Rosberg, Monaco'da Kazanabileceğinden Emin Değil

yazar:

kategori:

Rosberg, son 2 yarışa pole pozisyonundan başlasa da bu başarıyı yarışta gösteremedi çünkü lastikler Mercedes’e büyük sıkıntı yaratıyor.

Rosberg “İlk sıradan başlayacağım için mutluyum ancak Barcelona’da yarışta çok büyük sorunlar yaşadık.”

“Gelişiyoruz ancak lastikleri anlamak ve onlardan maksimumu çıkarmak zor. Adım adım gelişiyoruz ancak hâlâ çok fazla soru işareti var.”

“Yarın zor olacak, bu bizim zayıf noktamız. Umarım Barcelona’dan iyi olur. Öyle olsa bile bu alanda hâlâ zayıfız. Beklediğimizden biraz daha iyi olabilir. Bekleyip görelim.”

“Yarışın startı, ilk virajı önde dönmek önemli olacak.”

“Birinci olduğum için avantaja sahibim. Ardından neler olacağına, strateji ile kimin en hızlı olacağına bakacağız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Bence Mercedesler bitmiş lastiklerle zorlayacaklar ve lastik patlatacaklar…

  2. Ben yarışta 2 pit olacagını sanmıyorum , kimse öyle bir riske girmez bence. Mercedesler ne kadar yavaş kalsalar da bu pistte geçilmezler diye tahmin ediyorum. Geçmişten örnekler mevcut biten lastikler sayesinde geçiş konusunda ama o kadar vahim bir durum olacagını sanmıyorum. Bu yarişi bir Mercedes sürücüsünün kazanmama ihtimali ancak şöyle mümkün bence: Vettel startta birini geçecek. Digerini de pite erken dalarak yapacak. Ya da Mercedes o kadar yavaş gidecek ki Vettel 3.sırada olmasına ragmen erken piti ile bi anda 1.lige yerleşecek. İki ihtimalde çok düşük bence. Mercedes bu yarişi bırakmaz gibi geliyor bana

  3. Vettel iyi bir kalkışla geçişler yapabilir. Alonso'yu zaten biliyoruz. Mercedes'ler pistte geçilmezlerse pitlerde kesin geriye düşerler. Güzel yarış olacağa benziyor.

  4. Raikkonen06  avatarı

    Yarın start çok fena karışacak pilotların yarısı virajı düz geçecekler büyük ihtimal Rosberginde diğer pilotlarında şansı aynı bence yarın ki yarışta pol pek önemli olmayabilir çünkü ilk viraj çok karışacak süper yarış olacak inşallah Kimi'ye bişey olmaz Allah'ım.

  5. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Rosberg,Hamilton'a geçilirse devamı da gelir.Sert bir inişe geçer.

    Prost nickli üyenin de dediği gibi her şey starta bağlı.Mercedes yarın duble yapabilir.

  6. Her şey starta bağlı eğer Hamilton'un önünde kalabilirse ilk turda, iyi bir stratejiyle şansı olabilir.Pist zaten geçişe el veren bir pist değil.2011'de Vettel'in bitmiş lastikleriyle kaç tur önde dayandığını hatırlayın.Tabi şimdiki lastikler aynı daha dayanıksız ancak benzer senaryolar görebiliriz.Bunu arkalardan kalkan Raikkonen ya da Alonso'da deneyebilir kazanmak için.Hamilton'da kolay geçilen bir pilot değil arkadakileri yavaşlatacaktır.Ancak Rosberg'in ilk turu önde geçmesi lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir