FIA, Mercedes ve Ferrari'yi Lastik Testleri Konusunda Sorgulamaya Aldı

yazar:

kategori:

Monaco GP öncesinde Mercedes’in bu seneki aracıyla İSpanya GP’nin ardından Pirelli ile gizli testlere katılması gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu haberin ardından Bahreyn’den sonra da Ferrari’nin 2011 aracıyla benzer testler yaptığı açıklandı.

Dün akşam yapılan açıklamada FIA, hem Ferrari’den hem de Mercedes’ten gerekli bilgileri talep ettiklerini duyurdu.

Mercedes’in testlere bu seneki araçla katılması tartışmaların odak noktası olurken Ferrari’nin bu incelemeye dahil olması şaşırttı çünkü 2011 aracı ile testin yasal olduğu düşünülüyordu.

Testler hakkında ayrıntılar açıklanmazken Ferrari’nin F150 ile testinin Pirelli tarafından istendiği ve yarış takımından farklı olarak takımın Corse Clienti departmanı tarafından gerçekleştirildiği biliniyor.

Daha önceden 2 senelik araçla test yapmanın yasal olduğu düşünülüyordu ancak şimdi o da şüphe altına girdi.


Yorumlar

“FIA, Mercedes ve Ferrari'yi Lastik Testleri Konusunda Sorgulamaya Aldı” için 8 yanıt

  1. Beni sümüğünü koluna silenlerle karıştırma ve biraz da Formula 1 tarihi çalış ''dostum''.

  2. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Barnie dediğin Flintstones / Taş Devri'ndeydi dostum, Max Mosley de Ferrari'yi kolladı diyorsan git hentbol sitelerine yorum yaz dostum, onun zamanında Ferrari'nin başını çektiği grup neredeyse F1'i bırakıp yeni bir seri kuruyorlardı

  3. o ne ala memleket . mercedes ve ferrari bu lastik sorununa nasıl çözüm aradıkları ve pirelli,nin yardımlarıyla illegal yönden çözüm aramışlar . en ağır cezalar kesilmeli bu yasa dışı olaya . yoksa herşey şüpheli olur

  4. tıpkı barnie ve max tarafından kollanan takımların olmadığı gibi.

  5. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Mersedes kendi çağrılınca, Ferrari de yaptı onu da çağırın demiştir muhtemlen. Ama görülüyor ki alakasız iki mevzu var ortada.

    2013 aracı diyor yahu, sen istediğin kadar kullanılacak lastiği denemedim de, 1000km lik aero testi de mi yapmadın, aracı hiç mi anlamadın.. Sonuçta yarışlarda kullandığın araç ile 1000km fazla test yapmış oldun herkesten. Yaklaşık 200 tur.

    Lauda orda da karıştırdı ortalığı.

  6. evet orda hırsızlık ve casusluk da yoktu

  7. Senna'nın dediği gibi ''en çok karting yıllarımı özlüyorum çünkü orada hiç politika yoktu para işin içinde yoktu sadece salt yarış ve tutku vardı''

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir