Rosberg: "Pole Garanti Değil"

yazar:

kategori:

Bu sene sıralamalarda çok hızlı olan Mercedes, Monaco’da şu ana kadar bekleneni verdi. Mercedes sürücülerinin Monaco’da pole pozisyonunu kazanmaları halinde geçişin çok zor olması nedeniyle galibiyet kazanma şanslarının yüksek olması bekleniyor.

Rosberg “Genel olarak bugünden memnunum. Doğru yolda ilerlediğimiz güzel bir gündü.”

“Araç içerisinde rahat hissettim ve sıralamalarda iyi bir sonuç için mücadele edeceğimizi biliyoruz. Ancak yine de bekleyip görmemiz lazım.”

“Diğer takımların neler yaptıklarını, stratejilerini bilmiyoruz. Mercedes’in performansının yeterli olup olmayacağını bilmiyorum.”

“Diğer bir şey ise uzun sürüşümüz. Daha iyi görünüyor ancak yine de hâlâ bazı sorunlar var. Yarışta sorun olabilir. Bir kaç soru işareti bulunuyor. Şu anda ilk çizgiyi düşünmek için çok erken.” dedi.

Lewis Hamilton “Oldukça iyi görünüyor. Sadece tek tur performansımı geliştirmem lazım. Hem ben hem de araç biraz daha gelişebilir.”

“Biraz aşınma ve önden kayma sorunu vardı ancak uzun sürüşler oldukça iyi göründü. Bekleyip göreceğiz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Hamashima benim gibi üçkağıtçıdan bilgi mi alır anasinı satayım 🙂 🙂

  2. DreamOfWinD  avatarı

    Dostum şu elindeki dataları Hamashima'ya gönderiver bir zahmet 😀

  3. Monaco'da en az 2 pit yapılacak softlar maksimum 30, super softlar maksimum 25 tur gider. Lastiklerin teknik dataları bunu söylüyor. Pazar günü yüzde 45 yağış ihtimali var ama zayıf. Sicakliklar 17-19 derece arasında salınacak görece olarak mercedes için iyi ama yağmur yağarsa ne olur bilinmez. Şunu söyleyelim yarışın yüzde 50'sini tamamlayacak 40 turluk lastik yok şu an. Yüzde 40'ini tamamlayacak lastik var o da millet softla başlarsa 30 tur gider ikinci softla bi 30 daha gidip son 18 turda 2. pit stopu yapar. Mercedes ise 23+23+20+12 şeklinde 3 tur yapabilir. Lakin tek pit stop mümkün değil. lotus bile 33 tur ancak gider, ferrari 30 tur red bull 29 tur ancak gider, yani 2. pitler mutlaka olacak. Lotus tek pit yaparsa büyük bir trene hazır olun ama lastiğin teknik datası maks maks olsa olsa 33 gider diyor. O da lotusun kerameti.

  4. Raikkonen06  avatarı

    Hadi hadi sende içinden polü almayı hayal ediyorsun yeme bizi tamam ilk çizgiyi alabilirsiniz ama yarış erken konuşmamak gerek arkanızda tek pitstopla yarış bitirmeyi düşünen 2 pilot var dikkat edin derim.:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir