Massa: "Webber'le Mücadele Etmeye Çalışmıyordum"

yazar:

kategori:

Massa, sıralamaların ikinci seansında Webber’in hızlı turunu engellediği gerekçesiyle suçlu bulundu ve 3 sıra cezası aldı.

Bu olayı değerlendiren Massa “Virajda iç kısımda kalmak için zorladım. Onunla mücadele etmeye çalışmıyordum.” dedi.

Mark Webber “Hayal kırıklığı. Felipe bunu bilerek yapmaz. Belki telsiz iletişimi iyi olmamıştır.”

“Tepede mücadele eden sürücüler için bu sinirbozucu bir şey çünkü her zaman genellikle birbirimize karşı çok iyi oluruz.” dedi.

Webber, sıralamaların son seansında lastiklerinin çabuk bittiğini söyledi.

Webber “Arka lastikleri kaybettim. Sol arka lastiğim hiç yok gibiydi. Bunun olmasını beklemiyorduk ancak oldu.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Massa eğer 4.lük alırsa büyük bir iş çıkarmış olur.Temiz tarfın avantajını iyi kullanması lazım.
    Eğer ön grupta temas,kaza tarzı bir şeyler olsa podyum mücadelesine bile girebilir.

  2. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Olay anı ile olaydan sonraki birbiri ile aynı olmuyor.Webber çok sinirli el kol hareketi yapıyor ama yarıştan sonra olur böyle şeyler demeye getiriyor.Sürücülerin sıcağı sıcağı yaptıklarına pek bakmamak lazım.

  3. webber gibi lafını sözünü hiç çekmeyen bir pilot bile massa'nın niyetini sorgulamıyor. felipe'nin gridde çok sevilen pilotlardan biri olduğunu f1racing'de sık sık okurduk. ne güzel.

    olayın webber'e zarar verdiği açık. zaten ceza da massa'nın niyetinden değil, webber'in etkilenmiş olmasından kaynaklı. yapacak bir şey yok. şimdi temiz taraftayız. önümüzde kirli tarafta perez var, bir önünde ise startlarda genellikle istediği kalkışı yapamayan webber. pistin ilk viraja kadar oldukça uzun olan bir düzlüğü var. şimdiden 2 aracı cebe atıyorum, onların önündeki grosjean ise pastanın kreması olur eğer geçebilirse. temiz taraftan her zamanki gibi bir start, 3 sıra cezasının etkisini daha ilk viraja gelmeden silecektir.

  4. görkeMassa avatarı

    massa yarışta şansının bitmemesi için önündeki 3 pilotu ya startta ya 2 turda geçmesi lazım. yarın geçiş yapmaktan ve lastiklerin aşınmasından korkmassa iyi yarış çıkartır.

  5. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Lastik sorunu var tek turda ? ilginç..Pirelli kadar dandik bir lastik üreticisi görmedim bu kadarda olamaz her yarış haftasonu kendi kendine patlayan lastikler saçma sapan kendilerini savunmaları michelin good year geri dönse ne güzel olur :S en azından yağmurlu bir yarış izleriz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir