Prost: "F1'i Değiştirmeye Gerek Yok"

yazar:

kategori:

Pirelli lastiklerinin ortaya çıkardığı belirsizlikten dolayı Formula 1 büyük eleştirilere maruz kalıyor. Ancak Prost’a göre bu durum eleştiriden ziyade övgüyü hak ediyor.

Prost “Günün sonunda insanların bir sürücünün pole pozisyonunu kazanıp, yarışta lider gidip bir şey olmadığı zaman çok fazla eleştirdiğini hatırlamamız lazım.”

“Ortada bir şey istiyorsunuz ve günümüzdeki durum fena değil. En azından bir gösteri var.”

“Uzun bir sezon ile çok fazla belirsizlik var. F1 için önemli olan bu.” dedi.

Prost, gelecek sene turbo V6 motorlara geçilmesinin F1 için iyi bir şey olacağını düşünüyor.

Prost “Bu yeni teknoloji ile bugüne göre farklı bir şeyi satışa sunacaklar. Ve gösteri hâlâ devam ediyorsa o zaman daha da iyi olur.”

“Çok fazla eleştiriden hoşlanmıyorum. Çok zor bir şey. FIA ile bir çok kez komisyona girdim ve özellikle paradan konuşuyorsanız ne kadar zor olduğunu bilirsiniz.”

“Harcamaları azaltmak istiyorsanız doğru yolu bulmak çok zordur. Bu yüzden çok fazla eleştirmek istemiyorum.” dedi.

Kendi yarıştığı dönemde yarışlardaki stratejik kararlarından dolayı Profesör lakabına sahip olan Prost, mevcut Formula 1’de kendi dönemindeki gibi yarışabileceğinden emin değil.

Prost “Aynı işi yapabilir miydim bilmiyorum. Bugünkü lastikleri benim dönemimdekilerle kıyaslayamazsınız.” 

“80’lerdeki gibi tek üretici olsa bile, o zaman 2 – 3 farklı lastikten seçip istediğinizi kullanıyordunuz. Pit yapma zorunluluğunuz yoktu.”

“Şimdi ise sıralamalardaki lastiklerinizle başlıyorsunuz. Sola sert, sağa yumuşak lastikleri takmak isteseniz bile bunu yapamazsınız. Bugün çok farklı.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir