Mercedes Kazanmak İçin Pilotlarından Birini Feda Etmeyecek

yazar:

kategori:

Monte Carlo sıralamalarında Mercedes ikilisi Nico Rosberg ve Lewis Hamilton ön sırayı almayı başarmışlardı.

Takım, pilotlarından birini yavaşlatarak diğerlerine zaman kaybettirip diğer aracının kazanma şansını artırabilecek bir konumda.

Fakat Brawn başlangıçtan itibaren böyle bir taktik uygulamayacaklarında ısrarcı ve her iki pilotuna kazanmak için yarışmalarını söylediğini belirtiyor.

“İnsanların aklına bu tür bir taktik uygulamak gelebilir, fakat pilotlarımdan herhangi birini feda edemem. Yarışmaya başlayacağız ve neler olduğuna bakacağız.”

“Duble yapmak istiyoruz ve bunun için savaşacağız.”

“Monaco’da böyle bir taktik uygulamak fazlasıyla akla yatkın görünüyor. Ancak pilotların takım içinde kayırılmadıklarını düşünmeleri için bu kararın sıralamalardan önce verilmesi gerekir.”

“Yarışın gidişatını gözlemledikten sonra takımın yararı için gerekeni yapmaya çalışacağız. Sürücüleri birbirleriyle yarışmaları için serbest bıraktık.”

Rosberg Malezya yarışında takım emrini dinlemiş ve bitişe Hamilton’ın arkasında gelmişti.

Rosberg: “Taktikleri bu akşam tartışacağız ve sonrasında hangi adımın ileri yönde olduğunu göreceğiz.”

“Bu biraz karmaşık, çünkü bazıları tek pit yapmaya çalışacak ve iki pit yapanlarla pist üzerinde nasıl karşılaşacaklarını bilemiyoruz.”

“Gerçekten beklememiz ve işlerin nasıl geliştiğini görmemiz gerekiyor. Kararlar yarış içinde verilecek ve başarmak için beraber çalışmalıyız. Bazı durumlarda birbirimize yardımcı olabiliriz.”


Yorumlar

  1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Admin şu boş konuşmalara bir el atsan.yorum kalabalığı başka biley yok yani…

  2. ben mercedesin bugun yarışı kazanacağını düşünüyorum. on grupta pist üstünde geçişin olacağını düşünmüyorum. Risk alıp geçmek isteyen pilotlar olacak, bekleyip görelim, hakeden kazansın ;).

  3. ya kardeşim burada mercedeslerin 1-2 olacağı belliydi ros pilotlarına yarıştan önce şunu demeliydi belkide demiştir ikinci olan 1. yardım edecek hanginis olursa böylelikle galibiyet gelecek okadar basit

  4. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Trulli'yi özleyen varsa bütün yarış muhtemelen onun treniyle geçecek )

  5. Sen çok duygusal yorum yapıyorsun. Avusturalyada, Malezya'da, çin'de hamilton önde miydi öndeydi. O dönem tarihsel olarak geride miydi? yani görece olarak ham araca yeni yeni alışıyor diyebilir mıydık? evet. Ama şimdi son 3 yarışta rosberg hem kondisyon anlamında, hem mental anlamda üstünlüğü aldı mı? aldı. Aktif alman pilotlar arasında en çok çalışan rosbergtir. Vettel'den dahi daha çok çalışıyor. Hiç kusura bakma karıya kıza bakan hamilton ne kadar yetenekli olursa olsun mükemmel çok çalışan rosberge geçilir. Bunun kaçarı yok. Alonso'da karıya kıza bakıyor ama adam 1 sevgiliyle 4-5 yıl geçiriyor öyle 1 ay ondayım 2 ay bundayım yok. Görece disiplin var. Hami çok yetenekli olsada gridin en disiplinsiz pilotu. Nitekim şöhrete fazla kavuşmadığı ve görelı daha disiplinli olduğu ilk 2 yıl alonso ile kafa kafa'ya oynadı ve ertesi sene şampiyon oldu. Araç etkiside olabilir ama sonraki 4 yıl bir icraat yok. Sohret gelmiş hami gitmiş.

    Bu disiplinsiz tavirlar devam ederse, çapkın hovarda 24 ayarda devam ederse rosberg bu sene gömer onu bu 1,

    İkincisi almanlar disiplinsizlıği sevmez, böyle Hamilton'u 1. pilot yapmazlar.

    3- Çok duygusal yorum yapıyorsun görünen koy kilavuz istemez, bunlar profosyonel adamlar 3 yarışta adapte olurlar, herkes her sene yeni bir otomobille sifirdan başlıyor, kurallar fazla değişmesede, geçen yılki son yarışa göre çok gelişen mercedes var, bu da hızlı bir şekilde 0'dan başlamak demektir yani ros ile ham 0'dan başladı. Hatta benim bazı alman kaynaklardan okuduğuma göre schuminin araç rosberge, ros'ün araç hamiı.ye verilmiş. İlk 3 yarışta rosbergin arızalar bu yüzdenmiş lakin rosberg çin'e kadar olan arada o sorunları gidermek için çok uğraşmış fabrikaya gitmiş vs. E şimdi adam çalışarak dayanıklı halede getirdi bir zahmet uykucu şirin hamiltonu geçiversin.

  6. sınan matias avatarı
    sınan matias

    geçen yıl hamilton raikkonene atak yaparken bu adam f1 e yeni döndü araca ısınamadı demiyordun ama.ayrıca bir yarışta : ''hamilton hasarlı aracına rağmen raikkonene geçilmiyor işte yetenek farkı'' tarzı yorum yapmıştın.bu sene ne değişti aracı mı yavaş? çinde 15 tur raikkonenin arkasında 1 sn farkla sürdü.madem o kadar yenetekli atamıyor muydu hızlı iki tur?.

  7. Ben bugüne kadar mgp de hamilton da pek bir şey göremedim ya neyse.Herkes inanmak istediğine inansın diyelim.

  8. hamilton'un önü açık falan değildi. 9. başlayan birinin önü nasıl açık olabilir? son 5-10 turu zaten webberle mücadele içinde geçti. ilk kısımda sürekli yine mücadele içindeydi 12. liklere kadar düşmüştü. ayrıca 1 pit fazla yaparsan lastikleri daha rahat kullanabilirsin. 1 pit 20 saniye kaybettirmez.

    araç 3 sene öncesinin aracı değil ancak geçen seneki araçla oldukça benzerlik gösteriyor. geçen sene de aracı rosberg kullanıyordu dikkat edersen. 3 senelik araç tıpatıp aynı olmasa da aracın altyapısı aynı, sürüş hissi aynı. ayarları aynı. rosberg aracın hangi ayarda ne gibi bir tepki vereceğini hamiltondan çok daha iyi biliyor.

    ha çıkıp bazıları gibi o araç rosberg'in geribildirimleriyle geliştirildi, hamilton'un katkısı araçta yok da derdim ama böyle birşey yok doğal olarak.

    hamilton'un rosberg'in gerisinde bitirdiği şimdiye kadarki tek yarış ispanya. onun dışında malezya'da atak yapmasına rağmen geçemedi hadi geçti diyelim, 3-4 olacaklardı yine büyük bir fark yoktu. o yarışta da hamilton redbullarla mücadele edeyim derken benzin ve lastik bitirmişti.

    gördüğün gibi bahane ararsan bulursun. şuan istatistik olarak hamilton önde. rosberg geride. bu yarışta rosberg önde bitirirse durumlar eşitlenecek. ve sezon içinde hamilton yavaş yavaş rahatlayacak ve üstünlüğü de kuracak. bu son derece açık.

  9. hamiltondan ziyade rosberg yarışta daha iyi tutundu şimdiye kadar.

  10. Hamilton önü açık bir sekilde turlarken rosberg sürekli trafiğin içinde savunma modunda lastikerini yesin bir pit fazla yapmak zorunda kalsın buna rağmen bir pit fazlasına rağmen 5sn arkada kalsın bu başarısızlık değildir.Üstünlük bunun neresinde asıl rosberg başarılıdır herşeye rağmen bir pit fazlasına rağmen iyi iş cıkarmıstır.Ama malum yarışta rosberg sürekli hamilton ı sıkıstırmıs sürklase etmistir.İste baskı budur.Ben pilotların arasındaki rekabete bakarım rosbergin hamiltona karsı kurduğu baskıyı hızlı tempoyu hamilton hiç kuramadı hatta bu sezonki takım arkadasları arasında ki rekabette birinci perez button a karsı ikinci rosberg hamiltona karsı kurmustur.Ayrıca yok takıma alışamadı yok öbürü 3 yıldır burda bu daha yeni gelmis bunlar hikaye araç 3 yıl öncesinin aracı değil hamilton sezon ortasında gelmedi tamamen yeni bir araç yeni bir deneyim ikisi içinde.İkiside fit zamanlarında aynı jenerasyon pilotları herşey tamamen eşit.

  11. sıralama durumları 3-3 birinin 3 yıl sürdüğü araç, diğerinin ilk senesi.

    hamilton'un yarışta üstünlük kurduğunu görememişsin. görmek istemezsen göremezsin.

    bahreyn: 5 sıra cezası aldı, yarışa 8 sıra geriden başladı, rosberg'in 4 sıra önünde bitirdi. bundan daha net bir üstünlük de bu sene hiçkimse takım arkadaşına kuramadı.

  12. Hamilton sıra kaybetmiyormu:) daha geçen yarış önüne gelene geçildi.Bence hamilton önde olsaydı kesinlikle takım emri gelirdi.Madem takım emri yoktu pilotların yarışmalarına izin veriliyordu neden rosberg e takım emri uygulandı.Geçerdi geçemezdi bunun önemi yok.Ama o şans tanınmadı takım menfaati denilerek.Takım emri uygulayacaksan işte bundan daha iyi bir yarış fırsatı olamaz monaco da 1-2 yapmışsın.Mercedes in birinci pilot tercihi belli de brawn boş konuşuyor.Hamilton bu şansı pek iyi kullanamıyor daha doğrusu elinden geleni yapıyor sonuna kadar zorluyor ama rosberg epey iyi.Yarın hamiltona geçilsede bu durumu değiştirmez ortada bir gerçek var.Yarış performansında da rosberg hamiltondan geride değil.Aksine takım emrinin uygulandığı yarışda hamilton ı epey zorladı ezici bir üstünlük kurdu.Daha hamilton dan öyle bir üstünlük göremedik.

  13. Engin Hamilton avatarı
    Engin Hamilton

    Hamilton taraftariyim. Rosberg aldigi pole lara ragmen surekli sira kaybetti. Hamilton'a da gecilecektir yalniz starttan itibaren Vettel ve Webber tarafindan gecilmezse! Bence yukarida bahsedilen taktik secilmeli startta iyi kalkmali ikisi de ve Hamilton ataktan ziyade savunma amacli bir taktik gutmeli øzellikle virajlarda. Cunku zaten DRS ile DRS alanlarinda illaki pilotlar birbirlerini gecmeye calisacak. En azindan Rosberg 4-5 saniye farkla gidebilirse yaris icinde temposunu dusurse de Mercedes bir galibiyet alabilir. Kesinlikle Safety Car olacak ona gøre bence tek pitstop stratejisi pek anlamli gørunmuyor…

  14. Hamilton onde olsaydi olabilirdi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir