2013 Monaco GP – Olaylı Yarışta Zafer Rosberg'in!

yazar:

kategori:

Sıralamalarda iyi sonuçlar almalarına rağmen bu performanslarını yarışa yansıtamayan Mercedes, sonunda Monte Carlo caddelerinde zafere ulaştı.

Rosberg, fark fazla olmasa da yarışın başından sonuna kadar arka gruptan etkilenmeden mutlu sona ulaştı.

Rosberg’i Red bull pilotları Sebastian Vettel ve Mark Webber izledi; Mercedes’in diğer pilotu Lewis Hamilton ise güvenlik aracı sırasındaki pitstoplarda Red Bull’lara geçilince damalı bayrağı 4. olarak gördü.

Yarış içinde Felipe Massa, Cumartesi günü olduğu gibi Sainte Devote’de aynı şekilde kaza yaptı; Brezilyalı pilot, kontroller için hasteneye götürüldü.

Bu sırada herkes lastik değişimi için pite girince Hamilton, önündeki takım arkadaşı ile arasında fazla fark olmayınca pit ekibini beklemek zorunda kaldı.

Max Chilton ile Pastor Maldonado’nun temas yaşayıp Williams pilotunun sert bir şekilde bariyerlere çarpmasına kadar Rosberg-Vettel-Webber-Hamilton dörtlüsü baştaydı.

Veneziellalı pilotun bu ciddi kazası, kırmızı bayrakların sallanmasına neden oldu; komiserler kurulu da Chilton’a pitten geçme xezası verdi.

Yeniden başlayan yarışta Rosberg, liderliğini sürdürürken ark grupta bazı ilginç anlar yaşandı.

Force India’dan Adrian Sutil, Jenson Button ve Fernando Alonso’yı Loews’te cesurca geçti; ardından da Kimi RAikkonen ile Sergio Perez’in temas yaşamasını fırsata çevirip 5. sıraya kadar yükseldi.

Raikkonen ve Perez’in şikan öncesindeki temasında Fin pilotun lastiği patladı, Meksikalı pilotun ise aracında hasar oluştu. Raikkonen bir süre sonra pite girip latik değiştirirken, Perez aracın hakimiyetini artık elinde bulunduramayınca kenara çekti.

Bu gelişmelerin ardından Jenson Button 6. oldu. Bugünkü şikan olayları arasında McLaren ikilisi de vardı. Perez, takım arkadaşının önünde yer almak için şikanı kesmişti; daha sonra takım, Perez’e, Button’a yerini vermesini istemişti. Ardından Meksikalı pilot, aynı yerde Button’ı geçip yerini geri almıştı.

Perez’in ikinci şikan olayı alonso ile oldu. Perez, Alonso’yu geçecek hamleyi yaptı ama Ferrari pilotu, şikanı kesince yine Perez’in önünde kaldı. O olayın ardından kırmızı bayraklarla yarış durdurulunca, yeniden başlangıçta Alonso’nun yerini vermesi istendi.

Ve Perez için üçüncü şikan olayı Raikkonen’di. Am bu sefer pilotlar arasında temas yaşandı. Lotus pilotu, yerini korumak için içeri hamle yaptı ve Perez ile temas kaçınılmaz hal aldı.

Bu temasın ardından arka tarafta bir trafik yumağı oluştu. Perez’in hasarlı araçla yarattığı karmaşadan Button yararlandı ve Alonso’yu son viraj öncesinde geçerek  6. oldu. Alonso 7.’likle yetindi.

Jean-Eric Vergne ise 8. olarak ciddi bir başarı elde etti.

Paul di Resta, 17. başladığı yarışı 9. bitirdi.

Yarışın son puanı, patlayan lastiği değiştirip piste dönmesinin ardından önündeki Hulkenberg’i geçen Kimi Raikkonen’in oldu.

Son bölümdeki diğer güvenlik aracı ise Romain Grosjean ile Daniel Ricciardo arasında yaşanan kaza ile piste girdi. Lotus pilotu, şikana yaklaşırken Ricciardo’ya arkadan çarptı.

Jules Bianchi de kaza yapanlar arasındaydı.

 

 

Yarışın Kesin Olmayan Sonucu


Sıra Pilot          Takım
 1.  Rosberg        Mercedes
 2.  Vettel         Red Bull-Renault
 3.  Webber         Red Bull-Renault
 4.  Hamilton       Mercedes
 5.  Sutil          Force India-Mercedes
 6.  Button         McLaren-Mercedes
 7.  Alonso         Ferrari
 8.  Vergne         Toro Rosso-Ferrari
 9.  Di Resta       Force India-Mercedes
10.  Raikkonen      Lotus-Renault
11.  Hulkenberg     Sauber-Ferrari
12.  Bottas         Williams-Renault
13.  Gutierrez      Sauber-Ferrari
14.  Chilton        Marussia-Cosworth
15.  van der Garde  Caterham-Renault
DNF. Perez          McLaren-Mercedes
DNF. Grosjean       Lotus-Renault
DNF. Ricciardo      Toro Rosso-Ferrari
DNF. Bianchi        Marussia-Cosworth
DNF. Maldonado      Williams-Renault
DNF. Massa          Ferrari
DNF. Pic            Caterham-Renault



Monaco GP sonrası Dünya Şampiyonası:

Pilotlar:                   Takımlar:             
 1.  Vettel        107        1.  Red Bull-Renault          164
 2.  Raikkonen      86        2.  Ferrari                   123
 3.  Alonso         78        3.  Lotus-Renault             112
 4.  Hamilton       62        4.  Mercedes                  109
 5.  Webber         57        5.  Force India-Mercedes       44
 6.  Rosberg        47        6.  McLaren-Mercedes           37
 7.  Massa          45        7.  Toro Rosso-Ferrari         12
 8.  Di Resta       28        8.  Sauber-Ferrari              5
 9.  Grosjean       26
10.  Button         25
11.  Sutil          16
12.  Perez          12
13.  Ricciardo       7
14.  Hulkenberg      5
15.  Vergne          5

 


Yorumlar

“2013 Monaco GP – Olaylı Yarışta Zafer Rosberg'in!” için 198 yanıt

  1. Her ne kadar geçiş imkansızlığı Monaco'yu zaman zaman sıkıcı kılsa da, gerçekleşen kazalarla, giren güvenlik araçlarıyla ve olaylı yarışlarıyla Monaco yarışlarını izlemek keyiflidir. Bu yüzden Monaco en sevilen pistlerden birisidir. Bu yüzden Bernie Ecclestone gibi paragöz biri bile çok düşük miktarda parayı kabul ederek Monaco yarışlarını sürdürmektedir. Maksat Formula 1 Monaco gibi sıra dışı bir pistten mahrum kalmasın.

  2. marc marquez avatarı

    valla ben de f1'i çok seven biriyim ama monaco yarışlarına katlanamıyorum. atak yok. trafikte tampon tampona seyir halde giden araçlar gibi bir yer. yanılmıyorsam son 14 yarışın 13 ü pole kazanana pilotlaraın birinciliği ile bitti. e bu biraz sonucu belli bir yarış olmuyor mu ?

    f1 bir pist sporudur ve bana göre monaco'ya uygun değildir.. monaco'da olsa olsa güzel bir ralli parkuru olabilir.

  3. hiç kimse kusura bakmasın. ister en iyi pilotların pisti deyin ister dünyanın en iyi pisti deyin. benim kanımca f1 tarihinde monacodan daha gereksiz bir pist yoktur. tamamen egolarını tatmin etmek amaçlı yapılan bir yarış. 78 tur 1,15 ile 90 dakika boyunca boşuna izliyoruz. hayatım boyunca hiç zevk almadım playstationda bile geçiyorum bu pisti artık. birşey daha var bizim dememizle düşünmemizle iptal etmicekler o ayrı.

  4. 2011 kanada soruna güzel bi cevap veriyor izlemeni öneririm

  5. Takımımı kutluyorum.Umarım devamı gelir.

  6. Rosberg in performansi gercekten iyiydi fakat cruise modunda gecen yaris fazla zevk vermedi bana.

    Perez in hatasini gorup abartanlarda yok degil, perezin gec fren yaparak kimiden once yavaslanmasi beklemenez, perez o araya bilerek girmedi tam tersi kimi kapiyi gecileyecek kadar kapatti ve perezde duramayacak kadar hizliydi. tabi ki perezde biraz bodoslama dalma varmi var, fakat kimide bunu gorup 1 araclik yer birakmaliydi kaldiki ayni gec frenleme ile o viraji perez bikac kere donebildi.
    bole hata gorunce asiri anlamsiz yuklenmeler daha once hamiltona da olmustu

    Kiminin son 5 turluk performansi gercekten iyiydi puan almada yeni rekora dogru devam ediyor 🙂

  7. caterham lar bi ara en hizli turla donuyordu gercekten bikac senedir bole gezinme modunda yarislar gormedim ben

  8. sınan matias avatarı
    sınan matias

    sene kaçtasınız siz? 2007 mi yoksa 2008 mi?

  9. Kırmızı bayrakta lastik değiştirebilme olayına benim kafam basmadı. Nedir ki bunun sebebi? Adamlar zaten güvenlik aracının arkasında 1-2 tur atıyorlar.

  10. saplantılısın biliyorsun demi !!

  11. yarışın başındaki yavaş olan performans bana hiç keyif vermedi. ben maksimum performansı görmek istiyorum. fark açılsa da açılmasa da. ne nedir bilelim arkadaş. araç gidebileceğinden 3 4 sn yavaş gidiyorsa bunun hiç bir manası yok benim gözümde

  12. 2013: A McLaren  Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Perez sadece yarıştı. Kimi de yapması gerektiğini düşündüğü şeyi yaptı.
    Yarış.

  13. bu yarışta ceza alacak pilot oda alonso,ydu . ucuz bir cezayla kurtuldu alonso

  14. Monaca iyi pilotların pisti ,burada monoca alonso hiç bir zaman hızlı olmamıştır.Alonsonun hızı mühendisligindendir.Rosberg iyi pilot oldugu daha önceki monoca yarışlarından bellidir. 2008 dışında Massa'da monocada hızlı olmamıştır.
    hakemleri anlamış değilim önündeki adamın yarışını mahvediyorsun fakat ceza gelmiyor ilginç.
    Perez bana hamiltonun ilk yıllarını hatırlatıyor ,hırsı ile aklını birleştirirse iyi olur yoksa bugun gibi gayet güzel götürdügü yarışları mahveder,idiot olur.

  15. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    yukarıdaki arkadaş gibi türkçesini yazarsanız memnun oluruz ingilizce bilmeyenlerin olması normal çünkü burası türkiye ve türkçe forum yanlış anlamayın sakın sadece rica ediyorum.

  16. Perez tecrübesiz bir pilot ancak bence burdaki asıl mesele perez in stilin de problem var agresif olması sürekli atak yapmayı düsünmesi bunlar bugünün monoton f1 inde heyecan veren olması gereken ender bulunan özellikler.Ancak perez nasıl olsa durur,beni görüyor, kaçınır gibi düsüncelerle ipini başkasının eline vererek gidiyor burada problem var tecrübeden ziyade genel sürüş karakterinde sıkıntı var.Daha kontrollü olmayıda özelliklerinin yanına eklemeli bence.Geçmiş yıllarda senna da ipini başkasının eline vererek giderdi bu sporun ağa sı konumunda olduğu için aşırı bir özgüvenle haklı bir özgüvenle ama o da biraz minibüs söförü vari giderdi .Diğer pilotlarda bunu bilir onun bir anda üstlerine kırması gibi aşırı agresif tutumlarına karşı ondan kaçınırlardı bu konuda bir çok video bulabilirsiniz Kendiside bundan istifade etmiştir.Aynı tip bir sürüs karakteri başka bir pilotdan çıksa büyük bir çoğunluğu kaza ile sonuçlanırdı elbet.Bugün ki meselede perez in yerine senna olsa örn.kaza olmazdı rai kaçınırdı.Ama o senna olduğu için kaçınırdı he doğrumu tabiki yanlış ama bu böyle senna daha kötülerinide yaptı zamanında.Perez önce saygınlık kazanmalı sürüs karakteriyle ve daha kontrollü olmalı.Kafasını kıstıracağı yere sokmamalı kısaca.Schumacher de 90 lı yıllarda inanılmaz agresifdi senna gibi o da agresif di aslında kıran kırana mücadele ettiler bu ikili ama schumi o kadar agresif olmasına rağmen nerede ne yapılması gerektiğini en çaylak sezonlarında dahi iyi biliyordu.Bu iş tamamen kafada bitiyor perezin şapkasını önüne koyması gerekir.

  17. Haha, bir başka siteden okuduğum bir habere göre de Perez Kimi'nin yine aynı şekilde kaçınıp daha sonrasında da yerini vermesi gerektiğini söylemiş 🙂

  18. on Dünya Şampiyonu, takım arkadaşını son turda, tünelin çıkışında geçmiş, ardından da kardeşini damalı bayrakla bitiş çizgisine gelmişken geçmeye teşebbüs etmişti. Ancak, ağabey Schumacher başarılı olamadı ve Ralf yarışı 0.046'lık bir zamanlamayla Michael'in önünde bitirdi. Barrichello ise saniyenin onda üçü kadar bir oranla geride kalarak sekizinci oldu. Ralf Schumacher, habercilere belli edecek kadar kızgın bir şekilde, "Michael çılgın" dedi: "Ne yapacağına karar vermeden önce beynini kullanmalı. Her şey olabilirdi. Birimizden birimiz ölebilirdik." Barrichello da memnuniyetsizliğini dile getirdi ve bu durumu Jean Todt'a da taşıdı: "Olmaması gereken bir yerde önüme geçti" diyen Rubens, şöyle konuştu: "Bir fazla puan alabilmek için kumar oynadı. Fakat, kaçmasaydım çarpışabilirdik ve kazandığımız tüm puanları yitirebilirdik. Takımda huzursuzluğa sebep olmak gibi bir niyetim yok. Fakat hem Michael hem de Jean Todt ile görüşeceğim." dedi. Michael Schumacher'in kendisi ise bu durumdan rahatsız görünmüyordu: "Hareketlerimin bir tehlikeye yol açtığı fikrinde değilim" diyen Alman sürücü şunları ilâve etti: "Kanlı ve canlıyım. Burada olmamın sebebi de bu. Cumartesi akşamı sabahlayıp, kafayı bulup sonra mı yarışa çıktığımı sanıyorlar? Ne yaptığımı biliyorum."

    2005 monaco gpnın bu görüntülerini internette bulamadım eve gidince hard diskden bakacağım.

  19. Alonso : Only McLaren can be happy with Perez :)))

  20. En azından gelene geçene geçilmedi. Mercedes bugün zaten çok iyiydi. 2. olarak maksimumu çıkardı. ya alonso kimi ile perez kaza yapmasa 9. olacaktı

  21. Perez: Raikkonen at fault in collision :)) .

  22. kimi en doğru cevabı vermiş. "….daha virajı bile doğru dürüst alamıyor." bu çok önemli. yani perez o hızla gelip içerden viraj almayı ve viraj alırken de araç geçmeyi düşünüyor. kiminin bahsettiği bir diğer nokta daha önemli. "Önündeki insanların kenara çekilmesinin nedeninin kendisi tarafından darbe yememek olduğunu kavraması gerek". perezin sürüş sitili hiç akıllıca değil bence.

  23. şimdi sorsan alonso,da suç yok derler . araç yavaş,tı derler

  24. valla dostum onu alonso,yu şişirenlere soracaksın

  25. alonso bu yarışta ceza almadığına için çok şanslı . perez her seferinde geçti alonso,yu her seferinde çizgisini değiştirdi . en sonunda ceza aldı . ama ucuz bir cezayla kurtuldu

  26. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Perez'i suçlamayan ender yorumlardan tebrik ederim.Sırf arkadan çarpanın suçlu olmadığını bilen birini görmek güzel.

    zaten Perez suçlu olsa inceleme olurdu.İncelemeye dahi tabi tutulmadı olay.

  27. Kimi'nin açıklaması;

    Kimi: Beni bir kez geçmeye çalıştı ve ben de aynadan baktım. O kadar hızlı geldi ki eğer kaçınmasam zaten daha orada bana çarpardı. Ne yaptığı hakkında en ufak bir fikri yok. Agresif sürüş kabul edilebilir ama bunu aptalca yapmak kabul edilemez, demek istediğim daha virajı bile doğru dürüst alamıyor. Önündeki insanların kenara çekilmesinin nedeninin kendisi tarafından darbe yememek olduğunu kavraması gerek. Bu ilk defa olmuyor ve burada böylesine, her zaman size çarpan bir pilot olması büyük hayal kırıklığı.

    Muhabir: Evet, buna benzer birçok olaydan sorumlu tutuldu. Belki de bütün pilotlar oturup bu konuyu onunla tartışmalılar, ne dersin?

    Kimi: Bilemiyorum.. Belki de yüzüne yiyeceği bir darbe anlamasını sağlar.

    Hızlıca çevirdim, umarım hata yoktur 🙂

  28. öyle bir virajda atak yapmaya çalışmak saçmalık. akıllı pilot işi değil.

  29. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    perezden iyi sürecegim kesin en azından milletin yarışını mahvetmem 1 kez yapsa hadi neyse daha 3 yarış önce rai nin önüne kırıp burnunu yamulttugunu ne çabuk unuttun herşeyi sen biliyon demi

  30. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    öncedende perez raikkonen atak yaparken önüne geçip yer bırakmamıştı aracın burnu yamulmuştu daha perezi savunuyosan diycek lafım yok raiye helal olsun ne yaptı ne etti puan almayı başardı lotusta cok büyük sorunlar var bence herkes süper lastıge geçti kırmızı bayraktan sonra lotus soft taktı o yüzden rai sürekli atak yememek için uğraştı lotusun düşündügü herkes pite girer bizde yarışı kazanırız diyeceksiniz buna ise cevabım monacoda herşey düşündügünüz gibi olmaz.

  31. kapı baştan kapalı. bisiklet geçemez ordan ? …

  32. kısa ve net perez bodoslama raıkkonene dalmış.

  33. arkadasım aradaki mesafeye bi bakarmısın.savunulcak bi tarafı yok perezin.

  34. 2013: A McLaren  Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Vidyonun da gösterdiği gibi Webber ve Lewis virajı normal yarış çizgisinde alıyor. Kimi kapıyı erkenden kapamak için normal yarış çizgisinin dışında (içeride) aracını konumlandırmış. Perez'in kendisini geçmemesi için gereğinden fazla risk almış. Sonucunu hepberaber izledik.

    Aslında Rai gereksiz zorlamalara girmeyen bir pilottur. Sportmenliği de herkes tarafından kabul edilir.
    Atak modunda olduğu bütün pit ekipleri ve pilotlarca bilinen (herkes arkasında Perez olunca ekibi tarafından uyarılıyordur. Çünkü atak yapacağı %100) Perez'e karşı fazlaca cesur davrandı.

  35. Hadi Alonso birşey yapmadı diyelim ne kadar Ferrari aracı bu yarış rezil gözükse de senin o muhteşem Vettel ne yaptı anlatsana?

  36. Yuh yahu bu kadar kazma araç kullanan adam görmedim ben.

  37. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    evet yaa, hakemlerde resmen komedi, adam biçilmemek için şikan kesiyor, yerine ver diyorlar, aslında verme biçil pert ol demek istiyorlar herhalde…

  38. Kimi'nin kesinlikle telsizden böyle birşey söylemiş olabileceğni tahmin etmiştim, nitekim ben de o sırada aynı şeyleri düşünüyordum, Kimi'nin arkasına gelmeden önce dahi, yazık oldu.

  39. perez ve alonso

  40. Perez tek kelimeyle mükemmeldi bugün işte özlediğimiz McLaren plotu olması için bu sene geçiş evresi olacak ve önümüzdeki yıllarda geleceğin dünya şampiyonu CHECO

  41. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    doğru söze ne denirki 🙂

  42. perez ve raikonen

  43. Bugün yine işlerim vardı şehir dışındaydım. Artık belli olduki benim izlemediğim yarışlarda ferrari kötü sonuçlar alacak. Hiç yalan yok, 2, 4 ve 6. yarışları izlemedim. Ferrari dökülüyor. Yalnız bu yarışı İzlesemde telekinezik bir etki yapamayacağım aşikardı. Gerçi telekinezi psikoloji üstü birşeydir yani inanmak ve bilinçaltında elektromanyetik dalga gönderme işidir zaman mekan yer kişi farketmez. Lakin yoğunlaşmak önemli olduğu için yarışı yaşamam lazım o yüzden bugün ve bu hafta ne inandım ne yoğunlaştım açıklamalarım hep şu yöndeydi ferrari taraftarları beklenti içine girmesin. Girmek serbest ama hayalkırıklığı paha biçilemez.

    Kirli bir yarışı benim joker pilotum rosberg kazandı. Her ne kadar perde gerisinde oyunlarda olsa pilotum çok çalışıyor. Her ne kadar Alonsocu olsamda rosberg'in gayret ve azmi beni hayran bırakıyor. Sene başında rosberg inşallah şampiyonluğa oynar ama zor demiştim schumiden kalma sorunlarla seneye çok kötü başladı lakin azim etti ailesine vakit ayırmadığı zamanlar oldu 1.5 ayda tüm sorunları çözdü. Böyle adamları görünce helal olsun kirli oyunlara diyorum. Çünkü rosberg pusuk durduğu zaman herkes saf belliyordu. Ama kendini hatırlattı.

    Kirli oyun demişken bu kir kavramı yaşam felsefesinin içinde vardır illaki herkes fiziksel yada zihinsel kirlenir. Kir görelidir, izafidir. Mercedes'in lastik testini kastetmiyorum o kir'in k'si olamaz. Başka şeylerde varda neyse konuşmayım başim ağrılı gezerim 🙂 Red bull hariç otomotiv menşeili ve ekmeğini otomobilden kazanan tüm takımlara kirli olma özgürlüğü tanıyorum. Mclaren casusluk yapar, lotus onu yapar, mercedes bunu yapar hiç mühim değil bu takımlara çoğu yol mübah. Ferrarimiz içinde her yol mübah değil çünkü yolları ferrari çizer, oyunun içinde olmaz oyunu başlatır. Oyunculara başarılar 🙂

  44. Mustafa Sar avatarı

    Alonso Berbat bir yarış ortaya koydu… Büyük pilot mu dediniz.. Hiçbir zaman Senna Olamaz.
    FERRARİ takım olarak çok kötüydü… 2015 Beklemeye gerek yok… WET derhal alınmalı. 2. pilot olarak da RAİ … yeter artık ALO şöyle Alo böyle denmesinden bıktık ya… WETTEL 2015 yılını beklemesine gerek yok… şimdiden gelebilir FERRARİ ye… ALO FERRARİ de 60 küsür yarışa çıktı … Kazandığı yarış sayısı 10 küsür… Alo yerine aracı WET kullansa en az yirmi yarış kazanırdı…

  45. işte o söz

  46. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Türkçesi çok şey anlatıyor: "O aptal eğer savunursam bana çarpacak"

  47. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Vettel sondan bir önceki turda 1.16 küsür yaptı.. Son turda geçen olmadıysa Vettel de olsa gerek.

  48. http://www.youtube.com/watch?v=NjLTmrCIeHg

    bir türlü yotube goruntusunu veremedım. raikkoneneın pereze idiot dediği video….

  49. Raikkonen benim bildiğim 1:17:3'dü Rai'nin derecesi

  50. bugün fastet lap patron77'de 🙂

  51. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Yanlış hatırlamıyorsam Vettel'deydi galiba.

  52. TifoAlo HRT avatarı

    Bu bir teşhis değil her orta kültürlü birazcık yazıp çizen birinin bileceği birşey üzgünüm yanlış tanıdın beni.

  53. vay milletteki kafaya bak araçlar tren gibi dizilip yarışı bitirsin istiyorlar . neymiş arkadaşlar şampiyonluğa oynuyormuş böyle atak yapılırmı alonso ve raikonen kafalarını duvarlara vurmaları lazım desinlerki biz bu pist,te iki adamın zor sığdığı bir alanda nasıl geçildik desinler perez,e sutil,e

  54. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Yanlış anlaşılma olmasın.
    İnsanlar sen F1 sevmiyorsun ediğimi sanabilir.Yanlış anlama yani. 🙂

  55. sınan matias avatarı
    sınan matias

    fastest lap kimde ?

  56. raikkonen pereze telsizden idiot diyor.

  57. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ya sinirlen söylenen şöyler işte bakma sen bana 🙂 Bence aracın kurbanı oldu Alo. Başka bir açıklaması falan yok bu işin.

  58. 2013: A McLaren  Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Dostum zihin problemlerine teşhis koyduğunu önceden bilmem faydalı olurdu.
    Bende senin gibi şahsımda bir problem olduğunu düşündüm.
    Doktora gittim. Neyse uzatmayayım doktor sandığın gibi obsesiflik teşhisi koymadı her Türk de belli bir seviyede olan bende ise biraz daha fazlası mevcut olan satiriasis teşhisinde bulundu.
    Tedavi olmadan oradan ayrıldım. Bilgilerine sunarım.

  59. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    herkes Monaco'yu sevmek zorunda değil,kabullensen artık ?

    F1'i seviyorum F1'den anlıyorum ama sırf gösteriş meraklısı sosyeteler kendisini göstersin diye deniz manzaralı 78 turluk bir yarış izlenmiyor !

  60. Lotus'a yazık oldu, kendi sürücüsü yüzünden giren güvenlik aracı tam lastikleri ısıtmışken Raikonen'in yarışını p.ç etti. Son 10 tur bir şeyler bekliyordum soft lastiklerden.

    Perez'i savunmaya kalkanlar McLaren'i kollayan Sky sunucuları bile kabul edilemez bir hata olduğunu söylediler. Siz onlardan daha çok biliyorsunuz değil mi?

  61. yok canım öylemi görünüyor oradan

  62. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    reis haklı demiş bu kadar hata ve risk bir yarışta yapılmazki bir anlık oluyor hadi eyv ama 5.6 hata var ve alonso yuda kimiyide harcadı hadı alonso az hasarla atlattı ama kimi ye yazık oldu reis haklıdır 😀

  63. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Bana yarışta lastik sorunu yaşayan bir adam söyler misin dostum?
    Söyleyemessin çünkü yarışta kimse lastik sorunu yaşamadı.

    Nedenini de söyleyeyim.Monaco'da virajlar yavaş geçilir.Yavaş giden araç da lastik sorunu yaşamaz.
    Mercedes'in lastik konusunu ancak bir daha ki yarışta anlayabiliriz.Hızlı geçilen virajlı bir pistte.

    Eğer sorun yaşamazsalar bir daha ki yarışta da(lastik sorunu)işte o zamam skandal olur.O zaman 1000 km'lik testin avantajını ele geçirmişler diyebiliriz.

  64. 2013: A McLaren  Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    🙂 Süpersin.
    Chrome'da arama yaptığında aradığın şeyin sayfada kaç defa kullanıldığını gösteriyorya oradan. 🙂

  65. monaco f1'in felsefesine aykırı. geçiş ve hızın olmadığı bir pist f1 pisti değildir.

  66. ismine bakarsan zaten obsesif olduğunu anlarsın

  67. birinci en fazla 5 puan alsın. yarış hafta içine alınsın. 6 tur yarışılsın. katılmak veya katılmamak sebest olsun. benim monaco için önerim bu.

  68. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    •Monaco yetenekli adamların belli olduğu F1'in merkezidir. •Burada adam olacak çaylakların belli olduğu bir pisttir. •Belki de hiç bir pistte göremeyeceğimiz cesur ve olağanüstü atakları büyük bir zevkle izlediğimiz bir pist.

    •Yağmur olsun da gözümüz şenlensin dediğimizve yağmurla birlikte tarihi yarışlara ev sahipliği yapan bir pist. •F1'in prestijidir Monaco.

    F1'den anlayan,F1 seven Monaco'yu da sever.

  69. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Macaristan'a hak veririm o pist ayrı bir konum.

    •Monaco yetenekli adamların belli olduğu F1'in merkezidir.
    •Burada adam olacak çaylakların belli olduğu bir pisttir.
    •Belki de hiç bir pistte göremeyeceğimiz cesur ve olağanüstü atakları büyük bir zevkle izlediğimiz bir pist.

    •Yağmur olsun da gözümüz şenlensin dediğimizve yağmurla birlikte tarihi yarışlara ev sahipliği yapan bir pist.
    •F1'in prestijidir Monaco.

    F1'den anlayan,F1 seven Monaco'yu da sever.

  70. ciddi ciddi saydınmı kaç defa perez dendiğini?

  71. yanlış anlamadıysam kimi RTL de perez için.bu işi öğrenmesi için dövmemiz gerekebilir gibi bişeyler söyledi 🙂

  72. adamın biri 7. olmuş diğeri yarış dışı kalmış sen hala Ferrari ye saldırıyorsun.Bu kadar mı korktun Ferrari den

  73. thechosenone avatarı

    1000 km testin ardından gelen yarış galibiyeti ve iyi lastik idaresi, ne tesadüf !!!!!!

  74. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    atak yapacak yer yok,DRS ve KERS e rağmen toplasan 10 atak yapılmadı.Zenginler seviyor diye yapılıyor işte.Monaco bir yarış değil ŞOV dur.Race of Champions gibi düşünün.Evet bana kalırsa takvimden çıkarılmalı.78 tur boyunca sadece kaza olacakta SC girecekte millet birbirine atak yapacak kadar yaklaşacak diye bekliyorum.Konuşmayabilirsiniz karar sizin 🙂

  75. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    eeee ne ima ediyorsun vettel gibi webber destekli olmadığı içinmi fiyasko, alonso gibi massa desteği olmadığı içinmi ,yada rosberg le 6 saniye farkın kalsın hamilton denilen mercedes mi yada onlar gibi kuvvetli aracı olmadığı içinmi arkadaşım yıllar ca izlemek doğru öngörü olmaz bence tek başına ve altındaki araçlarla en iyilerdendir kimi ben sana 15 senelik takımların ne yaptığını kimin haklı kimin haksız şampiyon olduğunu sayarım kimi en temiz sürücüdür….

  76. ferrarifernando  avatarı
    ferrarifernando

    Milletin yarışını mahvetti olsun o kadar hem kufur 5 dk serbest olsun sitede 72 değil 172 defa kullanılır merak etme 🙂

  77. Monako'yu da sevmem ama ondan önce Macaristan'ı çıkarsalar çok daha mutluluk duyarım.Ayrıca tarihinden dolayı da kimse bu piste saygı duymak zorunda değil.

  78. Honda F1 (Massa) avatarı
    Honda F1 (Massa)

    Monaco'da yarış yapılmasın/gereksiz bir pist diyen adamlarla F1 konuşmaktan dolayı utanıyorum!

  79. TifoAlo HRT avatarı

    Benlede 73 oldu.Yalnız dikkat et bu obsesifliğin belirtisi.

  80. Hala soruma cevap vermedin Alonso en iyi paket bizde değil dediğinde atıp tutuyordun şimdiki yorumların tam tersi ya tutarlı ol ya da yorum yapma 1 yarışla da Formula1 değerlendiriyorsun gerçekten bu spordan anlamıyorsun trollük için geldiğini düşünüyorum.

  81. savaş yaprak avatarı
    savaş yaprak

    Öyle deme perezin bugunki sürüşünü destekleyenler kızar dostum 😀

  82. Arkadaşım sürekli yorum yapıp diğer insanların yorumlarını baltalama. Herhangi bir derdin varsa benim şu anda sana yaptığım gibi. "Cevap ver" buttonuna bas ve işini hallet. Senin yorumlarını okumak istemeyen sitenin %99'u var!

  83. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Arkadaşım buraları karıştırma git başka sitelerde yaz. Bu spor sana büyük gelir.

  84. takma kardeş. o farklı bir galaksiden yazıyor. paralel evrenler meselesi :)))

  85. savaş yaprak avatarı
    savaş yaprak

    Benim yarışlardan keyif alma kıstasım desteklediğim pilotun ve ya yarışta mücadele eden diğer pilotların adaletli şekilde yarış içinde çekişme göstermesi geçiş yapamıyorsa bile zorlamasıdır. Bu benim kendi görüşümdür ve bunu içermeyen bir yarış olduğunu düşündüğüm için kendi görüşlerimi içeren yorumumda bunu lanse ettim. Siz yarış içinde bu şekilde ataksız ve sıkıcı durumları destekleyebilirsiniz ama ben bu sporla bagdaştırmıyorum ve buda kendi görüşümdür. Ben sizin görüşünüzede saygı duyuyorum herkesin fikri ayrıdır

  86. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Çocukluğunda çarpışan otolara binemedin herhalde. Aynı şeyi şampiyon pilotlar yapsalar finiş göremedikleri için şampiyon olamazlar. Force İndia'lar da ataklar yaptı onları bir izlesin pilotun.

  87. geçen yarışta atıp tutanlar sizi şöyle öne alalım arkadaşlar

  88. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu spor sana bir beden büyük dostum. Sen başka yere git.

  89. TifoAlo HRT avatarı

    Fernando bugun çok rezildi neden böyle oldu anlamadım neyse zaten çok büyük umutlar yoktu sonuçta Monaco nun bize uymadığı İspanyada belliydi.Yüksek ihtimal Kanada da böyle oluruz ama allahtan düzlükler var o telafi eder.Bence Monaco gp si F1 hayranlarının sadakatini sınamak için yapılmış zamanında sonra kapitalizm devreye girmiş.Rosberg harikaydı ama keşke test skandalı olmamış olmasaydı bu zaferini karaladı.

    Di resta Sutil ve Perez 3 lüsüne teşekkürler ne olursa olsun bizi birazcıkda olsa heycanlandırdılar.

  90. savaş yaprak avatarı
    savaş yaprak

    Pardon ama arabayı sırtına alıp şampiyon olan bir pilot görmedim ben hiç. Araç iyi ise ve pilot yetenkli ise şampiyonluk muhtemeldir. Alonso Raikkonen dediğin pilotlara gp2 klasında pilot muamelesini göstermen manidar geldi bana. Ben raikkonen taraftarı olmama rağmen Alonsonun hakettiği 2 şampiyonluğu vettelin seninde dediğin gibi son anda son nefeste aldığını görebilecek kadar objektifim. Ne olur beni anlamsız tartışmalara sokmayın. Ben vettel alonso raikkonen vs. pilotların aldığı şampiyonlukları sorgulamadım sorgulamam. Saygı herşeyden önemlidir dostum. İsimlerini andığın adamlar şampiyon ve ben saygı duyuyorum umarım birgün sende duyarsın…

  91. fia,da biliyor arkadaş lastik sorunu kalkarsa ferrari mercedes,inde arkasında kalacak .

  92. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    orası öyle bende kimiciyim işte yarışda hata olunca benden bilinmesin mantığı ,zaten başa bir iş gelince battı balık yan gider olayı sinir bir yarış oldu perezin varya …:d

  93. 2013: A McLaren  Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Şu yorumu yazana kadar Perez ismi sayfa da 71 defa kullanılmış. Etti 72.

  94. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Felaket felaket bir hafta sonu Ferrari adına. Bu hafta sonunu biran önce unutmak gerek.

    Perez'in geçişlerini fazla eleştirmiyorum eğer boşluk bırakırsan oraya birisi burnunu sokar. Alonso ve Button Perez'in o atakları yapacaklarına uyanamadılar. Böyle de olunca geçilmek zorunda kaldılar. Raikkonen ise her tünel çıkışında o çizgiyi kapatınca Perez'i hataya zorladı. Raikkonen'e yazık oldu ama puanı kurtarmayı başardı. Yanlış bilmiyorum son 2 tura 13.sırada girmişti. Ancak yayıncı kuruluş RAI'yı göstermeyi beceremedi. FOM'un çekimlerini yapmadığı bir hafta sonunda da ciddi bazı olayları kaçırdık.

    Sutil'e de tebrikler. Cesur atakları için.

    Rosberg daha hafta sonunun ilk saniyesinden itibaren ben bu yarışı ne olursa olsun kazanacağım izlenimini vermeye başladı. Vettel hafta sonunun en karlı ismi oldu. Grosjean'ın bundan sonraki performansı kritik olabilir.

  95. Açıkça görüldü ki Aerodinamik'ten çok motor'un ön plana çıktığı bir yarıştı. Mercedes motoruna sahip araçlar iyi yarış çıkardı. Geçiş yapan ve geçiş yapacak kadar yaklaşan araçların hepsi Mercedes motoruna sahiptiler. Ferrari motorundan dolayı bugün çok kötüydü çünkü Alonso gibi bir pilot istese bile bu kadar kötü yarışamaz. Sizlerin aksine Alonso'nun berbat bir yarış çıkardığını düşünmüyorum. Casino'da hata yaptı sadece.

    Haftasonunun yıldızı Rosberg'e tebrikler. Sürekli olarak en hızlıydı. Vettel ve Webber güvenlik aracından faydalanıp podyumda bitirdiler.

    Günün yıldızından da bahsedelim biraz.. Sutil.. Kontrollü agresifti. Mercedes motorunun çekişinide arkasına aldı ve güzel geçişler izletti.

    Gelelim günü olayına, Kimi'ye cidden çok kızdım o kazayı önleyebilirdi. Perez zaten duramayıp şikanı kesecekti. Sonrasında da Kimi pozisyonu'nu geri alacaktı. Perez'in de o kadar zorlamaması gerekiyordu. Çarptığı kişi dünya şampiyonluğuna oynuyor. Fernando, Vettel ve Kimi gibi pilotlara atak yaparken saygı gösterilmeli. Perez'in kaybedecek bir şeyi olmayabilir ama diğerlerinin kaybedecek çok şeyi var. Ve Kimi bugün puan kaybetti!

    Herkesin konuştuğu rekordan bahsedersek. Kimi o rekoru kırsa bile Shumi'nin ki çok daha değerli. Çünkü 10. luk puanı haketmiyor bence en iyi sistem 10 8 6 5 4 3 2 1 puan sistemiydi. Benim için değerli olan şey ise Formula 1 e döndüğünden beri istikrarlı şekilde yarış bitiriyor. Şu ana kadar bitirmediği yarış yok.

  96. bende yıllardır izlerim bu yarışları . alonso ve raikonen yıllardır bu alemin içinde 2000 . 2013 14 yıl içinde bu arkadaşlar şampiyon oldular . alonso 2 raikonen 1 başka yok . övdüğünüz raikonen son anda son nefeste şampiyon oldu . kardeşim bana başka başarısını söyleyin ya raikonenin . alonso renault,ta şampiyon oldu sonradan her şey anlaşıldı renault,tun yaptıkları . sonra gitti mclaren,e oradan kaçtı tekrar döndü renault,ta o yıl 6,ncı reno.da başka yok fiyasko

  97. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Nico ve Sebastian'ın herkesten ve herşeyden (birbirleri dahil) uzak kaldıkları bir performans sergilediler. Tüm SC periyotlarını ve sonrasını sıkıntısız geçirdiler. Aralarındaki farkın hiç değişmemesi ise bana Seb'in downforce kaybedip lastikleri fazla aşındırmamak için Nico'nun vites kutusundan uzak kalmak istemesi olasılığı gibi göründü. Geçişin zor olduğu pistte zorlamanın anlamı yoktu. Yeri diğerlerine bakıldığında yeterince iyiydi. Fırsatı olursa deneyecekti ama bunun için de zorlamaya niyeti yoktu. Ancak elbette Nico da çok hızlıydı. Hata yapmadı, Seb'e fırsat vermedi. İkisi de istediğini aldı. Tabi günün en kazançlısı Seb oldu.

    Mark daha sıkı bir performans ortaya koydu sanki. Lewis'le epey mücadele etti. Lewis de pit stopdan sonra performansı biraz düştü.

    Sutil ve Perez şampiyon avcılığı yaptılar. Yarışın yıldızlarıydı. Perez'in agresifliğinden kaybetmediği ama kazalardan uzak kalmayı başarabildiği bir gelecek umuyorum. Kimi ile olayı can sıkıcı idi. Mücadelesi harika idi gerçi. Kimi ye yaptığı atakları Sutil'den yeme olasılığı oldukça stresliydi. Buna rağmen enerjisinden birşey kaybetmedi. Bunun için kocaman bir aferin Perez'e. Ama güne güzel bir nokta koyabilseydi keşke. Kimi'ye temasına neden olan atak oldukça zorlamaydı. Gerek yoktu.
    Kimi de canavardı. pitten sonra 13. gördüm onu. Son turdu sanırım. Ama 10. bitirdi. Bİr turda 3 araç mı, arka ve orta sıra araçları bile olsa bir turda 3 araç çok sıkı iş… Ama fena halde sinirlenmiş olmalı…
    Fernando'da bu gün ne vardı anlamadım. Lewis Rascasse'da Mark'ı geçememişti ama Fernando, Jenson'a geçildi. Perez'e geçildiği manevra da tuhaftı. Fernando düşünüldüğünde acemiceydi diyebilirim. Nasıl oldu da F1 pistlerinin en yavaş virajında önündekini geçmek ya da iyi bir konum almak için iç tarafı gümüş tepsiyle Perez'e sundu ???

  98. paralel evrenden mi yazıyorsun? çünkü burda senin söylediğin gibi bir alonso ve kimi yok da!!

  99. Sıkıcı bir yarış oldu, Mercedesler aslında günler öncesinden tahmin edildiği gibi lastik aşınmasının daha az olduğu Monaco'da iyi iş çıkardılar, Rosberg'e tebrikler. Redbullar kaldıkları yerden devam ederken Ferrari sıkıntılıydı.

    Yarışın olayına gelince, aşağıda yorumlarda Perez'in sırtını sıvazlarcasına yorumlar olmuş, çok komik. Yarışın başında Button'la tehlikeli mücadeleye girişti, makul dedik, Alonso'yu götürüyordu az daha, bu yarış ekstra agresif dedik, yine makul gördük. Ancak Kimi'nin arkasına geldikten sonra adeta %100 Perez'in bir temasa sebep olacağına emindim. Her tur Nouvelle şikanında aynı aşırı geç frenlemeler. Bir kez yaptın, Kimi ve sen de düz geçtiniz ama bu kadar da olmaz yani, o burun o boşluktan geçse bile dümdüz geçecekti şikanı, yine aynı terane. Telsizden Sutil geliyor, dikkatli ol diye uyarmayı akıl eden McLaren, nedense olması neredeyse kesin gibi gözüken bu kazadan önce Perez'i uyarabilirdi, nitekim kendileri kaybettikleri gibi Kimi'yi de götürdüler. İyi pilot olmak mantık sınırlarını zorlayan agresiflikle örtüşmez, profesyonellik ve zeka ile örtüşür.

    Grosjean'da kaldığı yerden devam, bakalım Mercedes'in test olayı nelere gebe, iyi pazarlar 🙂

  100. Evet gittikçe kendine yakışan yorumlar yapıyorsun madem onlar balon sen geç o koltuğa gerçi seni almazlar.

  101. Little Bambi avatarı

    Van Der Garde'nin yaptığı pişkinlik güldürdü. Güvenlik aracını geçti herkes onu bekliyor. Adamlar rahat gitti pit stop yaptı. 2-3 tur daha uzattı güvenlik aracının çıkışını :)))

  102. Lastikleri zorlamayan bir pist olsa da mercedes sanki bir avantaj elde etmiş gibi..Red bullar başladıgı gibi bitirdiler webber de takımı dinledi atak yapmadı heralde.Sutil zaten monaco da herzaman iyi süren bir pilot.
    Perez fazla agresif ve bilinçsizdi rai ve alo olaylarında..Ferrarinin yarışın sonunda buttondan hızlıca kopmasında alonsonun kanadına sonlarda takılan bir parça vardı onun etkisi olabilir diye düşünüyorum ki zaten pek uymadı buraya araç bu sezon.
    Raikkonen de helal olsun her nekadar son turlarda onundeki 3-4 araçtan tur başına 4 sn hızlı gelse de soğukkanlı şekilde bitirdi puan serisini devam ettirdi.Vettel de redbuluna şükretsin alabileceği max sonucu aldı SC periyodunda zamanında pite gelerek..Eğlenceli bir yarış değildi malesef baydı bugun

  103. Haklısın birde şu var orda iç çizgi Perez'de diye Perez'i önce sayıyorlar ama hemen ardındaki viraja Alonso'nun içeride gireceğini bilemeyecek kadar geri kafalılardan oluşuyor fia denen gereksiz kurum.

  104. 2013: A McLaren  Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Bencede sence dostum.

  105. mercedese banko duble demiştim hem sıralamada hemde yarışta 1-ros 2-ham yarış için ama massa kazası olmasa herhalde olurdu.her zamanki gibi 78 tur geçişin zor olduğu pistte sıkıcı yinede sc-kazalar vs derken biraz olsun renkleniyor.perez olayına gelince 1.atakta alo ya denedi alo şikanı keserek kazayı önledi.2.atakta rai ye denedi rai de şikanı keserek kazayı önledi.çekirge 3.kez zıpladı kimi ye çarptığında kimi kapıyı biraz geç kapattı ama mübarek insan frene asılır lastiklerden duman attırır.yok çok az yavaşladı perez ve bodoslama daldı.agresif olmak iyidir ama fazlası zarar.

  106. savaş yaprak avatarı
    savaş yaprak

    Hocam bu sporun adı formula yani önündeki geçse diğerini de geçecek ki yarışın keyfini çıkarmak da bize kalacak. o kadar acizlerdi ki güvenlik aracı çıkarken bile önlerindeki pilota yaklaşmak onlar için ellerindeki puanı tehlikeye atmak gibiymiş gibi davrandılar. Ben kendi taraftarı olduğum pilotu eleştiriyorum tüm yarış boyunca göstermediği agresifliği tüm herşey berbat olduktan sonra 1 puan için gösterdiği için.

  107. kimi rezil sürdü derken ?? ön guruptan kopmadı. belirgin bir hata yapmadı, muhtemel beşinciliği vardı. monaco gibi bir yerde en hızlı ve güçlü ilk 6'nın içinde daha başka nasıl sürebilirdi?

  108. Bir şans hikayeside benden.Yarışı ancak 9. bitirecekken ön tarafta kazalar yaşanması sonucu 7. olmak.Düz mantık iyimi kötümü sen karar ver

  109. hadi o zaman önümüzdeki yarışta her dönüşten önce deli gibi geç fren yapalım, diğer pilot da ne yapıyor bu diye üstümüze gelince dışarı çıkmak zorunda kalalım, sonra da düzgün atak yapmış gibi yerini geri veririz.

    eğer geçiş yapmak farkla gerideyken geç fren yapıp diğerini dışarıya açılmaya zorlamaksa her tur geçiş izleyebiliriz.

    tam swimming pool başında sola dönüşte 1.5 araçlık kısım var, sen aşırı geç fren yaptığın zaman diğer araç doğal olarak dönemiyor, perez ise kendisi geç fren yaptı diye milletin pist dışına çıkıp ona izin vermesini bekliyor. örneğin orda kaçış alanı olmasa perez o atağı yapamaz.

    yani burda şöyle bir adaletsizlik oluşuyor; sen geç fren yapmakla diğer aracı pist dışına çıkmaya zorluyorsun, bunun üzerine bir de geçmiş gibi pozisyonu geri alıyorsun. o bölümde kaçış alanı olsa perez bu atakları yapamazdı. nasıl olsa kaza yapmak istemezler diye basmıyor frene, adamlar çarpmamak için dışarı çıkınca pozisyon perez'in oluyor. yok ya?

  110. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    ikisini de geçişleri agresif ama limit içindeydi. ama raikkonen'e yaptığı atakta çok iyimser davrandı ve gereksiz bir ataktı bu yüzden yazdım, yorumun anlamsız.

  111. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    doğru yazmışsın ama kimi ve alonso nasıl geçicek ?tren gibi onu geçse gene sırada takılcak ve riskli belkide son 5.10 turu bekliyorlardı lastikleri biter belki öndekilerin diye ben açıkcası çok küfür ettim ,ayrıca mercedes işi götürmüş adaletli olursa fia aşırı avantaj sağlarsa ilerleyen dönem mercedes e baskılar da gelirse ceza da gelebilir yani mış muş lara bakıcaz

  112. savaş yaprak avatarı
    savaş yaprak

    Eyvallah hocam cidden çok sinirlendim bu yarışı izlerken. Neden Sutile helal olsun diyeyim yoksa.

  113. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    kimi yerine vettel e çarpsa ne derdin acaca, hiç merak etmiyorum, çünkü tahmin edebilyorum burdaki diğer tüm arkadaşlar gibi…

  114. Bu seneki McLaren yavaş ama araçlar arasındaki performans farkının fazla olmadığı bir pistte Perez ne kadar iyi bir pilor olduğunu gösterdi.Her an atağı kollayan bir pilot,evet rakipler için korkutucu olmalı.Bizler için ise heyecan verici.Bıktım artık garantici pilotlardan.Kobayashi gitti diye üzülüyordum 🙂

  115. Agresiflik kıyaslaması yapıyorum sen de şu tuhaf yorumlarınla seviyeyi daha fazla düşürmesen ?

  116. dün de yazmıştım.
    TV izleyicileri için monaco gp hungaroring kadar bile zevki olmayan bir yarış. tek güzel yanı araç üstü kameradan bariyerleri yalayan araçları izlemek. hepsi bu.
    formula1 dünyası için en prestijli yarışmış.. bana ne? dünyanın sayılı zenginleri, iş adamları, süper zengin bebelerinin ve birbirinden güzel hatunların piyasa yaptığı bir etkinlik. bunun bize zerre faydası yok, ortada yarış marış yok, geçiş yok.. bugün de görüldüğü gibi.

    neyse, yarışa gelelim.
    öncelikle rsoberg'e tebrikler. schumacher'in o yaşında ne kadar başarılı bir pilot olduğunu artık daha iyi anlıyoruz. hamilton gibi her pistte hızlı olan, tek turda aracın suyunu çıkaran bir takım arkadaşını bile geride bırakıyor. üstüste 3 pole ve bugünkü kusursuz sürüş, rosberg'in hızından başka hiç bir şeyle ifade edilemez. helal olsun, gerçekten çok hızlı bir pilotmuş.

    vettel istediğini aldı. alonso'nun ve raikkonen'in konumuna da bakarsak vettel puan anlamında günün kazananı. tebrikler. webber de hatasız sürdü, podyumu aldı. tebrikler.

    gelelim ferrari'ye.
    araç mı kötüydü, pilotlar mı anlamadım.
    bir pilot var ki evlere şenlik.
    araçta bir sorun olmadığını söylemişti ferrari dün.
    ve aynı yerde aynı hatayı yapan bir pilot (ki kendisi aynısını hindistan'da da yapmıştı) ancak ve ancak "*****" olabilir, benim lügatımda daha yakışan bir kelime yok. sonuçta yarıştan defoldu gitti, kendi de rahat etti, taraftarı olarak ben de. inşallah sağlık sorunu yoktur.

    diğer pilot ise emeklilik günlerini sessiz sakin ve huzur dolu bir park gezintisiyle geçiren bir yaşlı amcamız gibiydi.
    atak yok, deneme bile yok, süreklilik yok, ve acemice açık bırakılan kapılar.. SC tehdidinin hemen ensede olduğu monaco'da anlamsız anlamsız lastik koruyayım diye öndekiyle (bilerek) araya konan farklar.. 9.'uncu bitirecekken şansa alınan bir 7'lik. hepsi bu.

    di resta, sutil, perez günün yarışa renk katan 3 pilotuydu. zaten ortalığı (massa, grosjean ve chilton gibi şaklabanları saymazsak) şenlendirenler de bunlardı. harika performanslar gösterip, 5 dünya şampiyonuna "monaco'da nasıl geçiş yapılır" dersi verdiler adeta. fakat perez tüy dikti, fazlaca abarttı. olan raikkonen'e oldu. üzüldüm rai'ye açıkçası.

    massa nedeniyle sinir katsayımı fazlasıyla zıplatan, banliyo trenleri gibi arka arkaya giden araçları ile daha da delirten, ortada dönen paralar ve de prestij olmasa f1 araçlarının girmesinin yasak edilmesi gerektiği saçma sapan bir monaco yarışı daha geride kaldı. geçmiş olsun..

  117. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    yorumlar silindi admin küfür ettim diyorum küfür etmiyorum hakketti çünkü ,o şahıs mc laren den nefret ettim bu yarış uyarı yok birşey yok bazı arkadaşlar çarpışan oto izlemek istiyorlar ,lunaparka gidin arkadaşalar ,orada var hatta jeton alın binersinizde 😀 akşama sabaha çarpışıp durun ,alonso aptalmı kimi ye hemen atak yapmıyor,çünkü riskli ama o sahsın hiçbir amacı yok ,yarış katletmekten başka ,çaylak sürücüleri bu şekilde ortaya salmamalı ,saldım çayıra mevlam kayıra olmamalı :dshumı gibi satonun kaskına vurduğu gibi kimi nin yerinde olsam ,geçirirdim kaskına ,

  118. Maalesef bu kadar çok çaylak pilot olursa F1'de böyle şeyler olur artık alttan gelen sürücüler bir testten geçmeliler.Tabi parayla yarıştıkları sürece bunların olması doğal.Geçeceksen Di resta gibi geçeceksin.

  119. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    şapka çıkartıyorum…

  120. 2013: A McLaren  Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Yavuz zihninde Perez'in ataklarını çıkar. ve kalan şeyi hayal et.
    Checo sana izlerken sonunun ne olacağını bilemediğin ve bunun için heyecanlanacağın şeyler sunmak için bugün puansız ayrıldı.

    Merak etme altında en azından standart bir Mp4 olduğunda Checo'yu çok seveceksin.

  121. risk almak demek başkalarının yarışını mahvedeceksin demek değildir. bunun savunulur bir tarafı yok. illaki kazalı vurdulu kırdılı bir yarış izlemek istiyorsan nascar izle.

  122. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Kim ne derse desin yarışın yıldızlarından biriydi Perez.Monaco'da boş bulduğunuz yere dalacaksınız yoksa tren gibi gidersiniz.Sutil'in atakları daha temizdi.

    Mercedes'e 1000 tur yaramış gibi.Güvenlik aracı Hamilton'u podyumdan etti.Vettel ve Webber in kucaklarına düştü 2. ve 3. sıralar.

    Button yavaştı yine Perez'den.Öndekiler kaldı da 6.olabildi.Alonso'da son turlarda Vergne ve Di Resta ile uğraşıyordu.O kadar yavaştı Ferrari…

    Maldonado ve Grosjean SC sokar demiştim,ikiside güvenimi boşa çıkarmadı.Her ne kadar Maldonado'nun suçu olmasada Grosjean geçen senenin özlemine daha fazla dayanamayıp Ricciardo'yu biçti.

    Monaco'da yarış yapma fikri çevre olarak hoş,aynı şey rekabet için kesinlikle geçerli değil.Sırf tarihi yer diye 78 tur boyunca birbirlerine atak yapmaya çabalayan pilotları izliyoruz.

  123. buyrun sizi piste alayım otobüs şöförü arkadaşım

  124. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    lewis le perez i kıyaslayıp lütfen komik olmasak….

  125. Senin hakkında dün yorum yazmıştım hepsini doğruladın yüzümü kara çıkarmadın tebrikler.

  126. boşuna gevelemeyin alonso ve raikonen duvara tosladı . lastiklerde kurtaramadı bu ikiliyi

  127. savaş yaprak avatarı
    savaş yaprak

    Ben 15 yıldır formulayı takip ediyorum ama ilk defa böyle yorum yazmak için delirdiğimi hatırlıyorum. Bir pilot nasıl olurda bu kadar adaletsiz olur! kendi yarışını düşünmüyor olabilirsin ama sırf kendini göstermek adına saçma sapan ataklar yapıp nasıl olurda başkalarının yarışını mahvedebilirsin? Alonso ve Raikkonen iki dünya şampiyonu pilot bugun gördüğüm en rezil yarışlarını çıkardılar bu ayrı bir anektot. Fakat Perez, Maldonado, Grosjean, gibi pilotlar böyle rezillikler yaptıkça ve bunlara ertesi yarışlara katılmama cezası gelmedikçe kendileri ve taraftarları agresif olmaktan dem vurup gurur duyacaklar. Raikkonen taraftarıyım ama kiminin ne kadar rezil sürdüğünü kabul etmeyecek kadar kör değilim. Aynı şekilde perez ve onun ekürilerinin yarışların içine ettiği ve formuladan beni soğuttuklarınıda. Biraz Alonso – Raikkonen – Hamilton – Button – Schumacher gibi pilotların birbirlerine yaptıkları ataklardaki adaletli yaklaşımı göstermeyi başardıkları gün belkide bende onları desteklerim. Rezilliklerini izleyip gurur duymam yani.

  128. perez galiptir bu yolda mağlup perez,e yazık oldu . bu yıl adrian sutil çok iyi dönüş yaptı . biraz şansı yanında olsa ilk üçe bile girebilir

  129. Senin deyiminle Grosjean yarışa zevk kattı.

  130. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alper hocam saygılar,

    Ön grupta zaten geçiş yok.Hamilton yırtındı da ne oldu az daha out oluyordu.Geçişlerden sadece sutilin geçişi iyiydi.Pereze geçilme hadisesi zaten malum.Buttonun geçişi ise tamemen şanssızlık.Perez ve sutilin yolu kapaması sonucu sağa kaçan Alonso oldu.Sola kaçan buuton karlı çıktı.

  131. Bu yarışta atak deneyebilen, rakibine yaklaşanbilen araçlar Mercedes motoruna sahiptiler. Ferrariler için üzücü olan durum ise Ferrari motoru günün kaybedeniydi. Ne kadar sevmesemde Alonso'ya haksızlık yapıyorsun. Casino virajında hata yaptı sadece.

  132. Little Bambi avatarı

    Perez atakları yetenek falan değil bildiğin cahil cesaretiydi. Zıpladı zıpladı patladı sonunda, belasını buldu. Önceden kobayaşi yapardı bunları ama usturupluydu. Geniş virajlarda falan dalardı..

  133. şu adamı savunmaya devam ediyorsunuz ya hepinize helal olsun

  134. Kimi içeriyi kapattıktan sonra 1 aracın geçebileceği kadar yer vardı Perez de buraya girmeye çalıştı ama Kimi virajı çok erken dönmeye çalışınca temas oldu. Agresiflik meselesine gelince pilotlar atak yaparken ya da savunma yaparken Pilotuna göre bunu yaptığını sürekli söylerler. Lewis acemi değil ama böyle şeyleri sürekli o da yapardı

  135. Raikkonen veya Alonso kapıyı kapatmayıpta ne yapacak söyler misiniz.Buyur gel geç mi diyecekler siz nasıl Formula1 izliyorsunuz anlamıyorum Perez bugün rezil bir şekilde yarıştı ve hakettiğini buldu gelecek yarışta son sıradan başlamasını istiyorum.Gerçi Fia'nın adaletini bugün gördük 1 kere incelemediler Perez denen şahsı.

  136. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    okadar yaklaşamaz vettele 😀

  137. 2013: A McLaren  Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Yıllardır izlediğin pilotlar belki de yarışmak isteyen pilotları farklı yorumlamana sebep olmuştur.

    Arkanda Perez mi var ve alenen geç frenaj mı yapıyor ve sen lastiklerini bitirmemek ve normal viraj çizginden çıkmak istemiyor musun,
    önünde 2 seçenek var ya sende geç fren yapacaksın ya da açtığın kapıdan adamın geçmesini izleyeceksin.

  138. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    he he he

  139. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Rosberg hatasız sürdü ve kazandı ama son yaşanan test hadiseleri bu zaferi gölgeleyebilir.Hamilton sc nin kurbanı oldu.Vettelin şansı işte.

    Perez herkesi Alonso zanneti.Burnumu soktum mu nasılsa kaçar ya da şikan keser diye düşündü ama elin oğlu adamın burnunu kırar eline veriverir.

    Alonso bugün hiç riske girmedi.Butona geçilişi tamamen şanssızlık.Perezin yolu kapaması ve sutilin muallakta kalması sonucu dışarıda kalarak 1 sıra kaybetti.Sutile neden kolayca yol verdi anlamadım.Belki de 1 sıra için beladan uzak kalma adına yol verdi:):)

    Raiye de tebrikler.Gitti rekor derken taze lastiklerle günü kurtardı.Neye niyet neye kısmet diye buna derler.

    MAssaya çok geçmiş olsun.Biran için dünkü kazayı neden tekrar gösteriyorlar dedim.Çok benzerdi.İnşallah bişeyi yoktur.

  140. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    perez pilotmu ki pilotluk dersi versin ? dolmuş şoförleri gelse ondan iyi pilotluk yapar

  141. Alonso böyle olmaya devam ederse herkesi kendinden soğutacak. neredeyse geçiş özürlü diyeceğim. kaç tur milletin arka kanadında dolaştı bir halt yiyemedi. adamlar geldi ve geçti. bu kadar korkak bir pilot görmedim. hadi hamilton kadar olamıyorsun anladık, sutile bak be kardeşim.
    çok sinirliyim çok
    bu arada ferrari bu çekişle böyle pistlerde asla kazanamaz. milletin neden ferrari motoru almadığını merak etmiştim. şimdi anladım.

  142. Kesinlikle katılıyorum. Bende Kimi taraftarı biriyim. Kimi o kazayı engelleyebilirdi. Perez zaten duramayıp şikanı kesecekti. Sonra da Kimi pozisyonunu geri alabilirdi. Yarış kazası.. Ama Perez'in olgunlaşması gerek. Alonso'ya yaptığı atak Button'a yaptığı atak riskliydi. Özellikle Şampiyonluğa oynayan pilotlara biraz daha saygı gösterilmeli. Her bir puan onlar için önemli.

  143. Hocam seni bilen biliyorda agresiflikle alakası yok. Herkes en ufak boşlukta burnunu soksun ozman diger pilot ya şikanı kessin yada kaza yapsın..Tam bir çaylağın yapacağı ataktı..

  144. alonso ve kimi'nin yarislarini kotu bir hale soktuktan sonra perezin yarisin sonunda kenara cekmesi oldukca hostu 😉

  145. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ben Button'a yaptığı ataktan sonra helal olsun dedim. Ancak senin rakibin kapıyı kapatmışsa artık vazgeçip bir sonraki turu beklersin. O kadar uzaktan o kadar hızlı şekilde rakibin kapıyı kapattığı bir noktaya girmeye çalışırsan bunda bir sorun vardır.

  146. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    iyiydi değilmi, taki rai ye kadar, alo ve but ın yarışlarının içine ederken iyi, rai ye gelince kötü…

  147. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    ilk periyoddaki güvenlik aracıda çok uzun kaldı bence rbr ve mercedes e çalıştı ama red flag da lastikler değiştimi bilmiyorum eskiden değişirdi şimdi göremedim ,alonso aslında savunma yaptı rbr ler tren yapınca sollamada zor pist kimi iyi defans yaptı alonso nunda bence pek suçu yok ,ah ah ne saydırdım ama bazıları yazmış bize olunca iyi size olunca kötü diye o diyanler işin sonunu bilmeyenler bu iş bumerang gibi nerede kime olucağı belli olmaz son turlar kalmış ne diye zorlarsın kimi nin yerinde olsam eskiden senna nın shumiye kızdığı gibi veya shumininde sato ya yaptığı gibi yapardım kaskına patlatırdım açıkcası çok kızdım yani bir amacın yok ne diye şampiyona kovalayan insanları bu kadar basit yarış dışı bırakırsın veya yarışını mahvedersin bu mudur ? mc laren devam et sende yolun çok iyi belli ………..

  148. perez pilotluk dersi vermişmiş komik misiniz tamam alonsoyu geçişi güzeldi de raiye geçişi neydi öyle tam bir çaylak hatası tam geçiş sırasında ekran dondu ve 10 metre kala hala burnunu sokamamıştı içeri o saatten sonra niye burnunu sokarsın be çaylak herif !!

  149. Vermiştir tabi.. Bisiklet ile burnunu sokamıyacağı yere arabayı soktu. Büyük başarı..

  150. Öncelikle Rosberg 'e tebrikler.

    İkinci olarak Sutil ve Perez 'e yarışı izlenebilir kıldıkları için teşekkürler.

    Vet-Web-Ham-Rai-Alo bulduğuna razı bir şekilde tren halinde giderken böylesi bir pistte risk alabilecek kadar cesur pilotları yerden yere vuranları anlamıyorum. F1 den aldığınız zevk tamamen tuttuğunuz pilotun aldığı puana mı endeksli. Eğer öyle ise yarışı izlemenin ne anlamı var? pazar akşamları gir siteye bak puan durumuna git.

    Olaya gelince iki pilottan birini suçlamak haksızlık olur. Perez 'in atağı ne kadar sertse Kimi 'nin savunması da o kadar sertti.

  151. bence korkutucu değil amatör, ayarı yok, agresif olma = button'dan sakin.
    agresif ol = maldonado'dan daha deli.

  152. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ferraiye ne olmuş arkadaş, geçen senenin dandik aracıylan bile bundan iyi işler yapmışlardı. Sezonun en iyi aracı denilen aracın düşütü duruma bak. İlk 2 antremanlarda iyiydi aslında, ne olduysa son antremandan sonra oldu. Tahminin parçalar ters tepti yada başka bişey. Yoksa bu araçlan bu kadar kötü olunmazdı.

    Birde bugün Alonso'nun tüm mallığı üstündeydi sanırım. Gelene gidene gel geç dedi. Perez ilk önce Alonso'yu yiyecekti, son anda kenara kaçtıda kurtardı Alo. Üstüne birde arsız arsız Alonso şikanı kesti diye yırttı kendini. Adamı ona zorluyorsun, öyle yapmasa üstüne çıkacak senin. Kimi o kadar şanslı olamadı malesef. Kimi den ilginç yorumlarını bekliyoruz 🙂

    Massa dejavu yaşattı sağolsun. Boş yolda kimseylen temaz yaşamadan kendi kendine kaza yapan günün pilotu.!!

    Ferrariden bu senede bişey olacağını sanmıyorum malesef. RBR yi sevmesemde, pilotlarını hazetmesemde, sanırım bu senede şamp. olacaklar

    Ne mersedesi ne de rosberg i tebrik edesim gelmiyor, neden acaba ??

    Şu yarışta birtek geçiş yapanlar force indialardı herhalde. 2 side gayet güzel iş çıkardılar.

    Grosjean i de unutmamak lazım tabi.. Saygıylan anıyoruz..

  153. Bu arada unutmuşum: Ricciardo mu erken fren yaptı, yoksa Grosjean mı kendine geldi?

  154. Kazananı tebrik ederim sonuna kadar hak etti. Vettel ve Webber ellerinden gelenin en iyisini yaptılar bir tebrikte onlara kazanmak güzel olurdu burada ama sağlık olsun Markalar ve Pilotlar puanlamasında iyi durumdayız. Kimi elinden geleni yaptı ve aldı o bir puanı Pereze diyecek bir şeyim yok berbattı maalesef daha pişmesi gerek.

  155. Tabii canımm Vetteli bicince ben seni görecem

  156. Yarışın en iyisi Perez di. Atakları gayet temizdi Kimi yle olan temasını defalarca izledim. Kimi açıkça sıkıştırmış. Millet Kimi dönmeye başlamıştı demiş ama Kimi önce içeriyi kapatıyor ( Yani Perez in açısını daraltmaya çalışıyor ) sonra da erkenden virajı dönmeye çalışıyor. Perez de bariyerle Kimi arasında kaldı. Yarış kazası gibi ama Kimi isteseydi bu kaza olmazdı. kimi sempatizanı olduğumu bilen bilir ama bu sefer hatalıydık. Zaten perez gibi agresif bir pilota böyle savunma yapılmaz. Sutil ve Di Resta da yarışın en iyilerindendi

  157. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi kapı kapatmayı mı abarttı güldürme beni adam viraj 70 le donulecekse 130 dan geliyor hemde bunu 2. kez yaptı ilkinde rai virajı kesti mecburen carpacagını bildigi için bunda 30 metre geride oldugu için o kadar hızla gelecegini düşünmedi suç %100 perezin

  158. böyle gözü kara pilotları severim . bence perez monaco,nun yıldızıydı yarışa hareket ve renk kat

  159. Grosjeanıda bugune kadar hep desteklerdim hatta Q3'e kalamadığı için çok üzülmüştüm ama gerçekten gözümden çok düştü.O kadar ter döken uğraşan adamın emeklerini arkadan bicerek mahvetti.

    Perez,Maldonado,Grosjean seneye Formula 1'de olmamalı.

  160. Alonso aşırı çekingendi. korkakdı demek istemiyorum yakıştıramıyorum takımımın pilotu ama korkak gibi yarıştı. illa çekiş yakalamak için virajı dışardan almaya ne gerek var. 2 pilot içerden geçer işte öyle.

  161. Little Bambi avatarı

    Bu arada Pirelli , Mercedes'e yaptırdığı 2013 aracı ile 1000 KM yaptırdığı lastik testini vebalini ölünceye kadar ödeyemez inşallah. RB'ye kızardım yaptığı sahtekarlıklar yüzünden ama Pirelli işi başka boyuta taşıdı. Ben böyle şerefsizlik görmedim..

  162. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Katılıyorum ceza yanlıştı. Bu kadar agresiflik çok fazla. Adrian Sutil yarışsa McLaren çok daha iyi olmazsa bir şey bilmiyorum. Perez'e kadar ne harcanan pilotlar oldu yazık.

  163. DreamOfWinD  avatarı

    Alonso Ferrari kariyerinin en kötü yarışını çıkardı. Perez GP2 klasındaydı. Massa aynı hatayı tekar yaptı. Hindistandan alışık aynı hataları tekrarlamaya. Neyse ki ciddi bir sorunu yok gördüğüm kadarıyla. Aerodinamik olarak 3 ay gerideydik ama mekanik çekiş olarak 1 sene geride olduğumuzu da öğrenmiş olduk. Montmelo da ekstra 1000 km Mercedes e zaferi getirdi. Tebrikler herkese..

  164. kimi 5 atak yaptı hiçbirini göstermediler be.5.lik güme gitti malesef

  165. perez hem raikonen,e hem alonso,ya ders verdi pilotluk dersi

  166. ferrarifernando  avatarı
    ferrarifernando

    Alonsoyu hiç bu kadar rezil surerken gormedim 5 tur daha olsa muhtemelen vergne de geçerdi.Gunun en karlısı yine vettel balı sayesinde 2.liğe oturdu sutil harikaydı perez bugun baya kufur yemiştir 🙂

  167. Enteresan bir yarış oldu.

    Perez risk alıyordu, sonunda patladı. Raikkonen yeni lastiklerle uçsa bile tek puanı ancak kurtararak rekora koşmaya devam edecek. Alonso nedense yavaştı bu yarış. Hamilton da Webber'i geçemedi bir türlü. Massa konusunun aydınlanması gerek, iki kez mi hata yaptı, yoksa araçta bir sorun mu vardı?

    Perez ve Sutil'e yarışa zevk kattıkları için teşekkürler.

  168. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    kazalar olmasa pit stratejileri nedeniyle son dakikaları harika geçen bir yarış izleyebilirdik özellikle ön sıralarda, ama burası monaco ve malesef güvenlik aracı özellikle üzerinden çaylaklığı bir türlü atamayan pilotlar yüzünden sürekli devreye giriyor. yapıcak birşey yok o konuda ama mercedesin testlerden kesinlikle bişeyler kazandığı %100 lastikle ilgili hiç bir sorun yoktu ve rosberg çok çok hızlıydı başka pistlerde de böyle olur mu merak ediyorum ve ferrarinin özellikle kazandığı haftasonlarından bir sonraki haftasonunda neden bu kadar geride kaldığını bir türlü anlayamıyorum şu takım 2010 dan beri heralde benim hatırladığım üst üste yarış kazanamıyor.Yıllardır ferrarinin gelişme temposunu beğenmiyorum alonso da bence bugün çok iyi değildi aracın çekişide bence berbattı yani ferrari için bence felaket bir yarış oldu ayrıca perezin sürekli öyle dalışlar yapmasından o kazanın yaşanıcağı o kadar belliydiki raikkonen e bence yazık oldu. haftanın en karlısı yine vettel oldu adam hem hızlı hemde şanslı gerçekten kabul etmek lazım ama bence bu sezon vettel e gitmiyicek şampiyona birbirine yakın geçiyor bir sonraki yarışı heyecanla bekliyorum

  169. 2013: A McLaren  Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Perez harika yarıştı. Ta ki pit girişini tutturamayıncaya kadar 🙂

    Kimi kapı kapatmayı maalesef biraz abarttı. Perez ve onun adına çok üzgünüm.

    Checo korkutucu.
    Sevdim.

  170. Kanada'da ne olur sizce?

  171. Ayrıca Fia denen kurum Alonso 1 kere pist dışına taştı diye ki onunda nedeni belli hemen inceliyorlar gelecek yarış perez denen insana en az 15 sıra geriden başlama cezası verilmeli.

  172. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Perez Çok Konuşulacak Eminim Ama O Olmasa Zevkli Yarış Olmazdı Bence 😀
    Alonso Cidden Çok Kötüydü Bugün
    Sutil'e Tebrikler Çok Kontrollü Bir Şekilde Agresifti Bugün.
    İlk 3'Teki Pilotlara Da Tebrikler.

    Vettel'in Radyo Mesajına Çok Güldüm Paylaşmak İstiyorum Hatırladığım Kadarıyla .

    Horner Ya Da Yarış Mühendisi : Seb This is Enough… (Sondan Bir Önceki Tur Attığı En Hızlı Tur İçin.)
    Vettel : But Satisfaction ..

  173. grosjean da ayrıca değişmediğini kanıtladı, geçen sezon keşke kobayashiyi alsalardı demiştim. bu sezon daha kazalara devam edecektir muhtemelen. daha önünde araç varken nerde fren yapacağını ayarlayamıyor, f1 pilotu olmuş.

  174. rai ne yaptı son turlarda ekrana gelmedi? 13. iken puan almış…

  175. ben bu adama m*r*n dedim diye bazı FANBOY'lar beni yerden yere vurdu

  176. rosberg güzel sürdü. lewis şanssızdı. vettel 1.lik için denemedi bile. çok garanticiydi.

    perez geçen yarışta button'ın üstüne sürerken fazla agresifti, böyle olmaz demiştik, bazı kimi'ciler ise çok sevmişti, button'u ağlattı falan demişlerdi ama doğru olan perezin aşırı agresif olduğuydu.

    ne oldu, döndü dolaştı kimi'yi buldu, ona çarptı. şimdi kötü perez, pis perez.

  177. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    F1'de torpille yarışan adamdan ancak bu kadar oluyor işte. Yazık McLaren takımı sırf sponsora muhtaç olduğu için nasıl pilotlara kalmış. Ayrton Senna – Alain Prost – Mika Hakkinen – Kimi Raikkonen – Lewis Hamilton – Fernando Alonso – Jenson Button – SERGIO PEREZ !!!!

  178. sınan matias avatarı
    sınan matias

    bu perez ancak at arabası sürer..mclaren çok fazla buna.hayır birde telsizden iyi gidiyorsun demiyorlar mı.mclaren buna katlanmak için kaç para alıyor acaba..

  179. Raikkonenin yaptığı son 3 atağı nasıl göstermediler anlamıyorum! o nasıl geri dönüş öyle belliki çok kızmıstı ve Schumacherin rekorunu kırmak istiyor.

  180. Alonso böyle olmaya devam ederse herkesi kendinden soğutacak. neredeyse geçiş özürlü diyeceğim. kaç tur milletin arka kanadında dolaştı bir halt yiyemedi. adamlar geldi ve geçti. bu kadar korkak bir pilot görmedim. hadi hamilton kadar olamıyorsun anladık, sutile bak be kardeşim.
    çok sinirliyim çok
    bu arada ferrari bu çekişle böyle pistlerde asla kazanamaz. milletin neden ferrari motoru almadığını merak etmiştim. şimdi anladım.

  181. Ferrari%100 avatarı

    bu monaco tam bir siralama yarışı

  182. Doğru lastik aşınması az bir pist ama Mercedes'in lastik konusunda ne kadar berbat olduğunu biliyoruz en son pite giren onlardı.

  183. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Perez raikkonene vurana kadar iyiydin de haddini aştın o noktada.. Neyse ki rai geri dönebildi. Sutil şanssızlığını yenerek olması gereken yere geldi tekrardan, tebrikler ona ve ataklarda kendine ortak olan takım arkadaşı Di Resta'ya. Hamilton güvenlik aracı kurbanı oldu üzüldüm denediği atak da heyecan vericiydi açıkçası. Rosberg harika bir yarış çıkardı son derece kontrollüydü tek tehlikesi güvenlik aracına arada çok yaklaşmasıydı 🙂 görünüşe göre sauber rezalet bir yarış çıkarmış durumda araçlarından da adam olmaz gibi hulkenberg'e yazık oldu bence.

  184. Little Bambi avatarı

    Ferrari adına kabus, Alonso adına utanç verici bi yarıştı.. Başka söyleyecek söz yok..

  185. perez!

    sutil'i seviyorum.

    şampiyon vettel olur.

  186. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Perez yarışı katletti resmen.. Kimi'ye yazık oldu.. Ona rağmen puan aldığı için tebrik ediyorum.. Bu arada Mercedes de testten bayağı kar sağlamış Redbull yaklaşamadı bile. Diğer pistlerde durum nasıl olacak merak etmeye başladım şimdiden..

  187. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    bugün kimsenin lastiği bitmedi pistin karakteristiği böyle. Hızlı viraj olmazsa lastik bitmez. Birdahaki yarışlar görürsün tekrar 😀

  188. Yarışta toplasan toplasan 6-7 tane geçiş ekrana gelmiştir,yarısından fazlası Alonso'ya yapıldı.

  189. Nedense bugün Mercedes'in lastiği hiç bitmedi farkına vardınız mı? İyi ki gizli test yaptıkları ortaya çıkmış rezil insanlar.

  190. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    perez senin.. diye gittim burda diyebilecegim tek şey perezi formula 1 de yarıştıranın beyni yok heralde rai o halde bile gelip puanı aldı helal olsun gerçekten.

  191. the best player Kevin Durant avatarı
    the best player Kevin Durant

    mercedes'e tebrikler bu sezon kazanabileceği ilk ve son yarıştı. Yetenek özürlüsü kamyon şoförü perez raikkonen'in yarışını mahvetti ama cezasını buldu ilahi adalet.

  192. mercedesin cirkef kurnazligindan dolayi (2013 araciyla pirelli lastik testi ) haketmediler diyecegim

  193. Pereze azımı geleni söylemek istiyorumda söyliyemiyorum.Bu caylak yeteneksiz deli cesaretli pilotlar yüzünden Formula 1'in kalitesi düşüyor.FİA bakalım ceza verecekmi o yaptına.Raikkonen kapıyı kapatmış daha hala oraya girmeye çalısıyor beyinsiz herif.

  194. Ferrari bugün resmen sürünüyordu.Aracın çekişinin bu kadar berbat olduğunu bilmiyordum çok kötüydü ortalama olsa bile Alonso podyumda olurdu.

  195. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Muhteşem yarıştı Rosberg güzel test ettikleri lastikleri iyi kullandı hakettimi hayır ama Vettel ve Webber kalitesini ortaya koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir