Renault: "Honda, Mclaren'in Mercedes Çalışmasından Faydalanacak"

yazar:

kategori:

Mclaren gelecek sene Mercedes’in turbo motorunu kullandıktan sonra bir sonraki sene Honda motoruna geçecek. Mclaren’in Mercedes motorundan çıkaracağı dersleri Honda’ya aktarması ve sorunları kısa sürede aşmaları bekleniyor.

Renault’dan Remi Taffin “Mclaren’in çalışmaları ayıracağından emin olsam da, bir şeyi yapmayı bıraktığınızda hemen her şeyi unutmazsınız.”

“Bunun yanında bizler rakibiz, bu yüzden durumdan maksimumu çıkarmaya çalışırız. Honda, Mclaren’in 2014’te Mercedes motoru kullanmasından faydalanacaktır.”

“Kendine ait bilgileri korumanın tek yolu Mclaren’in çizimlere ya da yazılıma ulaşmasını engellemektir.”

“Bu tür geçiş durumları zordur. Yazılımı onlardan koruyabilir misiniz? Bu zor bir şey.”

“Daha anlaşılır konuşursak, şöyle denebilir: Bu sene size motoru veriyoruz, kendi başınızın çaresine bakın. Honda durumdan faydalanacaktır ancak ne kadar faydalanacakları, sizin ne kadar müsade edeceğinize bağlıdır.” dedi.

 


Yorumlar

  1. V10 döneminde en güçlü motoru Honda ile Toyota yapmıştı.Ama V8 motorda bu durum söz konusu değildi. Mercedese göre 50-70 HP daha güçsüzdüler.O yüzden onların geliştirdiği şasiye Mercedes motoru konulunca Brawn takımı harikalar yarattı.

  2. Her zaman derim Honda olduğundan daha fazlası ile abartılmıştır özellikle bizim ki gibi ülkelerde. Bu kadar ağıza almaya gerek yok. Bu asfalt ne harikalar, markalar, garajlar gördü…

  3. Bu demeçler muhabirin muzipliğimi, Renonun fırlamalığı mı bilemedim. Çıkıp da elalem hakkında konuşmak sana düşmez. Sevmedim.

    Renonun dediği mantıksız değil elbette, Mercedes de çekincelerini dile getirmişti. Mclaren ile Mercedes'in artık herhangi bir bağı kalmadığına göre 2014'de takıma force india muamelesi yapabilirler. Hatta yanlış yazılım verip geride kalmalarına bile yol açabilirler. Buna hazırlıklı olmak gerek.

    Şirketler elbette yarış takımlarıyla motor datalarının bir kısmını paylaşıyorlar, bu da ister istemez diğer firmanın eline geçecektir. 2014 için Toro Rosso'nun Ferrari motoru kullanmayacak olmasının -daha doğrulanmadı- da sebebi budur muhtemelen.

  4. Raikkonen06  avatarı

    Bu zaten bilinen birşeydi üstelik Mercedes buna önlem almaya çalışıyordu anlaşmalar felan yapıyordu ama her ne kadar yapsada istesede istemesede o verileri Honda'da kullanacaktır zaten buda Mclaren'in işine gelen birşey böylece sorunları daha çabuk halledebilecekler iyi fikir 🙂

  5. 80 ler de Honda'nın motorları turboydu ve çokta iyi idi…:) 77 de Renault öncülük etse de Honda da büyük atılımlar yaptı.:)

  6. Formula 1 ile alakası yok bu konunun. Mercedes A ve CLA Class'ta yeni dizel motor gelişimine para harcamak yerine daha uygun fiyatlı olacağı için Renault'un 1.5dci motorlarını kullanıyor.

    Formula 1'de ise Renault turbo üniteler için takımlardan 23 Milyon $ para istiyor. 4 takıma motor verdiğini düşünürsek yılda 92 Milyon $ gelir demek. Ama Lotus ve Williams'ın Honda'ya geçmesi demek Renault'un gelirinin yarı yarıya düşmesi demek. Renault'un tek endişesi bu.

  7. http://www.autoshow.com.tr/bu-mercedeste-renault-motoru-var-HaberDetay/3501.aspx

    belkide renaultun karışmasının tek nedeni
    mersedes reno ortaklığı olabilirmi?

  8. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Chrome ve İE ile baktığımda sorun yok. FF ile denemedim. Eğer eksik ise tarayıcı güncellemelerini yapmanı öneririm. Ancak bazı avatarları görüp bazılarını görememenin nedenini anlamak zor.

  9. Şuan bende bazı kişilerinki gözüküyor benim ki ile beraber bazılarınki gözükmüyor. Heralde başka bir problem var.

    Hatta seninkide gözükmüyor bende (varsa).

  10. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Avatarınız görünüyor, sorun yok.

  11. Müşteri kaygısından başka birşey olamaz zaten. Çünkü ortada Renault'yu alakadar edecek bir durum yok.

    Lotus'un Honda'ya geçebileceği dedikodusu ortalarda dolaşıyor son günlerde. Williams patronu Frank Williams da Renault'un istediği ücretten memnun olmadığını ve Honda ile ilgilendiklerine dair haberlerde mevcut. Bu 2 takımda Renault'un müşterisi. Bunların Honda'ya geçme ihtimali Renault'un müşteri ve para kaybetmesi anlamına geliyor. Yani Mercedes yerine Renault'un mızmızlanması müşteri kaybetme dolayısıyla para kaybetme endişesi.

  12. Bazı yorumlara cevap vermemek için zor tuttum kendimi allahtan işteyim meşgulüm.

    Bu arada asıl konu benim avatar niye gözükmüyor????

    O resmi yıllar önce kaybettim bir tek burda vardı. Yardım talep ediyorum.

  13. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Heh helal olsun sana be.
    Benim tam olarak içimden geçirdiğim şeyleri sen tarif etmişssin.

    Ben 1 aydır Renault'un müşteri kaybetme korkusu var diyince insanlar bana tepki gösteriyordu.

    Nitekim benimle aynı düşünceleri paylaşan insanlar olunca seviniyorum doğrusu.Helal olsun. 🙂

  14. 1.Renault ile McLaren'in bağı ne? Ortada Renault'yu ilgilendiren konu ne? Hadi Mercedes çıksa Honda'nın çalışmalarımızdan faydalanacağından endişe ediyoruz dese anlarım ama Renault niye karışıyor. 1 aydır adamlar Honda ile yatıyor Honda ile kalkıyor.

    Daha geçen ay geri geleceklerini düşünmüyoruz dedi. Adamlar geleceğini açıklayınca şimdi de Mercedes'in çalışmalarından faydalanacaklar diyor. Renault'ya ne? Hayır McLaren, Renault motoru kullansa anlayacağım ama Renault'un bu çıkışları açıkça müşteri kaybetme endişesinden başka birşey değil. Lotus'un da Honda motoru kullanacağı dedikodusu var halihazırda.

    2. Honda'nın 2014 yerine 2015'de girmesinin nedeni, Renault ve diğerlerinin gelişime önceden başlaması. 2011 yılından beri motorlar üzerinden çalışıyor takımlar. Honda söylentileri ise 2012 ortasında çıktı. Honda 2012'de başlasa 1 yıl daha geç başlamış demektir motor gelişimine. Haliyle 2014 yerine 2015 yılında hazır olacaklar demektir. Zaten McLaren'in 2014 yılını kapsayan bir Mercedes anlaşması var.

    Kısaca bu konuda endişe taşıması gereken üretici Mercedes. Renault'un çıkışları müşterilerinin azalması endişesi.

  15. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Sıktı bu Renault ama he!

    Vır vır vır.Çok tırsıyor Honda'dan çok….

  16. Sanki olayın perde arkasında bulunmuşlar da istifaya çağrılıyor demeç verenler filan çok komik… Bunlar hep futbol seyircisi mantığı. Piston nedir desen ağzı açık bakar, stratejik yönetim nedir desen ağzı açık bakar, Pazarlama nedir desen ağzı açık bakar. Ama bu yazıya bakıp da Renault yönetim kadrosunu değiştirip, tavsiye de bile bulunabiliyorlar.

  17. Kendileri tonla para harcayacak ve bundan Honda yarar sağlayacak tabi ki de söylenecek Renault. Motor gelişiminin ilk ve en zor aşamasını daha rahat atlayabilecek Honda. Hak eden kazansın demek kolay tabi, sadece kendi pencerenden baktığın zaman. Neden 2014 de girmiyor da 2015 de giriyor o zaman? 77 de Turbo motorların öncülüğünü de Renault yaptı o zayıf gördüğün üretici var ya hani.;) Adam sanki motor yapmayı bilmiyor demiş… Ne kadar düz ne kadar dar bir pencereden baktığınız ortada olaya… Olay sadece motor yapmaktı zaten…:)

  18. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Honda hayatında kaç turbo motor yapmış allah aşkına

  19. Kendine ait bilgileri korumanın tek yolu McLaren'in çizimlere ya da yazılıma ulaşmasını engellemektir.

    Koskoca otomotiv devi Honda motor yapmayı bilmiyor ve ondan bundan faydalanacak öyle mi?

    Formula 1'de hep güçlü motorlarıyla ünlü bir marka olan Honda, Genelde güçsüz ama az yakıt tüketen motorları olan Renault tarafından dikkatle takip edilir olmuş. Geçen ayda Honda'nın geri geleceğinden kuşkuluyuz falan diyorlardı. Sanırsam Renault 3.5 atıyor. Honda'nın kendi müşterilerini çalacağını düşünüyorlar olmalı. Tipik Fransız oyunları. Bırak hakeden kazansın.

  20. Bizim oralarda şöyle derler buna "sanane birader sen işine baksana."

    Turbo motorlar açısından güçlü bir rakip geliyor tabi Renault a oda böyle karalama tipi yorumlar yapmaya başladı.

    Bu kadar yanlış bir basın işleri olur bir takımın kimin fikri ise bu demeç istifa etsin.

    Sen yıllardır burdasın gelsinler sıkıntı yok hoş gelmişler gibi yorumlar yapıp büyüklüğünü göstereceğine böyle küçük ucuz yorumlar yaparak kendi marka değerini düşürüyorsun helal.

    Adamlar harbiden bu oyunlar nasıl oynanır bilmiyor. Yazık daha usta isimlere ihtiyaçları var masa başında Renault un.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir