Mercedes: "Lastik Sorunları Araçtaki Hatadan Kaynaklanmıyor"

yazar:

kategori:

Takım, iki sürücüsüyle birlikte ilk çizgiden başladığı İspanya’da büyük lastik sorunları yaşadı ve yarışı ancak 6 ve 12. sıralarda tamamlayabildi.

Toto Wolff “Araç içerisinde bir sorun yok çünkü öyle bir şey olsaydı 3 pole pozisyonu kazanmazdık. Ya da bir bölümde iyi olup diğerinde kötü olmazdık.”

“Her şeyi analiz etmeye çalışıyoruz. Lastiklere nasıl davrandığımıza, nasıl ısıttığımıza, sıcaklığı nasıl koruduğumuza ya da nasıl sürdüğümüze, bu tür şeylere bakıyoruz.”

“Rakiplerimize bakıyoruz ve bazı takımların lastikler konusunda daha rahat olduğunu görüyoruz.”

“Kimi Raikkonen diğerleri yüksek hızlı virajları lastiklerini korurken pek koruyor gibi görünmüyordu.”

“Bu yüzden aracımızda bir srun olduğunu düşünmüyorum. Süreçlerde bazı sıkıntılar var.” dedi.

Haberlere göre Mercedes, yarışı değerlendirmek için yarıştan sonra 2 saatlik bir toplantı gerçekleştirdi.

Wolff, İspanya’da tamamiyle yarış ayarlarına odaklanmalarına rağmen pole pozisyonunu kazanmalarının ve yarışta sorun yaşamalarının şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Wolff “3. antrenmanlarda uzun sürüş gerçekleştirdik ve oldukça iyiydi. Aracı yarışa dönük olarak ayarladık. Bu yüzden sıralamalardaki performansımıza şaşırdık.”

“Diğerleri yarış ayarları açısından çok mu tutucu oluyorlar? Öyle düşünmüyorum. Başka bir şey var.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Sorun dolu depoyla lastiklere binen aşırı yükte.o yüzden ne oluyorsa o benzini koyduktan sonra oluyor.

  2. hamidoyu da ross berkide severim çok iyi çocuklar cidden harcanıyolar merco lastik sorununu çözerse başta ferrari ve red bull hapı yutar………………………………………….Şalu

  3. sorun kendilerinde kaç yıldır kullanılıyor bu lastikler hala saf hız peşinde koşuyorlar. Yarışlar bunu gerektirmiyor. Nasıl Pirelli yokken araçlar uçak gibi aero paketleriyle ön plana çıkıyordu şimdide lastik kullanımlarıyla öne çıkıyorlar. Bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek. Mclaren yerine Mercedes farklı bir yaklaşım ile girmeliydi sezona.

  4. iyiki mersedes sürünüyor

  5. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    İşte Mercedes'teki sorunun sebebi: adamlar halen "araçta bir yanlışlık yok" diyor. Nedir o zaman sorun? Herkes gidebiliyor 66 tur siz niye gidemiyorsunuz? Force India'nın 5 katı para harcayıp aynı motorla aynı rüzgar tünelinde aracı tasarlayıp bir dakika fark yiyorsunuz, Force India takımının bütçesi kadar paraya transfer edilen Hamilton bir tur geride bitirdi yarışı. Teknik bir konu değil diyorsanız bir kurşun falan döktürün, tanıdık hoca var ucuza ayarlarız size

  6. Grosjean bunun üzerinde mi gidiyormuşuz der gibi 🙂

  7. Evet katiliyorum 🙂 Grosjean'da ' Vay anasini, o ne lan' ruh halinde 🙂

  8. Super resimler tebrik ederim 🙂

    Birde Rai arac surmekten baska bir seyle igilenmez derler demi? 🙂

  9. lotus ve ferrai lastiklerine iyi bakabilen araçlar ama raikkonen ve alonsonun bunda payı çok fazla.hem hızlı gidip hemde koruyolar.grosjean ve massada bunu göremiyoruz

  10. Yarış temposunda sorun var.Sadece Lastikle alakalı bir durum değil.Araca yakıt koyunca çöküyor resmen araç.Sadece Lastik olsa pitten çıktıktan sonra 3-4 turda öndekilerle aynı dereceleri yapmanız lazım mantık olarak.Malezyada neden lastikleri korumayı başardınız.5 yıl oldu bu sorunu çözemediniz.

    Kopyala o zaman arkadaş milletin iyi yanlarını daha kötü ne olabilir.Sıralamalarda 0.5 sn fark attığın araçtan yarışta tur başına 1.5-2 sn fark yemenin izahı sadece lastikler olamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir