Kovalainen: "Gelişim Kaydettik"

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, bu haftaki Silverstone testlerinde rekabetçilik açısından ileri doğru kesin bir adım attıklarına ve McLaren’in İngiltere’de Ferrari ile mücadele edebileceğine inanıyor.

Fin pilot, her iki günde de hakimiyetinden memnun olduğu aracıyla Çarşamba günü zaman tablosunun en üstünde yer aldı.

Heikki Kovalainen: “İleri doğru küçük bir adım attığımızı düşünüyorum."

“Sürüşlere baktığımızda istikrarlı bir şekilde çok rekabetçi zamanlar elde edebildim. Dereceyi elde ettiğimiz tek sadece tek sürüş yoktu. Bu oldukç cesaret verici"

“Ama yine de sıralamaların çok yakın ve yarışın her zaman olduğu gibi olacağından eminim."

“Zorlamaya devam etmeli ve bunun karışılığının alınmasını ümit etmeliyiz."

“Fren kanallarında küçük bir modifiye yaptık ve bu olumlu bir adım olarak görünüyor. Bir kaç başka küçük modifiyeler de bugün aeroda oldu, büyük şeyler değil. Ama bir gelişim hissi verdi. Bu yüzden, bu durum daima çok olmulu bir işaret olmuştur."

Geçen sene Silverstone’de Ferrari, McLaren’i geride bırakmıştı ama Kovalainen, bu durumun bu seneki yarışa da Ferrari’nin favori olarak çıkması anlamına gelmediğini düşünüyor.

Kovalainen: “Geçen seneki sonucun muhakkak çok şey ifade etmediğini gördük."

“Geçen sene Ferrari’nin zayıf olduğu yerlerde bu sene güçlü olduklarını düşünüyorum ve tersini."

“Yüksek hızlı virajlarda çok rekabetçi bir araca sahip olduğumuzu hissediyorum"

“Bu sene başlarında yavaş virajlarda biraz zaman kaybdiyorduk, Barselona’daki son sektör gibi, Türkiye’deki son sektör gibi. Ama bunu geliştirmek için zıkı bir şekilde çalıştık"

Fransa’da Ferrari, egemen bir gönrüntü çizerken Kovalainen, McLaren’in potansiyelinin cezalar nedeniyle maskelendiğini ve her iki aracın da trafikte zaman kaybettiğini belirtti.

Kovalainen: “Ferrari, Magny-Cours’da harika bir tempoya sahipti ama diğer taraftan bizim orada doğru tempomuzu gösterebildiğimizi düşünmüyorum"

“Yarışta sahip olduğum araçla kesinlikle gelecek daha fazlasının olduğunu hissettim. Gridde daha yüksek sırada başlayabilseydim daha fazla zaman için temiz havada olabilirdim"


Yorumlar

  1. ogun savaş avatarı

    Bu yarışta iki Mclareni ilk 3 de yarışa başlarken yada podyumda görürsem hiç şaşırmam 😀

  2. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    tamamıyla katılıyorum kova…umasrım istediğin yerde olursun.biliyoruz ki sen de o potansiyel ve kişilik var…good luck kova…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir