Williams Mercedes Motoru Kullanmaya Çok Yakın

yazar:

kategori:

Cumartesi günü Monaco’da Mercedes yöneticisi Toto Wolff Williams ile görüşmelerin olduğunu doğrulamıştı.

Williams’ın yüksek maliyetinden dolayı Renault motor ünitesini kullanmaya devam etmeyeceği söyleniyor.

Wolff: “2015’de bir müşterimizi [McLaren, Honda] kaybediyoruz ve 2015 ve sonrasında en az üç müşterimizin olmasını sağlamalıyız. Bu yüzden Williams ile görüşüyoruz.”

Mercedes’in üç üst düzey yöneticisi Niki Lauda, Andy Cowell ve Prof. Dr. Thomas Weber Cumartesi akşamı Williams’ın motorize evinde görüldüler.

Anlaşmanın yapıldığına ve yakın zamanda açıklanacağı düşünülüyor. Anlaşmanın açıklanmasının İngiltere yarışı için bekletilebileceği de söylentiler arasında.


Yorumlar

  1. Bence Williams akıllıca bir hamle yapmış olur Mercedes motoruna geçerse. 2014 motoru olarak Mercedes motoru Reno motorundan daha ucuz ve herzamanki gibi daha güçlü bir motor gelecek ayrıca bu Mercedes motoruna geçilmede Toto Wolff'un büyük etkisi var ki kendisinin hala Williams'ta hisseleri var ayrıca Mercedes Motor Sporları direktörü olduğu için daha ucuza getirmiş olabilir motoru. Reno williams'ı kaybederek büyük zarar aldı şahsi fikrimce.

  2. Kurallar çerçevesin de bunu Renault'un Turboyu gecikmeyi önlemek içinde uyguladığı.

  3. O turboya bağlı motor ERS sisteminin bir parçası. Tersine çalışma izni var mı bilemiyorum ama kurallarda belirtilen amacı elektrik üreterek bataryaları doldurmak.

  4. Yıllık giderleri 150 Milyon euro zaten abi 2011 'in son aylarında Turbo motoru tamamlamış 2012 de Dyno da test etmiş 2013 de de halen devam etmektedir. Ve de 2014 ilk testleri için üretime başlanmış ve üretim sorunu diyorsun ben böyle bir şeye ihtimal vermiyorum dediğin gibi olsa bile üretim sorununu gidermek için Williamsı kırmayıp 4-5 milyon euro indirim yapıp bir nebze rahatlarlar demi ? Ayrıca turbo gecekmesini engellemek için Renault un motor da bir elektrikli motor kullandığı söyleniyor diğerleri bunu nasıl yaptı göreceğiz.

    Dediğin gibi her şeyi seneye göreceğiz. Şuanda en ucuz motor da Renault V8 ler de 2006 dan beri.

  5. Aşağıda yazdım, maliyetleri kurtarma yoluna da gitmiş olabilirler. Üretim sorunları bile olabilir belki.

  6. Sağlık olsun abi o konuda kesinlikle haklısın Ölüsü yeter 2012 de o pakette bir üst düzey pilot olsaydı da görseydik 🙁 Demek istediğim şu Lotusu kaybetmemek için ellerinden geleni yapıyorlar şuan böyle bir şeyi Williams için neden yapmadılar ?

  7. Renault neden kaybetmek istesin ki? Görüyoruz ki Williams'ın ölüsü bile Caterham veya Marussia'dan hızlı. Ayrıca bulabilecekleri ve uygulayabilecekleri teknoloji F1'de ilk üçe girer.

    Dediğim gibi, Renault Williams'ı kaybetti, muhtemelen de istememesine rağmen.

  8. En yüksek fiyatı istemelerinin iki sebebi olabilir. Ya gerçekten iyi bir motora imza attılar, ya da çok ciddi üretim sıkıntıları var. Hangisi olduğunu seneye göreceğiz.

  9. Renault kaybetmek istemese inan elinden geleni yapardı neyse hayırlısı olsun ne diyelim Williams Toyota dan sonra Renault a geçmeliydi zaten.

  10. Bana göre Williams Renault'u değil, Renault Williams'ı kaybetti. Williams bu sponsorsuzlukta ayakta kalmaya çalışıyor, buna göre hareket ediyor.

  11. Sağlık olsun abi Gidenin de kalanın da canı sağolsun Williams bu kafayla bir arpa boyu yol gidemez. Efsanenin dönüşü beni çok mutlu etmişti 2012 de kazanılan zafer harikaydı sonrasın da olanlar harikaydı.

    Patrick Head'den Renault'a Teşekkür
    Williams'ın eski ortağı ve teknik patronu Patrick Head, takımın geçen seneki en kötü döneminden geri dönüşünde yardımcı olan Renault'a teşekkür etti. Geçen sene Cosworth motoruna sahipken tarihinin en kötü dönemini geçiren takımın elde ettiği en iyi derece dokuzunculuk olmuştu ancak bu sene Renault motoru ile takım yıllar sonra ilk galibiyetini kazandı ve performans olarak da oldukça öne yaklaştı.
    Head "Her zaman ne yaptıklarına bakıyordum ancak artık farklı şeyler için endişe duyabiliyorum." dedi.
    Head, Cosworth'e göre daha küçük ve hafif olan Renault motorunun tasarımda daha serbest olmayı sağladığını söyledi.
    Head "Aracı aerodinami ve ağırlık dağılımı açısından daha iyi yapabildik. Bu seneki projenin etkinliğinde Renault motoru en büüyk etkiye sahip." dedi.

    2009 yılında Toyota çekildiğin de Renault söylentileri gündeme gelmiş görüşmeler olmuş ama motorun pahalı olduğu için anlaşma olmamıştı sonra en ucuz Cosworth motorunu tercih edip yaşananlar ortada tarihin en kötü dönemlerini geçirdiler pintilikleri'nin yüzüne baktılar olacak gibi değil Efsane Renault ile anlaştılar her şey güzel başlamıştı aslında şuanda bile bir birlerinden memnunlar ama yeni motor kuralları takım ortaklarının Mercedes de olması her şeyi etkiledi. Williams umarım hak ettiğini bir gün alır bu halleri beni de üzüyor başlı başına efsanedirler geçmişte kalanlar asla unutulmaz.

  12. Renault'un Williams'ı kaybetmesi onlar için utanç verici olur. Clio Williams hayalleri vardı fanların, yalan olacak herhalde.

    Wolff'ün Williams'daki bağlantıları da bu konuda etkili olsa gerek. Williams biraz daha sponsor bulabilse keşke.

  13. ferrari team avatarı

    Haklısın,en yuksek fiyatı Reno istiyor zaten..Umarım hüsrana ugrarlar da sadece tek takıma motor verirler ..

  14. Batuhan Yentür avatarı
    Batuhan Yentür

    Umarım seneye Renault hüsrana uğrar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir