Mclaren 2015'te Ücretsiz Bir Şekilde Honda Motoru Kullanmaya Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Barcelona’da çıkan haberlere göre Mclaren’in 2014 sonrasında Mercedes ile anlaşmayı uzatmak için verilen son tarihi kaçırdı. Schmidt “Bu sadece 2015’te Honda motoru anlamına gelir.” dedi.

Basında çıkan iddialara göre Mclaren, Honda’dan motorları ücretsiz alacak. Honda motor harcamalarını ise başka müşterilerden çıkaracak. Sauber ve Lotus takımlarının Honda motoru için ilgili oldukları düşünülüyor.

Honda’nın Başkanı Takanobu Ito, “Formula 1’e dönüşü mümkün olduğu kadar ciddi seviyede düşünüyoruz.” dedi.

Lotus, Renault’nun yüksek motor fiyatları nedeniyle başka bir üreticiye geçişi düşünüyor.

Auto Motor und Sport Renault’nun senelik 20 ile 23 milyon Euro arasında fiyatlandırma yapması bekleniyor. Mercedes’in 17 – 19 Milyon Euro, Ferrari’nin ise 15 – 17 milyon euro arasında olması bekleniyor.

 


Yorumlar

  1. en kötü saklanan sırlardan biriydi zaten. 2015 yılında McLarenHonda %100

  2. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Allahhhhhhh yaşasın be Honda,Mclaren ile geri dönecek.
    Dört gözle bekliyorum Özledim artık Honda'yı.
    2008'den bu yana hasret kaldım Honda'ya.

  3. Zamanında McLaren'in renk hikayesini kaleme almıştım F1Grid.com'da. Klasik renk Bruce McLaren'in bulduğu ve F1 dışında da kullandığı Papaya turuncusudur. Her ne kadar ilk dönem McLaren F1 arabaları 2-3 sene boyunca beyaz-yeşil ve kırmızı-yeşil olarak yarışsa da.

    Turuncu renk kullanmaları tamamen eski tarihe selam çakmak olur, cidden hoş karşılarım bu durumu. Williams da 1994'teki başarılı günlerinde kullandığı deseni kullanmaya başladı geçen sene ve hala öyle devam etmekteler.

    Habere göre Honda'nın McLaren'i bir fabrika takımı niteliğinde kullanacağını da söyleyebiliriz.

  4. Çok detay bilgi vermezler biter. Motorları açmaya izin verilmiyor bildiğim kadarıyla, mühürlüler.

  5. Bu durumda 2014 yılında ya Mercedes motoru kullanmayacaklar yada onlar için üretilmiş farklı bir motorlar yarışacaklar.Mercedes sırlarımızı korumaya kararlıyız mesajı vermişti.

  6. yanlis anlasilmis :))

  7. Şimdiki kırmızıdan bahsetmiyorum, şimdiki telsim kırmızısı. Ben Mclaren'in kırmızı-beyaz yıllarından bahsederek yazdım. Mclaren-Honda yılları yani 😉

  8. lamborghini motorunu kullansınlar.

    adıda McLambo olur…………

  9. Hadi hayırlısı olsun. Mclaren-Honda birlikteliği uzun zamandır gündemde yer alıyor sona yaklaşılıyor diyebiliriz. En güzel yönü de motorları ücretsiz alacak olmaları.

    Lotus şuan V8 Motorlar da motor ücretinin %70 ni ödüyor bu V6 motorlar da nasıl olur bilemiyorum. Honda 2014 de dönmeyi planlıyorsa Lotus ciddi olarak düşüne bilir Hondayı ama yanlış mı yaparlar doğrumu yaparlar bilemiyorum. Enstone ile Renault arasında güçlü bir bağ var Renault'un şampiyonluk kupaları Turbo motorlu arabaları halen orada üstelik Kers sistemini de orada geliştiriyorlar. Bakalım nasıl gelişecek durum.

    Auto Motor und Sport'a ben pek güvenmiyorum Alman oldukları için Alman en büyük rakiplerine karşı her zaman dezavantaja sahipmiş gibi gösteriyorlar. Mevcut V8 motorlarda şasiye entegre edilmesi en ucuz olan motor Renault motoru üstelik rakiplerine karşılık bir çok avantaja sahip. V6 motorlarda da en pahalı motorun Renault motoru olacağını düşünmüyorum.

  10. kirmizi degil marlborodan kalan . araba adindaki m ordan kaldi.. kirmizi vodafone kirmizisi sadece

  11. Ortalamaya bakarsak Perez daha hızlıymış yani. Button bir ara Gutierrez'le uğraşıyordu. Belki de o etkilemiştir.

  12. Honda'nın rengi beyazdı dimi? Kırmızı Marlboro'dan geliyordu.

    Turuncu işi yatar o zaman 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir