Red Bull: "Mercedes Test Skandalı, 2007 Casusluk Skandalı Gibi Bir Şey"

yazar:

kategori:

FIA’nın yakında, Mercedes’in Pirelli ile yaptığı gizli test konusunda karar vermesi bekleniyor. Ferrari ve Red Bull takımları, Monaco’da Mercedes’i resmi olarak protesto etmişlerdi.

Stefano Domenicali “Sportif ceza bekleyebilirsiniz. Ancak yaşananların hafta sonuna etkisinin ne kadar çok olduğu bilinmediği için ceza daha büyük olabilir. Çünkü daha önce benzeri olmayan bir olay, ne olacağına dair bir fikir yok.” dedi.

Ancak Helmut Marko, olayın benzerinin 2007’de Ferrari ve Mclaren arasında yaşanan casusluk skandalı olduğunu düşünüyor.

Marko “Duruşma olacak ancak tarihini ve yerini bilmiyorum. 2007’de Ferrari ve Mclaren arasında yaşanan casusluk skandalına benziyor.”

“Böyle bir test, hemen yarışın ardından olduğu için daha büyük avantaj sağlar çünkü kıyaslayacak verileriniz olur. Bu yüzden gelişim konusunda önemli kararlar alırsınız.” dedi.


Yorumlar

“Red Bull: "Mercedes Test Skandalı, 2007 Casusluk Skandalı Gibi Bir Şey"” için 12 yanıt

  1. yoo.fia nın kurallarında böyle bir şey yazıyorsa mercedes bunu kullanmıştır.ama yanlış olan bu kuralın kendisidir.ne mercedes nede başka bir takım bu kurala tabi olmamalı.yani pirellinin sözleşmesine yazıyorsa durum fia-pirelli olayıdır.yani muhatap onlardır.haa normalde böyle bir test olmaz herkes eşit şartlarda olmak zorundadır

  2. Mercedes lastik sorunlarını çözerse sizin takım Red BUS olur.

  3. hacı artık kendi yorumlarını beğenip durma. çok sırıtıyor, bir şey de geçmiyor ki eline uğraştığına değsin 🙂

  4. Bi mclarenci olarak yorumum

    Bu takımlar f1 de nıye var saf hız ıcın Mercedesın lastık asınma cozmesıne yardım etmıslerde nolmus sonucta … mesela benzer bı ıstegı ferrarı yapmıstı motorlarn durdurudugunda renoda aynı sekılde motorun duzeltmesı ıcın gelıstırme ıstıyorlardı bence bı sıkıntı yok

    bu arada mclarenın yorum yapca halımı kalmıs da yorum yapsın :)))

  5. 3 sene esnek kanatlarla aracının orası burası oynayanlara bak hele

  6. hadi canım nereden anladın koktuğunu redbul,un . hem herkesten gizli test yapacaksın avantaj elde edeceksin diğer takımlardan . ayrı datalara sahip olacaksın . eee birde bunda nevar diyeceksin . o zaman her takım gizli test yapsın . valla arkadaşım sendeki ne akıl

  7. Ceza gelirse Mercedes F1'den çekilir.Sanki Pirelli yarışta Mercedes'e ayrı lastik vermiş gibi bir hava var.Aynı lastiği diğer takımlar kullanmayacak sanki.
    Duvar olayından sonra Reno'ya ceza veremeyen FİA Mercedes'e hiç bir şey yapamaz.Bu açıklama Red Bull'un Mercedes'ten korktuğunu gösteriyor.

  8. Ferrari bir tavır sergilediğini gösterdi ama mclaren kalkıp da ağzını açmadı şimdiye kadar niyeyse.

  9. bu scandal ortaya çıktıktan sonra ceza vermeden mercedes,e bu işi kapatamazlar . artık her takım illegal yollara başvursun,mu diyelim . en ağır ceza verilmeli . kanunsuz her olay suçtur .

  10. ooo bazı fanlar çok kızacak şimdi

    Bazı Fanlar Çok Kızgın

  11. Bu yasak test casusluk skandalı ile bir değil. Ama çok da uzakta sayılmaz.

  12. Red Bull'un PR'ı yine iyi çalışıyor. İşin ilginç tarafı Ferrari'den çok bi ses çıkmıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir