Raikkonen: "Elimde Olsa Telefonu Bir Tarafa Atarım"

yazar:

kategori:

Raikkonen: “Facebook kullanmıyorum. Mümkün olsa, telefonumu da bir tarafa atardım. (Telefonum) her zaman sessizdedir ve insanların arayıp da çaldırmasından hoşlanmıyorum. Geçmişte bu şeyler olmadan da yaşayabiliyorduk. Her gün nerede olduğumu ve ne yaptığımı herkese söyleme meraklısı dğeilim. Özel işlerimi arkadaşlarımla, ailemle vs yapmak istiyorum”

Bununla birlikte Monaco GP, birçok pilot için özel ama Raikkonen için durum pek de öyle değil. Fin pilotun favorisi, şu anda takvimde yer almayan, sponsorların beğenmediği, otel ve gece hayatından yoksun sakin geçen Magny-Cours hafta sonları.

Raikkonen: “Orası güzeldi. Hiç insan yoktu. Otel ise hemen yanı başınızdaydı. Çok iyi bir yer. Her zaman orada olmaktan keyif almışımdır. Sadece yarış vardı; canınızı sıkan büyük bir şey yoktu.”

Öte yandan Lotus pilotunun adı, gelecek sene için Red Bull ile anılıyor. Raikkonen, kararında, en iyi araç olgusunun sadece bir parçayı oluşturduğunu ifade etti.

Raikkonen: “Her zaman kazanan bir araç istersiniz ama bunun bir garantisi yok.”

“Açıkçası (Red Bull) yıllardır çok iyi araçlara sahip oldular ama bizimki de kötü değil. Yani oraya gittiğinizde en iyi araca sahip olacağınızın ve her zaman kazanacağınızın garantisi yok”

“Genel çerçeveye bakmak gerek; her açıdan iyi bir his vermeli. Normal bir hayatınız olmalı; belli yerlerde belli şeyler yapılmalı. Bunlar küçük şeyler olabilir ama size genel mutluluğu bunlar verir. Bu da bir fark yaratır; kararınızı etkiler”

Son olarak Raikkonen, 2001 senesinde Sauber ile adım attığı Formula 1’de McLaren ve Ferrari direksiyonlarına da geçti; şimdiye kadar 1 şampiyonluk elde etti. Vatandaşı Mika Hakkinen ise 2 defa şampiyon oldu. Ama Raikkonen, istatistiklere takılmıyor.

Raikkonen: “Her zaman istediğim şeyleri zaten başardım; dahası olursa da güzel olur. Elbette daha fazla şampiyonluk kazanmak isteriz ama olmazsa ya da en hızlı turlar atamazsak vs, bu benim hayatımda bir şey değiştirmeyecek. Belki de bazı insanlar swize farklı şekilde bakıyor ama bu bende bir fark yaratmıyor.”


Yorumlar

“Raikkonen: "Elimde Olsa Telefonu Bir Tarafa Atarım"” için 17 yanıt

  1. Ben 18 yaşındayım nefret ediyorum ama artık öyle bir hal aldı ki insan ilişkileri bunlar olmadan neredeyse birileriyle tanışmak imkansız. Kolu kaptırdık millet olarak, umarım benliğimizi de kaptırmayız..

  2. Raikkonen06  avatarı

    Adamın dibisinnnn 🙂

  3. Raikkonen06  avatarı

    Bana göre bu açıklamada çaktırmadanda olsa RBR'ye geçmeyi pek düşünmediğini söylemiş çünkü Kimi sponsorluk çalışmalarından,medya röportajlarından illallah demiş birisi zaten RBR'de bunu en çok yapanlardan birisi o yüzden gitmeyi pek düşünmüyor zaten şuan Lotus'da çok rahat o sadece çıkıyor aracını sürüyor podyum ve galibiyet alıyor sonra normal hayatına geri dönüyor buda Kimi'nin istediği şeylerden biri kimse karışmıyor en iyiside bu o yüzden seneyede Lotus'da gibi görünüyor tabiki bu yılın performansına bağlı.

  4. Nevadia Alonso avatarı
    Nevadia Alonso

    hoooop hocam bende "into the wild" ciyim tek kelimeyle şaheser o hayat hikayesi

  5. Adamın dibisin Kimi ! Haha magny- cours pistini de otel yakın ve insan yok diye seviyordur yoksa onu da önemsemez o kadar 🙂

  6. Muhtemelen tribünlerden değil, ortamdan bahsediyor. Magny Cours bir kasabanın yanına inşa edilmiş bir pist. Doğal olarak fazla kalabalık olmuyor. Oysa İstanbul'da tribünler dolu olmasa da şehir inanılmaz kalabalık. Otele gidene kadar trafikte cinnet geçirmek işten bile değil. 🙂

  7. Hiç insanın olmadığı bir yer arıyorsan İstanbul Park Magny Cours dan daha tenha 🙂 Kimi nin istedikleri anormal şeyler değil ben de dahil birçok kişinin istediği bir hayat. Olsa da yaşasak 🙂

  8. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    raikkonen parası olupta kendini bişey sanan veya sonradan görmüşler gibi degil normal bir insanmış gibi yaşıyor örnek alınmalı bence.

  9. Raikkonen'e katılıyorum.İnsan olarak giderek hayat eğlencemizi kaybediyoruz.

  10. 2013: A McLaren  Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)
  11. Kullan ciğerim daha yaşın genç 35-40'a gelince kendine ayar verirsin 🙂

  12. Valla bende facebook twitter kullanmıyım diyorumda nasıl olacak aga 🙂 arkadaşlarınla geziyorsun eğleniyorsun fotoğraf çekiyorsun nereye koyacaksın bunları.Hani kullanmıyım kapatıyım diyorum facebook twitterı ama dayanamıyorum 🙂

  13. Raikonen bir ben iki. Hiç sosyalliği sevmem. Gürültü patırtıdan hoşlanmam. Galiba soğuk kanın bir etkisi kan ısınmadan vücuttaki mineraller genleşmiyor, beyindeki elektrik nöronları böbrek üstüne gerekli iletimi yapmıyor ve bazı kortizonlar eksik salınıyor bu da ot gibi yaşamaya sebep oluyor, felsefi yaşamda denilebilir. Raikonenin agnostik olduğunu bilmesem kendini dine imana ada derdim ama biliyorum ne yazıkki. 🙂

    En doğru yol rai'nin yolu, yarı nihilist yaşıyor, ot ve b+k umrunda değil. Nasıl olsa yiyeceğini yemiş, içeceğini içmiş, 1 defada şampiyon olmuş, bundan sonra vücutsal fonksiyonlarda yavaşlayacak en iyisi zevk alıp sessiz sedasız finlandiyada kalevala destani yazar. Bende 5-10 seneye gebermezsem finlandiyaya gidecem, sıcak yerlerde yaşamak çok zor, insanlar ter kokuyor, çok hareketli ayrıca çeneleri hiç durmuyor. Soğukta sessiz sessiz yakarsin şömineyi, evede teknik bir departman yaptırırsin yeni şeyler üretmek için kafayı yorarsin. Tvde açılmaz, cep de açılmaz, hele bilgisayar hiç yok, sessizce yaşayıp geberirim 🙂

    Biz sosyalliğe fazla kaptırdık bundan 150 sene önce sosyallik mi vardı? hadi tarihi yakınsak yapalım bundan 80 sene önce var miydi sosyallik yok. Nasıl olduğunu bende anladım ama galiba bundan 700 sene önce bir volkan patlaması veya depremde açığa çıkan gazlar insan beynini etkiledi, alet yapma ve hareket kontrol merkezi zaten gelişmiş insanoğlu kısa sürede baruttu, manyetizmaydı bunları keşfetti, derken 300 sene evvel sanayi devrimini yaptı ve 1850'de patlayan ismini hatırlayamadığım son büyük volkan patlaması ve yazı olmayan mevsim gecirdikten sonra beyindeki bu merkez iyice evrildi ve elektriğin bulunmasıyla şifre çözüldü, sonra ver elini motorlu araçlar, bilgisayarlar vs. Ama kilit nokta volkanların açığa çıkardığı gazlar bana göre 🙂

  14. Raikkonenin karekterini Nirvananın 1994 yılında ölen solisti Kurt Cobaine benzetiyorum.İnsanlarla konuşmak istemeyen,umursamaz ama işini çok iyi yapan.

  15. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Adamım ya 🙂

  16. Red Bull bence Raikkonen'e ters. Orada bir ton sponsor etkinliği olur, gelemez.

  17. telefon konusunda yüzde yüz aynı fikirdeyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir