FIA, Sadece Mercedes'i Hakim Kürsüsüne Çağırdı; Ferrari Serbest

yazar:

kategori:

FIA’nın bildirisinde Jean Todt’un, Ferrari ile ilgili davayı kapatmaya karar verdiği, çünkü kuralların çiğnenmediği belirtildi.

Ama Mercedes’in 2013 aracıyla test yapması’nın ise kuralların ihlâli ihtimalini düşündürdüğü ifade edildi.

Duruşmanın ne zaman yapılacağı açıklanması.

Mercedes ve Pirelli, 1000km.’lik 3 gün süren testlerin gizli olmadığını çok defa dile getirmişti.

Ama Red Bull Takım Patronu Christian Horner sordu: “O zaman neden pilotlar farklı kasklar kullandı?”

 


Yorumlar

“FIA, Sadece Mercedes'i Hakim Kürsüsüne Çağırdı; Ferrari Serbest” için 27 yanıt

  1. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    normal şartlarda sezon içi test yasakmı yasak ,pirelli ne dedi herkese haber verdim ee bazı takımlar ne dedi ,bu sezon araçlarla olmaz veya haberimiz yoktu dedi, neticede ne oldu ,test oldu ve 1000 km deniyor ,herşeyi test etmiş de olabilir adamlar ,diğer takımlar sıkıntılı olduğunu bilmese hemen verir aracı ,pilotu,aptal değilya ,ayrıca ferrari yede yaramıştır ama 2 sene önceki araç diye yırtmış olabilir,kaldıki 2 sene öncenin aracıda olsa bilgi ele geçirebilir rahatlıkla

    1000 km az değil ,ortalama 50.60 tur ortalama 5.6 km bir pist çarpalım 5*50=250 km ,4 yarış gibi birşey az mı dört yarış,arkadaşlar bir şey söyleyeyim, f1 dışı dır ama ferrari spor otomobillerinin ilk debriyaj baskı sistemini nereden kopyalamış biliyormusunuz,? lamborgihni soyadlı o zaman traktör yapan, bildiğiniz (lamborghini spor otomobil ) adamın traktöründen kopyalamış, millete spor araba diye satmış, adamda alıp inceleyince, debriyajı dandik gelmiş ,bakmış kendi lamborghini tarktörünün aynısı, başka söze gerek yok 😀 çoğu takımın hileler ile ilişkisi var, yanlış birşey ama malesef bu spordada çok var ,adamlar trilyonlar bağlamışım ,gerilerde kalamam diye yapıyorlar hile v.s

  2. Ben araştırdım biliyorum.Senin önce araştırma yapıp bir şeyler öğrenmen lazım ki fikir beyan edebilesin.Türkiye'de yaygın bir hastalıktır bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak.Onun için kim kimi geçer o kazada suçlu kimdir haberinin altında onlarca yorum varken yarışta görülen teknik yeniklikler haberine pek yorum yazan pek olmaz.
    Taraftarlığım dışından arabayı duvara çarptıran Renoya hiçbir ceza vermeyen Fia'nın Mercedes'e de vermemesi gerektiğini düşünüyorum.Yoksa hile yapan herkes cezalandırılmalıdır.

  3. heikki 1088 avatarı

    Ferrari'ye yapılan bu kadar iyiliği görünce insan ister istemez kıllanıyor. O değil de sen Ferrari'yi şimdi savunurken daha öncesinde, bunlara bu kadar hak verilirken ne yapıyordun ? Nerelerdeydin… ?

  4. Ya saçma sapan konuşmayı bırakın. 2011 aracıyla test yapan Ferrari illagal bir şey yapmamış, neyin muhabbetindesin sen? İşiniz mi yok anlamıyorum ki.

  5. Rudolf Haesler avatarı
    Rudolf Haesler

    Eee normal değil mi bu ?
    Todt denilen şahıs eski Ferrari sorumlusu değil mi ?
    Ferrari işin direk içinde dahi olsan aklanacağı bence zaten kesindi.

  6. Deligi tutturamiyorsunuz dostum hep hata veriyor. Mercedes ole bi delik actiki simdi size napacaginizi sasirtinizz ))

  7. Soledigimle yazdigin arasinda nasil bi bag kurdun ?? Ben cozemedim ..

  8. Ferrari son 4-5 yıldır yok ama Mercedes yokken de Formula 1 vardı ve olmaya da devam eder.

  9. bu işi kestirip atıcaksın cezayı keseceksinki bir daha bu işlere kimse tenezzül bile edemesinler . bu sadece mercedes,le kalmamalı ferrari ve pirelli,de ceza almalı . italyanların olduğu bir yerde hep şaibe vardır

  10. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Deliği biz açıyoruz havası sizden çıkıyor sene sonunda 🙂

  11. Mercedes'in 2013 aracıyla test yapması'nın ise kuralların ihlâli ihtimalini düşündürdüğü ifade edildi.

    Haberlere yansıdığı kadarıyla biz yorumcular "Mercedes kesin suçlu" diyorduk. Ancak görünene göre FIA Mercedes'in suçlu olup olmadığı konusunda kararsız.

    Fatura bir ihtimal Pirelli'ye kesilebilir.

  12. konumuz f1 olduğuna göre araştırmayı senin yapman lazım.sen öyle bi laf atıyorsun ki ortaya sanırsın mercedes f1 için vazgeçilmez.2009daki yapılan araştırmada ferrari'nin değeri,f1in değerinden daha fazla çıktı.banane senin yazdıklarından.uyduruk marka dediğini alabilmek için milelt sıraya giriyor.senin gibilere de vermiyorlar.adam alman için sana 3 tane de şart koyuyor ama senin çok sevdiğin mercedesi almak için paran olması yeterli.bu da kapak olsun sana.
    biz f1 konuşuyoruz adam bana git onu bunu araştır diyor gerçekten komedi.hani bi üste çıkma çabası sallıyor ama desteksiz tutmuyor 🙂

  13. Para cezası gelir.Red-bull 3 senedir kanat esnetirken birşey demeyelenler şimdi ortalığa çıkmış.

  14. O yazdigimin sonunda gulucuk var !! Gercekci bir ifade dil o .ama anlayana..

    Altta ne yazdim eger 2013 araciyla test yapmak yanlissa cezasi verilir dedim ..Lahana tursusunu sen yapiyorsun su konusmaya bakarmisin yaa ..Ama suc sende dil suc bu yorumlara izin verende !

  15. mantığa dikizzz!! kendi takımın yapınca ne suçu zafere giden her yol mübah ferrariye gelince neler yaptıklarını bilmeyen yok.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!o zaman ferrari de aynı mantaliteyle yaptı,mübah :))

  16. Mercedes hakkında biraz araştırma yap.Mesela Desmodromic ne demek bir öğren.Motor sporlarından 35 yıl niye uzak durduklarını bu sayede Ferrari gibi uyduruk markalaların neden motor sporlarında hakim olduğunu bir araştır.
    1955 yılındaki motordan daha güçlüsünün altmışlı yıllara kadar neden üretilemediğini bir öğren.F1'de politikanın ağırlığını araştır.Sonra gel buraya yorum yaz.
    Çok işin var senin.

  17. aman ne üzüldük mercedes f1den çekilirmiş g eriye 10 takım daha kalıyor.mercedes dediğin 60 yıl evvel bi görünmüş sonra son 3 yıl kala tekrar spora girmiş.olsa ne yazar olmasa ne yazar.ne çok büyüttün mercedesi yoksa arabanın markası mı,veya bir yakının orda mı çalışıyor?ferrari nin yaptığının illegal olmadığı zaten ayan beyan ortaydı.geçmiş yok eski patron cart curt geçicen…

  18. Ferrari son 4-5 yildir mi var ???

  19. Ferrari ne yapmış söyle de bilelim son 4-5 yılla ilgili Ferrari'ye gram laf atamazsın.

  20. iyi ozaman buun takimlar her turlu hileyi yapsin ondan sonra F1 çekiliriz tehtidi yapsin guzel bir isten sen bunu butun takimlara tavsiye ette ise yarasin

  21. Bakalim ceza çikacakmi yoksa siyaset mi donecek ortada.mercedesin yaptigi testin kural disi oldugunu anlmak için F1uzamani olmak gerektigini dusunmuyorum.bekleyelim gorelim

  22. Redbull korktugundan zaten bukadar zorluyor..Yine en hizli arac onlarda olsa umurlarinda olmazdi.Nerden bi delik da acariz onun hesapini yaparlardi.

  23. Ne sucu yaa .Zafere giden her yol mubahtir 🙂

    Cikip da ey F1 camiasi biz 1000 km test yaptik mi dicektiler varmi bole sacmalik.Eger bu sene araci ile test yapmak yasaksa bununda cezasi verilir.Buyuk bi ceza verileceginide sanmiyorum.

    Redbulunda Ferraninde neler yaptigini bilmeyen yokk !

  24. Çıldırmaya devam edin.Utanmadan kuralları çiğneyin ve Ferrari'ye laf atın.

  25. Eski Ferrari başkanının(Yaptığı hileler ve çiğnediği kurallar burdan köye yol olur.)Ferrari'yi suçlaması beklenemezdi zaten.
    Mercedes'de dişe dokunur hiç bir ceza veremezsiniz.Böyle bir şey olursa takım F1'den çekilir.Kendi kendinize oynarsınız.

  26. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Adamlar suçlu .Yapacak bişey yok.

  27. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Redbull'u böyle durduramayacaksınız foyanız çıktı şimdi cezanızı çekme zamanı geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir