Mclaren: "Honda Anlaşması 2014'ü Olumsuz Etkilemeyecek"

yazar:

kategori:

Jonathan Neale “(Mercedes)Bize ihtiyacımız olan bilgileri verecekler ve mühendislerimiz onlarla yakın çalışacaklar.”

“Başarılı olmak için birbirimize ihtiyacımız var. Ortaklığımızda güven var. Harika partnerlere sahibiz ve birlikte çok yarışa çıktık.”

“Karşılıklı bir bağlılık var. Pist üstünde rekabetçi olsak da pist dışında iki organizasyon arasında büyük saygı var.” dedi.

Neale, Mclaren’in teknik sırların Honda’ya aktarılmayacağı konusunda Mercedes ile görüştüğünü söyledi.

Neale “Mercedes’le bu durumu derinlemesine görüştük ve Mercedes’e gerekli tüm taahhütü verdik. Honda da bu tür gizemlerin peşinde değil.”

“Honda çok şerefli ve Mclaren her iki tarafla ayrı ayrı çalışacak. Bu yüzden bizim birlikteliğimiz uzun vadeli. Bu tür şeyleri kötüye kullanacak bir organizasyon değiliz.” dedi.

Neale ayrıca şu anda Honda’nın motor partneri olma dışında bir planlarının olmadığını söyledi.

Neale “Klasik bir anlaşma. Bir yarış programı. Honda ve Mclaren birlikte ilişkiyi geliştirmek istiyor ve Honda’ya 1.6 litrelik motor teknolojisi konusunda şans vermek istedik.” dedi.


Yorumlar

“Mclaren: "Honda Anlaşması 2014'ü Olumsuz Etkilemeyecek"” için 20 yanıt

  1. Barnie Eclestone değil miydi teknik ve ticari bakımdan ''Ferrari'yi kolladık'' diyen. Sen ne casusluğundan bahsediyorsun. Tabiki bilgi aktarımı olacak önemli olan McLaren ile Mercedes arasında yapılan aktarılablir bilgilerin çizgisi. Belli ki iki taraf ta çizgiyi belirlemiş.

  2. Cosworth motoru 730 mercedesinki 780 hp uretiyor.
    HOnda 50-70hp daha az uretiyordu mercedesten.urettikler arac o nedenle sampiyon oldu ertesi yil.

  3. O motor ayni surede red bullda olsaydi 15 sampiyonluklari vardi.kopan kanatlari vs unutmadik.

  4. tyler durden avatarı

    bende seninle aynı havayı soluduguma inanamıyorum 🙂

  5. Motor haritasını paylaşması bile yeterli bir veridir. Şanzıman ile ve box ile konfigürasyon kadar önemli bir şey olamaz her üreticinin bir birine karşı pozisyonu için. Temel düzeyde hepsi aynı yapılar zaten çok çok ince farklılıklar içeriyorlar. Siz bakmayın motorların sezon öncesi teslim edilip açılmadığı bilgilerine her takım üreticisinin tüm bilgilerine vakıf mühendisler için mekanik yapıyı görmek bile yeterli.
    Bloğun iç yapısında farklılık yok zaten 2014 düzenlemesi ile mevcuttan daha standart yapıda motorlara geçmiş olacaklar amaçlanan buydu. F1'in önünde sezonu birkaç motor ile bitirme konusu var.
    Tabi ki her motor paketinin kendine has özellikleri var ancak bakmayın siz resimlerle motor, akış, hava kapaklarının başka gözüktüğüne temelin dışında da aynılar zaten motor üretmek zor bir şey değil şu dünyada son kullanıcının sandığının ötesinde. Küçücük firmalar bile F1'e motor geliştirebilir, satabilir. İşte tecrübelilerin verisi burada çok önemli oluyor. Ana spec'leri aynı olan şeyin 5 farklı üretim yolu yok zaten. Küçücük bir alaşım oranı, kesit payı, cns çizgisi, kesimi, atıyorum yay genleşmesi tecrübesinin blok üstü ekipmanlarda sana akması paha biçilemez. Dünyada ki tüm üreticilerin malum departmanları birbirinin araçlarını satın alıyor derinlemesine inceliyor, conceptlerinin sırlarına vakıf olmak için elinden geleni ardına koymuyor. Bu üretim becerikliliği ile alakalı değil sadece kimse ucuza, bedavaya gelecek bilgiye hayır demez. Başkasının uyguladığı minicik bir fikir senin mamülün üzerinde çığır açmana sebep olabiliyor.
    Ek bilgi olarak motor üreticileri blok üzeri ekipmanların çoğunu kendileri üretmiyor bu alanda dışarıdan tedariğe gidiyor bu yarış motorlarında da böyle ama dışardan malzeme üretimi yapıp gönderen firmalar bunu açıklayamaz. Her üretici de aynı firmalardan alım yapmıyor. O sebeple birinin diğerinin satın aldığı yani verilerini sağladığı subaptır, bujidir, yaydır, krank çekme programdır görmeyi arzular. Bloğu döküp motoru paketleyenler zaten belirliyor bana şu şu özelliklerde parça lazım vs diye Türkiyede de böyle üretim yapan fabrikalar mevcut dünyanın her yerine subap, valf, kampana freni vs gönderiyorlar.
    Özetle bir motorun verilerini görmek direk koplanarak uygulanması demek değildir zaten üretimde kendi iç sürecini değiştirmek ayrıca maliyet nede olsa.
    Bütün bunlar olacak, kontrolden kaçacak demek değil tabi ki ancak bu laflar boş yere ortalıkta dolaşmıyor bu tip verileri korumak mümkün değil bunu biliyor insanlar. Peki tabi hırsızlıkları ile üreticilerde. Kazalar sonucu F1 pistlerinden kaybolan parçaları biliyorsunuz değil mi. 🙂

  6. güney ateş avatarı

    38 yaşındayım. 23 yıldır F1 izliyorum. kaçırdığım yarış sayısı bir elin parmaklarını geçmez. senin yaptığın düpedüz ırkçılık. seninle aynı sporu sevmekten utanç duyuyorum.

    bu tarz insanların yorum yapıyorum adı altında ırkçılık yapmasına site yönetimi gerekli tepkiyi göstermelidir. ırkçılık insanlık suçudur. takımı, patronu, pilotu veya mühendisi eleştirebilirsiniz ama onları milliyetlerinden yola çıkarak suçlayamazsınız.

  7. tyler durden avatarı

    ırkçılıkla ilgisi yokta işte anlamamış yada iyi okumamış yazdıklarımızı, boşver önemi yok 🙂 bişe yazmayalımda cevap hakkı doğmasın bari 🙂 yaşça ufak biri olduğunu tahmin ediyorum… bu konuda bence mersedesin korkmasını gerektirecek bir durum yok kendilerini en iyi şekilde koruyacaklarına eminim. mclaren da umarım honca ile tekrar rekabetci olurlar ve seyir zevki yüksek mücadelenin üst seviyede olduğu yarışları izleyerek hep beraber seyir zevki yaparız kardeşim 🙂

  8. Mclaren Mercedes motorunun özelliklerini nasıl Honda ya aktaracak onu anlamadım ? Başta bu iki motor arasında tasarım farkı olacaktır bu kesin. Motorun ayrıntısına girildiğinde ise yanma odası verimi motorun iç yapısı tasarım olarak da farklı olacaktır. Her motorun kendine özel özellikleri vardır Birinin Tork eğrisi diğerinin Bg gücü. Honda motor üzerinde çalışıyor Dyno da bir çok şey deniyorlardır emin adımlarla ilerlerken neden böyle bir riske girsinler. Kısacası bir takım ego tatmin etmek için çamur atmaya gerek yok. Turbo dönemi gelsin kimin ne yapacağını görelim. Honda motor konusunda harikalar yaratmış bir firmadır.
    Honda nın motor yazılımı farklı olur Mercedes in motor yazılımı farklı olur bunu bilin yeter.

  9. Böyle romantik hikayelerle kandırırsın kendini..Dünyada artık hiçbirşeyi sıfırdan imal edicez diye vakit kaybederek olmuyor.Denenmişi taklit edip geliştirerek ilerliyor.Romantizimle değil 🙂

    (Mercedes 1,6 turbo motor üretecek Honda bunun verilerini kullanmayacak buna kargalar katıla katıla güler…Japonlar 2.Dünya savaşında Almanlaran aldıkları teknolojik yardımla çalışarak buralara kadar geldi…Sıfırdan başlamadılar)

  10. Hamza Fayiz avatarı

    (18 yıldır)1995'ten beri mercedes motoru kullanan mclaren sadece 1 sezon lider olabilmiştir.Sadece 5 sezon Honda motoru kullanan mclaren 4 defa liderlik yaşamıştır 🙂 Ezici bir fark olsa gerek.

  11. Hamza Fayiz avatarı

    sen ne saçmalıyorsun 🙂 McLaren F1 fikri, baş mühendis Murray 1988 İtalya Grand Prix sonrasında evine dönmek için havaalanında uçak beklerken şekillendi. Murray, hazırladığı üç koltuklu spor otomobil taslağını firmanın Formula 1 deneyimi ve teknolojik bilgi birikimini göz önünde tutarak McLaren'in patronu Ron Dennis'e göstererek nihai yol otomobili düşüncesini açıkladı.
    Murray'den alıntı:[4] "Bu süre boyunca, Ayrton Senna (son F1 Şampiyonu) ve Honda'nın Tochigi Araştırma Merkezi'ni ziyaret etmeyi başardık. Ziyaret, McLaren'in o dönemki Formula 1 aracında kullandığı motorun Honda olması gerçeğiyle bağlantılıydı. Daha büyük bir motor koymanın daha iyi olacağı düşünceme rağmen Honda NSX'i kullandığım an, kendi aracımı geliştirmek için aklımda olan tüm kıyaslama otomobilleri -Ferrari, Porsche, Lamborghini- aklımdan çıktı. Elbette bizim üreteceğimiz araç, McLaren F1, NSX'den daha hızlı olmalıydı; ancak NSX'in sürüş kalitesi ve yol tutuşu yeni tasarım hedefimiz olmuştu. http://tr.wikipedia.org/wiki/McLaren_F1 al okuda bir birşeyler öğrenn aaa 🙂

  12. Ben ingilizlerin farklı bir özelliklerine değindim sen farklı galiba. Yapacak birşey yok tabi ama McLaren ı yine aynı konuda suçlamaya gideceksen orda duracan.

    Herkes biliyor yada bilmemezliğe geliyor o konuda ki gerçekleri. Neyse geçmiş konuları açmayalım.

    Bu arada ırkçılık yapıyosunuz diyen biri çıktı ne alakası var ve kardeşim allahi için. Aklımın ucuna bile gelmedi vallahi sen diyene kadar.

  13. Dünyada imalatın ve arge nasıl yapıldığını bilmessen böyle düşünürsün tabii…

  14. Hamza Fayiz avatarı

    Honda nın zaten böyle bir bilgi akışına ihtiyacı yoktur emin ol.

  15. güney ateş avatarı

    ingilize laf söyleyeceğine bu sporda neden bir tek türk çalışmıyor diye düşün.

    site yöneticilerinin ırkçılığa prim vermemelerini rica ediyorum. ırkçılık bir insanlık suçudur.

    formula1 kaptalist dünyanın en gözde sporlarından biri. dolayısıyla milletlerden çok şirketlerin ticari başarısı ve kar etme amacı önemli.

  16. tyler durden avatarı

    tabi canım söylediklerinde haklısın hele ki son dönemdeki f1 casusluk skandallarından sonra büyük şirketler bu konuda hem kendi imajları açısından hemde bir cezaya maruz kalma korkusuyla oldukça temkinli olacaklardır. lakin yapabilecekleri hiçbir şeyi de esirgemeyecekleri konusunda hiç şüphem yok!.. aynen dediğin gibi işin içinde bir ingiliz varsa iki kere düşünmek gerekiyor…

    ama hem motorların mühürlü oluşu ve iç yapılarını bilmemeleri hemde üretim teknolojisi ve yapısı arasındaki farklar zaten bilgi aktarımı durumunda bile fazla işe yaramayabilir çünkü motor üretim ve test aşamaları çok uzun süren zorlu bir iştir. bu süreçte honda çalışmalara şimdiden başlamıştır yani 2014 sonunda çoktan hazırlanmış olur yarıştırılacak motor, o saatten sonra mc laren bilgi aktarımını yapsa da honda kalkıpta tüm yaptıklarını çöpe atmayacaktır. ayrıca belirtmek isterim ki honda ya olan saygım çok büyüktür böyle bir şey talep edebileceklerini de düşünmüyorum, japonlar zaten bu işi layığı ile yapabilecek hem bilgi birikimi hemde yeteneğe fazlasıyla sahipler. ama gel gelelim konumuzun temeline sonuçta işin içinde bir ingiliz var ya insanın içine kurt düşmeden edemiyor :)) adamların adı çıkmış bi kere herkes biliyor ingilizlerin nasıl olduklarını 🙂

  17. İşin içinde bir ingiliz varsa hiç birşey göründüğü gibi değildir. Yani katılıyorum düşüncene.

    Ama şu varki dedikleri olaylar göz göre göre de yapılmayacaktır eminim. Mercedes le yıllarca çalışmışlığımız ve dostluğumuz var sonuçta.

    Yani böyle afili laflara gerekte yok ama bir Mercedes motorunun biligileri hadi Honda ile paylaşalım gibisinden durumlarda olmayacaktır.

    Sadece herkesin bildiği üzere yapılması gerekenler yapılacaktır. Bunun önüne geçemzsin sonuçta. Burası F1.

  18. Eminim Mercedes bunu yemiştir.

  19. Kesin Honda'ya bilgileri aktarmazsınız.Mercedes anında kesecektir kritik noktalarda yardımı…
    Madem Honda'nın ve Mclaren yüreği yetiyordu 2014'te girselerdi ortaklığa..Mclaren 2014 1,6 lt Mercedes motorunu kullanacak burada ki bilgileri tersine mühendislik yaparak Honda'ya aktaracak sonra Mercedes bize güvensin geçiniz bunları..
    Mclaren değilmiydi Ferrari'den casuslukla gelen bilgileri kullandığı için 100 M Euro ceza ödeyen Ferrari'ye..

    Mclaren bu gidişle williams olma yolunda ilerler…Elindeki pilotları kaptır veya gönder..Yetenekli mühendisleri kaptır…işi zor bundan sonra Mclaren'ın

  20. tyler durden avatarı

    taaabi tabi…. bir ingilize na kadar güvenilebilirse o kadar güveniyordur merso size emin olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir