Pirelli, Yapılacak Değişikliklerin Güç Dağılımını Değiştirmesini İstemiyor

yazar:

kategori:

Yapılacak olan değişikliklerle lastiklerde sorun yaşayan Mercedes ve Red Bull gibi takımların avantaj sağlaması bekleniyor.

Paul Hambery “Bazı takımlar yapılacak değişikliklerin bir kaç takımın lehine olmasından endişe duyuyorlar ancak öyle olmasını beklemiyoruz.”

“Bu değişiklikler Pirelli için yapılıyor, başkası için değil. Doğru dengeyi tutturmamız lazım.”

“Aşırı olmasını istemiyoruz çünkü öyle olursa belli takımlara yardımcı olmuş oluruz.”

“İnsanlar Red Bull’dan baskı geldiğini söyleyebilirler ancak onlardan aşırı bir baskı görmedik.”

“Adil olmak gerekirse medyada, onların bize söylediklerinden daha fazla şey söylendi.” dedi.


Yorumlar

  1. Lastikler ne kadar değişirse değişsin Lotus'un avantajı pek azalmaz gibi duruyor, çünkü diğer takımlar bazı pistlerde parlayıp bazılarında sürünüyorlarken Lotus her pistte ortalamanın epey üzerinde bir performans gösteriyor ve ayrıca Ferrari varken RedBull'un, Mercedes'in fırçası ıslatmaz.. Şansımıza bu sene McLaren ipi gevşek tutuyor ki bu sene Ferrari'ye yarayan herşey Lotus'a daha fazla yarıyor(umarım Lotus'un gelişim temposu da bu şekilde devam eder – Ferrari tüm umudunu gelişim temposuna bağlamışken hem de).. Zannedersem Ferrari, Alonso kazanamazsa Kimi'nin kazanmasını Vettel'e tercih eder..

  2. Bahse girerim Mercedes'ler yine bir halt anlamayacak lastiklerden. Aracı tasarım yönleri lastiklere uymuyor sanırım. Dünya karması gibi takımlar, ama lastiklere karşı belleri bükük.

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    "Adil olmak gerekirse medyada, onların bize söylediklerinden daha fazla şey söylendi."

    Peki medyadan bunu yapmasını isteyenlerin başında redbull yok mu?Redbull işine gelmediği vakit bu lastiklerin spora zarar verdiğini yarış içinde telsiz vasıtasıyla ima etmiyor mu?Çinde Alonso vettelin arkasına geldiğinde telsizden vettele "mücadele etme bırak geçsin sen lastiğini koru" dediler.
    Aynı konuşmayı ispanyada Raikkonen vettelin arkasına geldiği vakit yine yaptılar.Raikkonen atak üstüne atak yapıyor.Bulduğu boşluğa burnunu sokuyor.Tam yanyana geliyorlar hoop bir telsiz ve Raikkonen vetteli geçmiş.O telsiz olmasa Rai geçemeyecekmiydi.Neden vettel geçileceğinde telszi duymak zorunda kalıyoruz.Rosbergin geçilmediği adam kalmadı.Bir kere telsizden " bırak sen ona uyma salıver geçsin gitsin" demediler.
    Redbull , seyircilerin geçişlerden zevk almasını istemiyor.Vermek istedikleri mesaj şöyle: Bu bir geçiş değil , vettel lastik koruma adına arkasındaki güçlü pilotlara yol verdi.Yoksa vetteli geçmek imkansızdır.Diğerleri bizi anca pirelli sayesinde geçer.

    Redbull tüm dünyaya telsizden "aslanı kediye boğduruyorlar" diye haykırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir