Takımların Çoğu 2014 Motorlarını Alabilecek Maddi Güce Sahip Değil

yazar:

kategori:

Bild’e göre Red Bull, Ferrari, Mclaren ve Mercedes dışında diğer 7 takım, Renault, Mercedes ve Ferrari’nin belirlemiş olduğu motor ücretleri karşısında şaşkınlar.

Bild muhabiri Helmut Uhl “Barcelona’da bile ilginç, görünmez tansiyon yüksekliğini hissedebiliyordunuz.” dedi.

Uhl’a göre Renault’nun istediği 23 milyon Euro’yu Red Bull dışında olan diğer Renault kullanıcıları Williams, Caterham, Toro Rosso ve hatta Lotus ödeyebilecek durumda değiller.

Mercedes; Mclaren ve Force India’dan 18 ile 20 milyon Euro arasında isterken Ferrar; Sauber ve Marussia’dan 15 milyon euro istiyor.


Yorumlar

“Takımların Çoğu 2014 Motorlarını Alabilecek Maddi Güce Sahip Değil” için 20 yanıt

  1. Kesinlikle öyle hayırlısı olsun. Ne diyelim.

  2. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Aslında senin yorumunun son bölümlerin de fikirlerimiz tamamıyle birleşiyor.

    Renault ve Honda rekabeti baya olacak gibi gözüküyor.Biz de baya taraftarlık ruhu ile tatlı tartışmalara gireceğiz gibi duruyor. 🙂

    Açıkcası tek eksik Toyota ve BMW'nin olmaması.Çok marka,çok taraftar demek,daha çok konu demek 🙂

    Hayırlısı. 😀

  3. Sağlasın ondan sonra konuşalım…

    Mclarene özel bir dönüş değildi gerektiği halde başka ekiplere de motor sağlaya biliriz dedi. Ama Ucuz fiyata dediğini ben okumadım yada kaçırdım Link varsa paylaşırsan sevinirim okuyayım bir.

    Canı isterse versin istemezse vermesin kimseye zorla motor verecek değiller. Williams zaten Mercedes ile yakın Renault motoru arasında da ciddi olarak bir fiyat farkı yok ama Toto Wolf Williams da hisse sahibi Mercedes'de de hisse ve Motor sporları yetkilisi Motoru daha uyguna verdire bilir.

    Caterhama-Marussia a ya gelirsek V8 ler de yıllık 5-6 milyon euro harcamaları var. Bu iki katına çıkacak en ucuz motoru alsalar bile ciddi sorun zaten bu ikip için. Lotusa gelirsek bakalım ne yapacak 2014 de Renault ile çalışıp sonra Hondaya geçiş Honda motoruna göre arabanın arkasını uyarlamak zaten başlı başına harcama demek yine aynı hesaba gelecek görelim neler olacak. V6 lar pahalı maalesef. Şunu da belirmek isterim ki Mclareni bile 2014 motor ücreti zorlayacak yada etkileyecek Zaten bunu için Honda birlikteliği oldu İyi de oldu hayırlısı oldu senin gibi bir Hondacıyı da aramız da görmek harika. Honda nın dönmesi ile buraya gelecek Hondacıların olması da güzel bir şey. Zamanın da Bmw ci Toyota cı dostlarla çok konuştuk burada o eski günlere dönmek güzel olur.

  4. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Honda kendi açıklama yaptı.Eğer başka takımlar da bizden motor isterse ucuz fiyatlarla motor sağlarız diye bir açıkama idi.Muhtemelen fiyatlar Ferrari'ye yakın olur.

    Sen bana bunların cevabını ver.

    *Ucuz motor isteyen Lotus ve Williams sence 23 Milyon Euro verir mi Renault'a?
    *Bir de mini takım Caterham bu parayı rahatlıkla verebilir mi?
    *Eğer veremezlerse ne olur?

  5. 2015 den itibaren gelmeyecek mi

  6. Benim güzel kardeşim asıl sen bak şimdi Öncelikle şunu belirtmek isterim ki sana yada burada ki herkese saygım sonsuz.

    Renault 2 hafta azından düşürmedi diyorsun neyi düşürmedi ? Padokta Honda'nın dönüşü için ne düşünüyorsunuz diye Renault yetkilisine soru yöneltiyor oda mantık ve ortama göre diyor ki biz Mercedes-Ferrari-Renault olarak üçümüz bir yeni nesil Turbo motorlar üzerinde konuşuyoruz dönecek marka gelir bizimle o masaya oturur konuşuruz kurallar üzerine ona göre rotamızı belirtiriz diyor. Hepsi bu. Sen ise ilk günden Renault korktu, Renault müşteri kaybedecek daha dur bakalım senin Hondan 2015 den itibaren gelmeyecek gelsin bir Renault'un elinden müşterisini alsın öyle konuşalım.

    Honda motorunun en ucuz motor olacağını nereden biliyorsun ? Şuan Tüm F1 camiasında en ucuz motorun Ferrari motoru olduğu ama kendi fabrika takımına sağlamış oldukları bire bir motorun aynısını müşteri takımına sağlamadıklarından dolayı müşteriler çekinceli.

    Ne kadar çok motor üreticisi bana ve Tüm Renault cu arkadaşlarıma zevk verir. Toyota dönerse Lexus adı altında dönecek. Lada'dan bahsetmişsin Lada'nın %50 sinin Renault-Nissana ait olduğunu da hatırlatmak isterim.

    Fiyat konusuna gelirsek alan alır almayan almaz gidenin de kalanında canı sağolsun ne kadar çok motor verdikleri ne kadar para kazandıkları beni ilgilendirmez. Ben Renault aşığı biri olarak her türlü tatmin olurum. Saygılarımla…

  7. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Kardeşim bak şimdi.
    Honda F1'e gireyoruz dedi.Renault 2 hafta boyunca Honda'yı dilinden düşürmedi.Yok kuralda hakim olamaz falan aklıma gelmeyen başka konuşmalar daha.Üreticinin artması Renault'un müşteri kaybetmesi demek.Buda bir tedirginliğe yol açtı.Honda'dan başka bir şey konuşmadılar.

    Zaten 4 tane üretici olmuş 2015 adına ve bu rakamın artması ciddi şekilde bekleniyor.Lada ve Toyota'nın adı anılıyor.Ayrıca bu markaşar sadece motor tedarikçisi olarak katılabiliriz diyor.Fabrika takımı olarak değil.Yine müşteri kaybı demek.

    Ama biz 4 tane tedarikçiden hesaplayalım.Mercedes,Ferrari,Renault ve Honda.

    Renault hedefimiz 3-4 takıma motor sağlamak dedi.Sanırsam 3 ay önce idi.
    Honda ise geçenlerde McLaren dışında diğer takımlara da motor sağlarız demişti.Ayrıca Honda'nın çok düşük rakamlara motor vereceği biliniyor.
    Renault'un müşterileri Lotus,Williams,Caterham,Red Bull.

    Red Bull garanti devam edecek peki ya diğerleri?Az padayla çok iş yapmak isteyen takımlar.Honda'da ucuz rakamlara motor vereceğiz dedi.Bu takımlar düşük paralara diğer takımlarla çalışır daha iyi.

    Renault ise parayı indirerek zarara girmek istemez.Neden mi?
    Elinde zaten iki takım var.Biri Red Bull,diğeri ön protokol yaptıkları STR!
    Zarara girmeme korkusundan dolayı Renault fiyat artırmak zorunda kaldı.

  8. O arkadaş benim dostum Sözlerimin de arkasındayım. Renault : Bmw-Mercedes- Ferrari gibi devlerden korkmadı ki senin Hondan dan mı korkacak yapama bunu. Senin mantığını anlamak cidden güç dostum müşteri kaybetme korkusu fiyatı aşağı çekip müşterim benimle devam etsin demek ki yoksa müşteri kaybediyorum fiyatı yükseltiyorum demek ki 🙂

    Diyelim ki en kötü şartlar oldu Red Bull kaldı tek ne olur ismimiz mi silinir başarılımız mı silinir Red Bull Renault olarak yine boy gösteririz Babalarla çekişiriz tam 40 yıl da olduğu gibi 🙂

    Hondan gelsin bir bu arenaya girsin bakalım kim ne yapar görelim 🙂

  9. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Renault bu kafayla bir yere varamaz.
    Ayrıca ben 2-3 ay önce Renault müşteri kaybedecek bundan dolayı Renault kokuyor dediğim de bir arkadaş tepli göstermişti!

    Honda'nın F1'e girmesi Renault'u korkuttu.Bu korku müşteri kaybetme korkusu.İşte bu korku Renault'un fiyat arttırmasına sebeb oldu.

    Bu kafayla Red Bull'dan başka müşterisi olmaz Renault'un!
    Ki Lotus ve Williams takımları da Honda'yı düşünmeyi başladı.

    Korku Renault'a yaramıyor.

  10. öyle karşılıklı polemik filan yaratmak istemem ama, aklında bulunsun diye eklemek istedim.

    senin o öve öve bitiremediğin ferrari'n, önce motor sağladığı diğer takımları motor kobayı olarak görmekten vazgeçsin, motorlarını diğerlerinin üzerinde test etmekte kullanmasın, kendi araçlarına taktığı ünitelerin aynısını bu takımlara versin, ondan sonra mercedes ve renault ile aynı kulvarda koşsun. önce dürüstlük gerek vesselam. bu konu hakkında yazılmış yazılar ve yapılmış araştırmalar, f1racing'in bir çok sayısına konu olmuştur.

    "ferrarim" dediğin takım, kızılay'a çalışmıyor. renault'un istediğinin neredeyse yarı fiyatına motor sunarken gridde renault kullanan takımlar ferrari motoru almak istemiyorsa eğer, bu durum ferrari'nin motor karşılığında ve düşük fatura karşılığında istediği imtiyazlardan, söz hakkından ve kabul ettirmeye çalıştığı şartlardan kaynaklanıyor olmasın sakın ?

  11. ahaha seneye el arabasıyla yarışacaklar 😀

  12. Turbo motorlarda Turbo gecikmesi sorunu söz konusu. Renault'un Turbo motorun genel olarak özelliklerini açıkladığı bir Pdf dosyası yayınlamıştı orada Turbo'nun gecikmesini engellemek için küçük bir elektrik motor kullandıkları yazıyordu bu fiyat farkının diğerlerinden yüksek olmasının bir nedeni de bu olabilir diye düşünüyorum. Diğerlerinin ise bu soruna nasıl çözüm bulduğunu bilmiyoruz… 2014 de yarışa 100 kilogramlık yakıt ile çıkmak zorundalar biri 95 kilogramlık yakıt ile çıkarken diğeri 100 kilogramlık yakıt ile çıktığı zaman bu tur derecelerini lastikleri olumsuz yönde etkileyecek bir kanı da şu anda olduğu gibi Renault un turbo motorlarda da yakıtta cimri olacaklarını söylüyor. Motor genel olarak ne kadar verimli olursa o kadar iyi olacak gibi 2014 de.

  13. Bahrain de Korede Motorları Yandı Bilmem Farkındamısın?

  14. Renault Millet'e okkalı bir kazık atıyor. 5 Tane kullanıcısı olunca nasıl olsa eşşek gibi alacaklar diye, fiyatı ferrari'nin tam 1.550 katı yapmışlar. Yahut şu olabilir bu haber yuvarlanmış olabilir, renault red bull'dan 23, lotustan 20, williamstan 18, toro rosso'dan 17 ve caterhamdan 15 istemiş olabilir. Eğer iyi takımdanda kötü takımdanda 23 istiyorsa vicdanlari kurusun. Sanki bulunmaz hint kumaşı anasını satayım. Son 30 yılda benim tam net olmayan hatırlamama göre mclaren honda 4 mercedesle 1, Porsche 2 toplam7 benetton renaultla 2, williams renault ford ve hondayla 9 ferrari 10 yada 11 renault alo ile 2 red bullla 3 brawn'da mercedesle 1 olmak üzere 80'ten bu yana şampiyon olmuşlar, baktigim zaman saf renaultla ferrari şampiyonlukları kafa kafa'ya. E bakıyorsun renault 23 istiyor bu ne perhiz?
    Gerçi gecmisle şimdi arasında bağlantı kurmak doğru değil ama renault son 9 yıla bakıp 5 kez şampiyon oldum lan deyip Millet'e dayatma yapıyor.

    Buradaki tezatın ikincisi bu mercedes'e ne oluyor? son 13 yılda 1 kez şampiyon olmuş hâlâ 18 kağıt istiyor el insaf lan. Bu motor tedarikçilerinin hiçbiri ferrarim gibi olamaz. Ferrari olmasa bu spor yürümez diyoruz millet çemkiriyor. Aha görüyoruz ferrari olmasa herkes renaulta koşsa, renault istediği gibi at koşturur 30 milyon euro'da ister. Ferrari bu sene 1 takım eksiltti, hemen renault fiyatı yükseltti.
    Mclaren beleşe hondayla anlaştı, dileğim o ki ferrari ve mclaren 2014 ve 2015'te ard arda şampiyon olsada bu renaulta giden akıllılar yedikleri kazıkla kalsa. İnşallah turbo dönemi boyunca bir renaul şampiyon olamazda vicdansız renault görür ebesinin vesikalık fotografinı.

  15. V6 Turbo motorların pahalı olacağı en başından belliydi bir çok kez gündeme'de geldi. Şu anda mevcut motorların en pahalısı Ferrari en ucuzu Renault 2014 de bu tam tersine dönecek gibi. Halen açığa çıkmamış bir çok ayrıntı var. Bernie Ecclestone geçtiğimiz perşembe günü Parise Renault ceosu Carlos Ghosn ile görüşmeye gitti motor fiyatı hakkında ama halen basında bir bilgi yok bakalım neler olacak.

    Renault 5 takıma motor tedarik ede bilecek güçte olduklarını söylüyorlardı ama maksimum 3 takımın ideal olacağını her bir ekiple mühendislik alanda daha ayrıntılı çalışabileceklerinin altını çiziyorlardı.

    Williams'ın Mercedes motorunu değerlendirdiği gündemde Renault dan memnun oldukları ama fiyat olarak yüksek bulduklarını söylüyorlar. Toto Wolf fiyat olarak ne kadar etkili olabilir Williams için bekleyip görmemiz gerek. Lotus mevcut V8 motorlar da motor ücretinin %70 ni ödüyor V6 güç ünitesinde bu ne olur bilemiyorum. Bir kaynak Lotus'un 2014 için Ferrari'ye yaklaştığını söylüyor. Caterham ile Renault ortak bir proje üzerinde çalışıyor Renault Alpine 2015 de çıkması bekleniyor bu spor otomobilin,bu proje turbo motorlarda ki beraberliği nasıl etkileyecek bakalım.

    Tahminim şu yönde 2014 Sezonu için Renault'un 3 ekibe motor vereceği bunlar Red Bull-Lotus ve Toro Rosso.

  16. Renault'un, Ferrari'den 8 Milyon € daha fazla ücret istemesinin nedeni ne olabilir ki? Mercedes'ten 5 Ferrari'den de 8 Milyon € pahalı bir motorun bir ayrıcalığı olmali ki tercih edilsin.

  17. Motorlar çok sorun yaşatacağa benzer… Yine bir belirsizlikle karşı karşıya kalacağız. Muhtemelen FIA üreticilere indirim yaptıracak. Veya biraz erteleyecekler ara formül bulunana kadar.

    Yalnız P.U.R.E gibi mühendislik firmaları da motor üreteceklerdi, ancak mesela bu firma maddi yetersizlik yüzünden projeyi durdurdu. Gelişme faaliyetlerini Köln'de Toyota merkezinde sürdürüyorlardı aslında. F1'in üreticilerin yanında böyle sadece motor geliştiren adamlara da ihtiyacı var. Eski zamanların Judd'u gibi…

  18. Muammer UYAR avatarı

    Eğer durum böyleyse ; orta ve arka sıra takımları 2014 bütçelerinin yarısını motorlara harcayacaklar.Sonuç olarak ta sezon içi ve araç gelişiminde varlık gösteremezler. 4 büyük takım kendi arasındaki rekabetten dolayı diğer takımlarla arasına çok büyük bir fark koyacaktır. Yani 1 yanda 4 şampiyon adayı izlerken 7 tane sürünen takım izleyebiliriz seneye

  19. Turbo motorlar her zaman daha pahalı olmuştur. Üzerine tonla enerji geri dönüşüm sistemi ekleyin. İnanılmaz ar-ge gerek ve haliyle masraflar çok yüksek olacak.

    2014 ve sonrasında daha çok uydu takım göreceğiz anlaşılan. Marussia çekilebilir. Zaman geçtikçe maliyetler düşecektir.

  20. Toro rosso kendi kaşındı renaulta Ferrari'nin istediği fiyatın 1.5 katını verecekler.

    Her departmanda ferrarimiz en uygun, en sağlam motor seçeneğiyle çokta hesaplı bir şekilde alicısına güven veriyor. Ama tabi ferrari bilerek ve isteyerek kendi haricinde en fazla 3 takıma motor veriyor aksi takdirde scuderia garajıyla fazla ilgilenemiyorlar. Bence kendiyle beraber 3 takım çok ideal. Diğer iki araçta test eder, ferrari'yi geliştirir. Renault ise 3 tane kalbur üstü takıma motor verecek ve red bull'da, lotusta hatta williams'ta kalbur üstü takımlar. Hadi red bull'un motorunu toro rosso test eder peki lotus ve williams ne yapacak? bence williams yanlış yaptı ya ferrari ya mercedesle anlaşacaktı. Çünkü caterham takımı Lotus'un motorunu test edecek.

    Toro rossoda ıtalyanın hain takımı çıktı. Ama bence toro rosso kendi renaulta geçmedi ferrari zorla kapı dışarı etti. O yüzden yazımın başında kullandığım kendi kaşındı ifadesini GERİ alıyorum.

    Toro rosso yıllarca Ferrari'nin motor bilgisini red bull ve dolayisiyla renaulta sızdırıyor. Renault motorlarının son yıllardaki dayanıklılık sırrıda bu. Red bull toro rossodaki ferrari prototipine bakıp kendi renault motorunu ona göre tasarlattı. Yani renault motorları içinde en güçlüsü red bull'un 2008 sezonundan beri geliştirerek kullandığı ferrari karışımlı motordur.
    Red bull'un alternatör sorunu hariç son 4 sezonda kaç kez motor yüzünden yarış dışı kaldığını gördünüz? işte bu dayanıklılık buradan geliyor.

    Motor departmanlarında her takımın mühendisi olur, renault ortak bir motor üretip al sana al sana demez. Red bull mühendisleri kendi departmanlarında çok gizli bir işle yüzde 20 ferrari karışımlı renault motorunu renaulta ürettirdiler. Ama şimdi ferrari toro rossoyu şutladı red bull bundan sonra ne yapacak çok merak ediyorum?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir