Williams ile Lotus Mercedes – Ferrari Motorunu Değerlendiriyor – Caterham Renault ile Devam Ediyor

yazar:

kategori:

Renault henüz gelecek sene için müşterilerini resmi olarak açıklamasa da, durumun yavaş yavaş şekillenmesi bekleniyor.

Red Bull’un Renault ile devam etmesine kesin gözüyle bakılırken Red Bull’un diğer takımı Toro Rosso da Fransız üreticisinin motorlarını kullanacak. Mevcut Renault müşterilerinden Caterham Renault ile devam edeceğini açıkladı ancak Williams, Renault’nun yüksek fiyatı nedeniyle ayrılmayı planlıyor.

Caterham’ın sahibi Tony Fernandes “Renault ile araba ortaklığımız var. F1 aracımız yol aracına yansıyacak, bu yüzden Caterham’da DRS ile Renault motoru ve KERS’i göreceksiniz. Biz uzun süreli partneriz. Sadece yarış takımı olarak değil, birlikte iş yapıyoruz.” dedi.

Williams takımının, gelecek sene en pahalı motor olması beklenen Renault’dan ayrılması bekleniyor. İnanılan o ki Williams, Mercedes ile görüşmeler yapıyor. Lotus takımının da Ferrari ve Mercedes seçeneklerini değerlendirdiği biliniyor.

 


Yorumlar

  1. ben aynisini kullanirlar demedim zaten dikkat ettiyseniz sadece simdiye kadar yol araclarina en yakin dedim hacim olarak.

    arti renault gibi orta sinif arac ureten bir firma icin bu hacimler inanilmaz guzel..

  2. Daha önce 50,000,000-EURO rakamı dolaşıyordu.Yıllık olabilir.O zaman üç yılda bu rakamı harcamış olabilirler.F1 motorunun yol motoru ile hiç bir alakası yoktur.Yol otomobilinin motoru ikiyüz bin F1 motoru iki-üç bin kilometre gitmek için tasarlanır.Herhangi bir motoru alıp turbo basıncını artırarak F1 motoru yaptım diyemezsiniz.

  3. Söylediklerinize katılıyorum Turbo motorlarda da Renault iyi işler yapacaktır bundan eminim elbette diğerlerinin de neler yapacağı önemli ama sonuçta Renault Turbo motorlarda diğerlerinden daha tecrübeli geçmiş yıllardan gelen bir tecrübe. Yol arabalarına baktığımız da üst düzey bir yol otomobilinde spor otomobil de V6 güç ünitesi görmek mümkün Renault da. Turbo motoru isteyen iki üretici vardı biri Renault diğeri Bmw. En verimli motoru yapan gerek yakıt gerek tork eğrisi gerek çekiş gerek yakıt tüketimi bunları bir rafine haline getiren ve şasiye iyi entegre eden işi götürür. Ortada büyük bir para var harcanan Renault bunu göze alarak 2017 ye kadar Red Bull ile anlaştı buda ne kadar bu spora bağlı olduklarını gösteriyor.

  4. arge 150 milyon euro diyorlar motorlar icin ben yinede fiyati yuksek buluyorum. 23 25 milyon eurolar cok fazla bence.. yaptigi reklam 250 milyon euroluk tv reklamina bedel zaten renault nun f1de bedava verse bile her halükarda yine karda..

    arti zaten yeni gelecek motor teknolojisi simdiye kadar yol araclarina en uygun olani yani bu kadar yuksek ucret istemek sacmalik..

    bu gidisle renault sadece redbulla motor verecek honda girerse bu ise …

  5. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes bence motor olarak yine Ferrari ile bir adım önde olacak gibiler.

  6. Nereden biliyorsun?

  7. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Hayatta Honda'da• 🙂

  8. Mercedes motorunun daha güçlü olacağını nereden biliyorsun?

  9. Honda hayat ondaaaaaa mı acaba???

  10. Eğer turbo motorlarda şampiyonluk için yarışmak isteniyorsa Renault en iyi seçenek olacak. Bu kadar büyük yatırımların sonucu gelmez ise büyük hayal kırıklığı olur ve verimin bu kadar önem arz ettiği bir sporda Renault büyük zararlar yaşayıp çekilebilir. Daha öncede gördük bunları. Genelde Az bütçe ile çok iş yapan bir strateji izlerdi Renault. Bakalım bu atağı ve yeni düzenden nasıl fayda sağlayacak. Şunu belirtmeliyim ki Renault çok güçlü girecek 2014 sezonu için.

  11. Williams ve Lotus umarım Mercedes motorunu tercih ederler. Mercedes motoruyla williams eski günlerine dönebilir hem de daha güçlü motoru daha ucuza kapatıp geri kalan parayı aero departmanına yönlendirebilir.

  12. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Doğru yol Hondaaaaaaaaaaaaa.

  13. Üç motor tedarik edeceğimiz takım kesin diyebiliriz. Williams Mercedes anlaşması olacak gibi Toto Wolf da etkili olacaktır. Böyle takımın cebinde 3 milyon euro kalmış olacak. Lotusa gelecek olursak Renault ile devam etmek istiyorlar Renault da Lotus ile devam etmek istiyor tek sorun fiyat bakalım nasıl gelişecek gidişat.

    Prost Renault'un fiyatlandırmasını normal buluyormuş yeni motorlar için Renault'un 150 Milyon euro gideri varmış dile kolay diyorum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir