Pirelli Pes Etti, Britanya'ya Kadar Daha Az Pit Stop İçin Değişiklik Planlıyor

yazar:

kategori:

Bugün İspanya’da 4 pit stop stratejisinin uygulanmasının ardından Pirelli bir kez daha eleştirilerin göbeğinde yer aldı ve İtalyan üreticinin agresif yaklaşımının aşırıya kaçtığı söylendi.

Paul Hambery “2 ya da 3 pit stop hedefliyoruz, bu yüzden bugün çok agresif oldu. Tekrar planımızı uygulamak istiyoruz.” dedi.

Red Bull takımı, mevcut lastiklerle aracın performansını tam olarak kullanamadığı için sürekli olarak değişiklik çağırısında bulunuyor.

Hambery, lastiklerin daha fazla dayanıklı olması halinde Red Bull’un tekrar baskın olmasından endişe duyuyor.

Hambery “Silverstone için değişiklik planlıyoruz ancak bir çok takımın buna karşı olduğunu ve belki de sadece birisinin desteklediğini bilmelisiniz.”

“Değişiklik yapacağımı söylediğimde bugün podyumda yer alan kişiler bundan mutlu olmayabilir ve siz basın mensupları Silverstone’a geldiğinizde şampiyonluğu Red Bull’a verdiğimizi söyleyebilirsiniz. Bir şeyler yapsanız da yapmasanız da eleştiriliyorsunuz.” dedi.

Hambery, lastiklerde küçük değişiklikler yapmanın yeterli olmayabileceğini, yapısal anlamda daha dayanıklı olmak için değişikliklerin gerekeceğini söyledi.

 


Yorumlar

“Pirelli Pes Etti, Britanya'ya Kadar Daha Az Pit Stop İçin Değişiklik Planlıyor” için 33 yanıt

  1. No domination avatarı
    No domination

    Yarışlar biraz yavaş olabilir ama sezon başından beri böyle. Lotus ve Ferrari'nin avantajını elinden almak için sezon ortası kural değiştirmek adil diil. Dominasyondan kaçınmak için herşey yapılmalı. Oyunun keyfi böyle çıkar. Ferrari fazlan pit stopla kazandı. Demek ki hızlı olarak da kazanılabiliyor.

  2. rbr istediği lastiği verse ucacağınızımı sanıyor yavaş kalınca pirelli kötü 40 sn fark azmı Ferrari sorun olmadıkça siz podyumu unutun bir kere bunlar daha iyi günleriniz Alonso vetile tur bindirdiği günler olacak…

  3. Aynen niye yakıt ikmali konuşulmuyor anlamıyorum. Yakıt ikmali olsa strateji konusunda takımların bir sürü seçeneği olur ki bu da yarışları daha zevkli hale getirir.

  4. Rekabet yok… Gelişimde yok..
    Bu kadar basit.

    Bir ürünü geliştirmek için çaba harcamalarına gerek yok… Mal budur ;Yersen…

  5. Aslinda Pirelli Ispanya`ya bir kademe daha yumusak lastik getirmek uzereydi, son anda fikir degistirip bir kademe sert lastikleri getirdiler, buna dayanarak eger lastikler degistirilmeseydi Ispanya yarisini Kimi`nin kazanacagi muhtemeldi. Lotus bu saatte degisiklik adil olmaz diyor, kendilerince haklilar da, Nehirin ortasinda sandal degistirilmez, degistirilmemeli..

    Tum bunlara ve kendi pilotumun bu durumdan avantaj saglamasina ragmen diyorum ki BU LASTIKLERLE OLMAZ..

  6. Sorun değl bizim için tek pit stopla bitiririz artık her yarışı.

  7. Ben her zaman Pirelli'nin yarışlara yumuşak hamurlar getirmesinin destekçisi oldum ve hâlâ da destekliyorum. Ama bu sene defalarca sebepsiz yere patlayan lastikler gördük ve görmeye de devam edeceğiz. Her ne kadar seyrek olarak gerçekleşse de bu kabul edilemez bir şey. Pirelli bu sene sıçmıştır ve mümkünse lastikler üzerinde değişime gidilmelidir.

  8. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    bence lastiklerde oynama olmasaydı 2 sezon bu kadarda zevkli olmazdı aslında pirelli ye teşekkür etmek lazım ferrari nin ezici olduğu dönemlerde de bazı kısıtlamalar geldi ,mc laren nin de ezici olduğu dönemlerde ,redbull da da ,renault da da oldu ( eski reno alonsonun şampiyon olduğu yıllar) yani 1.2 yıl aşırı üstün olan araca kısıtlamalar geldi ,kural açıklarından olupta engellenen olaylar oldu,anti patinaj olarak da,lastik olarakda ,aslında 1.2 sezon ezici olan araca veya araçlara sürekli kısıtlama oldu ,belki az belki çok ,pirelli de bence iyi yapıyor belki biraz fazla dayanıksız lastikler onu düzeltebilirler ama genelde iyi,, düşünün lastikler iyi sert ve sağlam hızlı olan aracı, ne durduracak ?lastikler sağlam olursa, söyleyeyim ferrari ve mercedes i tutamaz kimse ( bu sezon için) reno motorları zaten zayıf mercedes ve ferrari motorları hızlı bunu dengeleyen az çok lastikler ,onlar ortadan kalkarsa diğerleri nal toplar,bazı taraftar sevinir ,bazıları üzülür ama bu sporda genel olan birşey seyir zevki olmalı ,sürekli lider giden araç isterse uçsun ne zevki kalıcak ki ? bence asıl sorun önümüzdeki sezon 1.6 motorlar hiç çekilmez bu günleri çok ararız gibi 😀

  9. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Kimin için iyi olacak ya da kimin için iyi olmayacak umrumda değil. Ama böyle bir yarıştan kim zevk alıyor? Öyle bir yarış oluyor ki sıralama turlarından hiçbir farkı yok. Pist üstünde kimse mücadele etmiyor. Bir değişiklik şart. Bence olması gerekende bu.

    Pirelli istediği lastiği üretebiliyorsa opsiyon lastiği 10-15 tur, prime lastiği de 20 tur civarı dayanabilen lastik üretsinler.

  10. elvan dalton avatarı

    İspanya GP genel anlamda sıkıcı yarışlara ev sahipliği yapsa da dünkü kadar sıkıcısını hatırlamıyorum. herkesin tek derdi lastiklerini korumak. Tın tın 60 küsür tur döndüler. Eskiden geçiş olmazdı ama en azından araçlar birbirine yakın olurdu.

  11. kimi*nin bittiği andır şu an …

  12. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Abi mantığa bakarmısın şampiyonluğu redbulla verdiğimizi söylersiniz diyor demekki engellemenin dik alasını yapıyoruz daha ne istiyorsunuz diyor.Bu lastiklerden cacık olmaz Hamilton'un telsiz konuşmaları gerçekten içler acısıydı bu durumdan zevk alan varsa beri gelsin böyle şampiyonlukta olmaz olsun biz söke söke 3 yıl şampiyon olduk sırf birileri istiyor diye vazgeçecek değiliz italyan pirelli italyan ferro işbirliği bir yerde patlayacak allahın izniyle bu sene ne yapıp edip yine şampiyon olacağız kimse bizi engelleyemez.

  13. Doğrudur ama durum pekte kötü değil gibi. 9:00 da derse gireceğim yazamazsam kusura bakmayın.

  14. Bence Lotus sertlerden yumuşak kadar verim alamıyor

  15. Alonsonun 4.pit öncesinde lastiği patlamış.Bu start-finiş düzlüğünün sonunda olsaydı görürdüm ben yorumları.Lastikler dandik.Bunun en büyük kurbanı Red Bull değil Mercedes.

  16. Bu arada hatırlatmak isterim 2014 ve sonrası için Pirellinin anlaşması yok. Avrupa sezonuna girmemize rağmen hala taraflardan bir açıklama da yok. Bunun yanında Japon Hankook 2014 için çok ciddi bir aday

    Bakalım neler olucak

  17. Lastikler hakkında yazılacak çizilecek çok şey var bana göre. Öncelikle İspanyaya gelmeden önce Pirelli lastik hamurlarında değişikliğe gitti bunu Red Bull Renault için yaptıklarını söylediler oysa gerçekleri dün gördük firmanın en sert lastikleri ile 4 pit stop değiştirmeseydi yumuşak lastiklerle buraya gelselerdi tablo ne olurdu pit stop sayısı ne olurdu ? Bir şeyleri gördüler ve değiştirdiler sanki dünü önceden görmüşlerde lastik seçimlerini değiştirdiler.

    Sezon içerisinde kuralın yada bir lastiğin değişimine karşıyım sonuna kadar bunu bir fan olarak gayet iyi anlarım. 2006 sezonun da sezon içerisinde kütle amortisör sisteminin yasaklanması ve tur başına 0.3 saniye kaybetmiştik bu hoş bir şey değildi. 2011 sezonun da bir yarışlık da olsa EBD nin yasaklanması hoş değildi. 2012 sezonu tabanda ki delik fren kanalları mekanizması delikleri başta izin ver sonra yasakla. Bunlar can sıkıcı olaylardır.

    Bu gün lastikler Silverstone de değişikliğe uğrayacak umarım kimsenin canını sıkmadan çalışma aralığı değişmeden pilotun ve arabanın hızını yansıtacak şekilde modifiye edilir ve herkes tatmin olur. Lastik tabanın düşmesi ne demek lastiğin bir den patlaması ne demek bunlar tepkilere yol açıyor Bir spor sever olarak bunu hoş karşılayamıyorum.

    Hambery, lastiklerin daha fazla dayanıklı olması halinde Red Bull'un tekrar baskın olmasından endişe duyuyor. Yani bu ne demek bu adamlar hızlı bunları biz limitliyoruz demek. Senin görevin lastik yapıp pilotun arabanın hızını lastiklerinle ortaya çıkartmak mı yoksa birilerini durdurmak mı?

    Yorumum yanlış anlaşılmasın kesinlikle kazanan kim olursa olsun her türlü tebrik ederim sportmence çamur atmam. Bir Renault aşığı olarak Renault motorlu bir arabanın kazanması hoşuma gider Rbr kaybetti diye de böyle bir yorumu yapmıyorum. Lastikleri diğerleri kadar performanslı kullanamasak ta 5 yarış sonun da konumumuz gayet güzel ve sezon uzun geçen sezon İspanya da 6 olduk 67 saniye gerideydik bu sezon orada 4 olduk 38 saniye gerideydik sezon içerisinde neler yapacağımızı gayet iyi biliyoruz hayırlısı olsun.

    Lastikler sertleşince Lotus Renault'un biraz daha avantajlı olacağını düşünüyorum.

  18. Ağır bir SAÇ-MA-LIK.

  19. İşin teknik kısmı konusunda tam bilgim yok ama bence de mevcut durum rezalet. Lastiklerin değişmesi lazım. Serhan Acar da yarışı anlatırken söyledi. 1. olan da dahil kimse tam gaz gidemiyor. Sıralamalar da dahil iş lastik saklama yarışına dönmüş durumda. Böyle giderse Pirelli lastik piyasasında kendi ayağına kurşun sıkar. Çünkü Formula 1 konusunda en bilgili izleyicilerin bile bilinçaltına çürük ve dayanıksız Pirelli imajı yerleşmiş durumda. Sıradan insanlardaki algıyı söylemiyorum bile. Nerede Bridgestone nerede Pirelli !

  20. Lastiği düzeltse ne olacak ya la? Red bull uçacak mı? geç bunları geç. Red bullda sıralamada mercedes gibi 1-2 olsun o zaman anlayalım sorunun lastiklerde olduğunu. Red bull miadinı dolduracak ya öyle ya böyle. Bunun için her yol mübah. Red bull'u 2008'teki rezil durumuna döndürmek için her yol mübah. Kim ne derse desin bu bugünlük+gaz alma konuşmasıdır lastiklerin değiştiği falan yok bunu çıplak gözle sıradan bir insan anlayamaz kükürt ve kauçuk eksiği var bunu ancak deneyde anlarsiniz. Ne oldu barcelonada sert ve daha uzun ömürlü lastik deniyordu yine 4 pit stop oldu. Bunlar gaz almaya yönelik politik açıklamalar şunu açıkça belirteyim kimse 25 tur gidecek lastik beklemesin. 70 turluk bir yarışta azami 18 turluk medium 22 turluk hard üretilir bunun oranını ayarlamak zor değil, kimse red bull'a uygun lastik beklemesin. Buna bu sene izin verilmeyecek kaldıki red bullda öyle uçacak kadar hızlı değil kimse abartmasin. Yavaş kalınca ona buna bk atmasın. Lastik herkes için aynı babayigitsen, lastiğe uygun hızlı araç üret newey. Allisonun hiç mı canı yok? Pat fry'in başı kel mi ? 🙂 🙂 Sende üret ciğerim. Tutan yok. Ama şunu bil bu sene lastiklerden size ekmek yok.

  21. Arkadaşlar bildiğiniz üzere üyeliklerde site yöneticileriyle iletişime geçmeden mail adresi değiştirilemiyor. Ben mesaj atıp değiştirtecektim ama şu an sitenin iletişim sekmesi de çalışmıyor, adminlerin sorundan haberdar olup gereğini yapması için yorumumu şikayet ederseniz sevinirim.

  22. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    " Red Bull takımı, mevcut lastiklerle aracın performansını tam olarak kullanamadığı için sürekli olarak değişiklik çağırısında bulunuyor."

    Ulan F1'i bile bunlar yönlendirmeye çalışıyor.Aç gözlüler.

  23. Maçın ortasında oyunun kuralı değişmez. Gitsinler 2014 sezonu başlamadan önce formulleri masaya yatırsınlar. Sezon başlamadan da hem 2014 araçları hem de lastikler test edilsin.

  24. ben hala 2010'un sıkıcı tek pitli bridgestone lastikli yarışlarından çok daha iyi yarışlar oluyor düşüncesindeyim. Pirelli kendisinden istenileni yapmaya devam ediyor, bazı yarışlarda olayın dozunu ayarlayamıyorlar belki de, yinede son turlarda bile acaba birisi sorun yaşayacak mı lastiklerde diye ekrana kitlendiğimiz oluyor, Çin Gp'sinde Vettel-Hamilton son sektörde kapıştı resmen…

    Ayrıca bazı takımlar bu lastik aşınmasını kontrol edebiliyor, lotus, ferrari ve force india bu konuda özellikle yarışlarda iyi durumda. Red Bull çok kötü değil ama mercedes rezalet durumda belli ki… Bu da demek oluyor ki bazı takımlar işini diğerlerine göre daha iyi yapıyor şu anda… Raikkonen'in yarış sonrası sözleri şöyleydi " her zaman birileri şikayet ediyor "… Bridgestone zamanında da şikayet ediyorduk, şimdi de ediyoruz. Ben durumdan göreceli olarak memnunum şuanda.

  25. Lovely_F2008  avatarı

    Kıyasladığınız şeylerin birbiriyle en ufak bi alakası yok , farkında mısınız ?

  26. michelin yada başka firmada gelsin bakalım yiyormu? sıkar bence biraz çünkü daha ilk yarışta havlu atarsınız.lassa bile size yeter be.

  27. Evet sezon ortasinda boyle degisiklikler yapilmasi hic hos kacmaz, diger taraftan lastiklerin durumu rezalet, resme baksaniza abi, saka gibi..

  28. işin vahim tarafı bugünkü lastikler en sert lastik ikilisiydi. Şu yakıt ikmali konusu neden hiç gündeme gelmedi anlamadım 2014 araçlarının tasarımı konusunda hiç adı geçmeyen bi konuydu uzun bi süre daha göremicez galiba yakıt ikmalini , bu durumda heyecan yaratacak tek seçenek lastik olarak gözüküyor. Yani her yıl lastik üreticisine sallamaya devam edicez.

  29. Pırellı bu lastık stratejısınden vazgecmelı…

  30. burak evmez avatarı

    hiç gerek yok bence madem bu sezon böyle başladı bitene kadar devam etsin ben de pirelliyi savunmam fakat bu lastikler bir takıma avantaj getirir diğerine dezavantaj getirir bu da tıpkı f-kanal gibi şeylere yasak getirildiğinde eleştiriyorsak bu da bir yasaktır

  31. Millet önce Vettel bastıra bastıra sampiyon oldu diye isyanlardaydı her sezon.Pirelliye teşekkür edeceklerine hala pirelliye sallıyorlar.

  32. Red Bull için iyi haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir