McLaren 2015'te Honda Motoru Kullanacak Tek Takım Olacak

yazar:

kategori:

Honda, McLaren ile Formula 1’e geri döneceğini duyurmuş, diğer takımlara da gelecek için açık kapı bıraıkmıştı.

Whitmarsh: “Motor tedariği ile ilgili anlaşma, aslında bir üreticinin, birçok güçlü takımla birlikte çalışmasını engellemek için vardı.”

“Kurallarda bir motor üreticisinin, birden fazla takıma ürün verme gibi bir zorunluluğu yok. Bu yüzden açıkçası Honda ile özel bir ilişki kurmayı dört gözle bekliyoruz”

2013 kurallarına göre Whitmarsh haklı olsa da 2014 ve sonrası için henüz durum net değil.

Honda için hamle yapma ihtimali olan Williams’tan Frank Williams, Japon üretici ile ilişkilerine, Renault’nun yüksek maliyetlerine değinmiş ve tam konumlarını belli etmeden öçnce avukatlarla da görüştüklerini belirtmişti.

 


Yorumlar

“McLaren 2015'te Honda Motoru Kullanacak Tek Takım Olacak” için 8 yanıt

  1. ve hem honda hemde hyundai renaultun en büyük rakibi renaultu geçmştir.özellikle hyundai fiyat-marka-yedek parça olarak

  2. yol otomobilleri satışı etkileme olayı %1 olursa iyidir.bunlar bayatlamış reklam numaraları.kar etmek esastır.honda zaten adını duyurmuş bir marka 50 m dolar verip neden tekrar adını duyursun ?

  3. F1 dışında ki ortaklıktan da. 🙂

  4. Bence bu ortaklığın henüz açıklanmayan başka bir boyutu daha var. Özellikle Honda 'nın motoru İngiltere 'de üretme isteği benim aklıma bu ortaklığın motoru Honda 'dan satın alma şeklinde değil de motoru birlikte üretme şeklinde olabileceğini getirdi. Bir ara McLaren 'in de kendi motorunu üretme isteği hatta Cosworth 'ü satın alma muhabbetleri dönmüştü. İki isimde motor üretmek istiyor ,neden olmasın?

  5. mustafa adak avatarı

    McLaren Honda ortaklığı eski yıllardaki gibi başarılı geçerse Hondanın marka imajı artacağı gibi bu imajla birlikte daha güçlü ürün gamı ve akıllarda kalıcı modeller üreteceklerdir. Hız severler bilir o dönemlerde hondanın efsanevi nsx modeli üretilmişti. hatta tasarım sürecinde de senna bulunmuştu. Aynen f1deki gibi aracın motoru şasiye otalanmıtı ve arac denge konusunda çok başarılıyıdı. Sanırım yine bu gibi araçlarla piyasada yükselişe gecebilriler. Kısaca f1=Pazar payının artması

  6. Çok haklısınız ama Dünyanın en iyi pazarlama platformunda Mclaren-Honda kazandığı zaman bu prestij Honda için çok iyi olacaktır yol otomobillerinin satışlarını bile etkiler.

  7. o kadar yatırım yapacaksın motor üretimi için ve sadece 1 takıma motor sağlayacaksın üstelik ücretsiz o zaman takımın karınada ortak olacaksın demektir yok değilse birden fazla takıma motor sağlarki bence öyle olacaktır diğer türlü nerden kar edecekler ?

  8. Bir nevi McLaren Honda'nın fabrika takımı gibi olacak. Honda'nın F1'deki geleceği için de güzel bir adım bu… Her zaman garaj takımlarıyla yakın ortaklık kuran, işi motorsporları kurallarına göre çalışan insanlara motor sağlayan Honda; fabrika takımı kurduğundan daha güzel işler yapıyordu.

    McLaren ile de yapacaklardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir