Raikkonen: "Mercedes'i Durduracak Hızımız Yoktu"

yazar:

kategori:

Seansı 4. sırada tamamlayan Raikkonen “Aracımız tüm hafta sonu oldukça iyiydi. Sıralamalar sabah seansına göre biraz rüzgarlıydı ve son seans biraz tehlikeliydi. Mercedes’i geçebilecek hızımız yoktu ancak son 2 yarışta onların sıralamalarda güçlü olduğunu görmüştük. Bu yüzden yarışta iyi olacağımızı düşünüyorum.”

“Şu anda diğerleri neler yapıyor bilmiyorum ve bizim planımızı da henüz bilmiyorum. Yarın neler yapabileceğimize bakmalıyız. Bu daha çok yarışın başına bağlı olacak.”

“Diğerlerinden daha az pit yapabileceğimizi gerçekten düşünmüyorum ancak bazen aynı sayıda pit stop yapsanız bile farklı zamanda bunu gerçekleştirip avantaj sağlayabilirsiniz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. suizan edip doğruyu söylemektense hüsnüzan edip yanılmak daha iyidir derler. müslümanlara dua eden bir insanım.
    yinede seni böyle bir düşünceye ittiğim için ben hatalıyım…
    Allah bütün müslümanlara merhametiyle muamele eylesin(en sevdiği duaymış kullarından duymak istediği)…

  2. burada sadece sohbet ediyoruz kardeşim . herkesin ne dediği önemli değil . senin ne dediğin önemli . insanlara biraz hoşgörülü bakmak lazım

  3. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Bakın,belki benden yaşça büyük olabilirsiniz veya küçükte olabilirsiniz.Hiç fark etmez yani ben kimseye kişisel yapmamaya çalışıyorum.Tuttuğum pilotu nickimde belirttim ki tartışmaya yol açmayayım.Tamam bazen spora olan sevgim,kişisel pilot sevgisine dönüştüğü için kırıcı,üzücü yorumlar vb. atmak zorunda kalıyorum.Ha rahatsız olabilirsiniz tabii ki hoşunuza gitmez.Ama bunu daha sakin bir dille belirtirseniz çok güzel olur.Kimseyle tartışmak istemiyorum burada sadece aynı spora gönül verdiğim kişilerle fikirlerimi paylaşmak.Herhangi bir saygısızlık yaptıysam özür dilerim.İyi yarışlar

  4. kardeş takılıyoruz sadece . burada yani başka maksadım yok latife yapıyoruz

  5. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Neden benimle sürekli uğraştığınızı anlamış değilim.

  6. müslüman pilot yoksa susacaksın o zaman

  7. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Müslüman pilot varda biz mi dua etmiyoruz 😀

  8. yani müslümanlara dua etmezsin gidip keferelere dua ediyorsun arkadaş . arkadaş yapma bunu allah gayrimüslümana yardım etmez

  9. aslanı kediye boğdurmaz inşallah abi

  10. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    Alonso öne fırlayacak hemen,Grosjean kendini Vettelin önüne atabilse çok muazzam olur,Hem Rai,Hem Alo,Vetteli geçerse,zaten karışır olay Grosjeanda geçer hemen Vetteli,Gridde sevdiğim 4 isimden biri Grosjean Lotusa puanlar kazandırır umarım,çünkü bu sene çok güçlü bir Mercedes var ki Takımlarda üçüncülük tehlikeye girer (Mclaren'in şu an ki gidişatına göre)..

  11. Grosjean kendine geldi.inş startta alonsoyu gecip puan calabilir Raikkonene yardım açısından

  12. Allahım sen kimi yi inayetin altına al…kurda kuşa yem etme…

  13. Raikkonen06  avatarı

    Kimiiiiiiii inşallah yarın kazanırsın adamım keşke temiz taraftan kalksaydık o zaman görürdük ama sağlık olsun buda iyi inşallah iyi ibr sonuç alırız ve farkın açılmasına izin vermeyiz Grosjeanda kendine gelmeli.

  14. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Alonso, 2011'de dördüncü cepden start alıp(yarın Raikkonen'in, start alacağı nokta) ilk turda liderliğe yükselmişti. Raikkonen'de, son zamanlarda iyi start alıyor. 😉 İnşallah kazanırız…

  15. yani orası öyle ama bahreynde hava sıcaklığı 35 derecelerde olduğu için asfaltın sıcaklığıyla kirli taraftan kalkmak biraz daha kolay.

  16. bence bahreyn e göre biraz daha iyi kirli taraf.

  17. Startta yerini korursa avantaj bize döner.Barcelonanında kirli tarafı çok kötü hiç kullanılmıyor o cizgi kalkışta patinajda kalma ihtimali yüksek.

  18. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rainin son cümlesinde dedigi digerleriyle eşit sayıda pit stop yapsak bile pite 1 tur erken veya geç girmek avantaj sağlar demiş o stratejide çok önemli olacak yarın ins yarısı kazanırız kazanamasak bile podyum a cıkma serimiz devam eder.

  19. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    sakin ol cesur yürek ki zaten öylesin, yarında onların gücü olmayacak ve önemli olan yarın 😉

  20. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    "Diğerlerinden daha az pit yapabileceğimizi gerçekten düşünmüyorum ancak bazen aynı sayıda pit stop yapsanız bile farklı zamanda bunu gerçekleştirip avantaj sağlayabilirsiniz." dedi.

    Aynen katılıyorum. Vettel yarın startta ya da ilk 2-3 turda mercedesleri geçemezse kimi'nin galibiyet şansı olabilir. İlk pit stoplar sonrası tablonun daha net ortaya çıkacağını düşünüyorum. Bir diğer nokta Lotus'un Mercedes'e ve kısmen de Redbull'a karşı lastik avantajı var ama aynı avantaj ferrari için geçerli değil bence. Aradaki çok küçük avantajı da ferrrarinin yarış temposu kapatır zaten. O bakımdan karmaşık bir yarış olmasını bekliyorum. Vettel , Kimi , Alonso arasında bir çekişme yaşanır muhtemelen. Vettel'in avantajı önde olup temiz taraftan kalkması ve 3 set sert lastiği olması , kiminin avantajı lastik koruması ve lotus'un gelişen yarış temposu , Alonso'nun da keza ferrarinin müthiş temposu. Üç bilinmeyenli denklem. Bakalım sonuç nasıl olacak.

  21. kirli taraftan kalkmasaydık iyi olacaktı .. neyse ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir