Hamilton: "Rosberg'in Daha da Güçlü Olmasını Bekliyordum"

yazar:

kategori:

Rosberg, son üç yarışa da ilk cepten başladı ve bunlardan sonuncusu Monaco GP’yi kazanırken Hamilton, fren ve ayarlarda zorluklar yaşadığını belirtti.

Takım Patronu Ross Brawn ise, alışması için Hamilton’a sadece zamanın gerektiğini ifade etti.

Bununla birlikte Mercedes pilotu, aslında Rosberg’in 2013’te daha da iyi bir performans göstermesini beklediğini söyledi.

Hamilton: “Şimdiye kadarkinden de güçlü olmasını bekliyordumç Çünkü senelerdir bu takımda”

İngiliz pilot, frenlerle ilgili sorunlarını yineledi.

Hamilton: “Benim için çözüm bulana kadar uzun soluklu bir sorun olarak görüyorum ki henüz çözülmedi.”

Monte Carlo’daki son yarışta galibiyete ulaşsalarda Hamilton, Mercedes’in şampiyonluk mücadelesi vereceğini düşünmüyor.

Hamilton: “Şampiyonluğa bakmıyorum ve şu anda aday olduğumuzu da düşünmüyorum”

Marca gazetesinin 2013’ün en iyi pakedinin sorulması üzerine Hamilton: “Ferrari diyebilirim.”

“Sıralamada henüz en iyi dğeiller ama bizde olmayan bir yarış temposuna sahipler”

“Lastikleri idare edişimizi geliştirmemiz gerek; ancak ardından Ferrari ve Red Bull ile başa baş mücadele edebiliriz.”


Yorumlar

“Hamilton: "Rosberg'in Daha da Güçlü Olmasını Bekliyordum"” için 22 yanıt

  1. Yanlış button herzaman vasat bir pilottu.Brawnın dahihane difüzörüyle sampiyonluk gördü ne zamanki o malum avantaj ortadan kalktı hiç bir sey yapamadı pilotajıyla biraz daha yarış olsaydı o açık ara fark zaten erimeye yüz tutmuştu şampiyonluğu da göremeyecekti.Button hiç bir zaman hiç bir yerde hızlı agresif bir pilot olmadı zaten öyle bir tarzı da yok.Button ın özellikleri belli bunu dünkü f1 izleyicisi bile bilir.Hız konusunda hamilton la button ı karşılaştırmak button a haksızlık olur ikisi tamamen zıt pilotlar button hızlı değil ama hassas istikrarlı bir pilot hamilton ise hızlı ama savruk bir pilot mesele budur.

  2. yıl olmuş 2013 hala o hızlı bu hızlı diye muhabbet mi ediyoruz, konu mu yok ?

  3. vettel'e de kimse hızlı pilot demedi 2010da, yavaş da demedi. rosberg'in de hızlı veya yavaş olduğu belli değildi. button'un da değildi, perez'in de ne kadar hızlı olduğu belli değil. perez'e, rosberg'e veya bottas'a yavaş pilot diyeni gördün mü? göremezsin çünkü olmaz öyle birşey. button'a da dendiğini göremezdin hamilton'ın yanında yarışmasaydı.

    button hamilton'un yanına gelince yavaş pilot oldu. 2009 ve öncesi çıkıp da button sakin sakin sürüyor, çok yavaş sürüyor diyen kimse görmedim. çok hızlı denmez çünkü sağlam takım arkadaşı yanında yarışıp kazanmayan hiçbir pilota çok hızlı denemez.

  4. şimdi yarışan en iyi pilot;olabilir buna hayır yada evet diyemem tartışılır..hamilton ismi belli ama hamilton %100 ünü verirse rosbergte %100 ünü verir zira bilendi geliyor adam ve şu ana kadar özellikle yarışlarda rosberg %100 ünü göstermedi.bunun birçok sebebi var.ancak hamilton %100 ünü şu ana dek ''genellikle'' verdi.ama hata yapma ihtimali rosbergten daha fazla.rosberg daha istikrarlı görünüyor.

  5. F1 dünyasında button a hızlı pilot diyen kimseyi görmedim.Hiç bir zamanda hızlı bir pilot olmadı.Button ın özellikleri pist üzerinde şartları çok iyi okuyabilmesi sakin istikrarlı olmasıdır.
    Ama rosberg özellikle tek turda hızlı bir pilot hamilton a göre dezavantajı ise yarış performansında bence rosberg daha stabil bir pilot agresif değil ama tam bir puan pilotu diyebiliriz.Fakat ikiside birbirine yakın ben rosberg derim çünkü daha istikrarlı bir pilot.Hamilton daha doğru düzgün bir mekanik problem yaşamadı ama rosberg 2 yarışta ciddi problemler yaşadı zaten iki takım arkadasından biri diğerine göre araç problemlerinden yolda kaldığında bu otomatikmen puan tablosuna yansıyor bunu geçmiste daha net gördük schumacher rekabet edebilecek bir araca hiç sahip olmadı sayısız yolda kaldı.Bu açıdan iki pilotda sanslı en azından geçmis yıllara göre iki araç daha fazla birbirine yakın problem anlamında bu da rekabet şanslarını arttırıyor özellikle son yarışlarda.

  6. buttonun yavas gorunmesinin sebebi hamiltondur. Buttona 2009 da kimse ne yavas ne de hizli diyord bu lakabi hamiltonun yaninda yaristiktan sonra konuldu. Ayni sekilde 2010 da vettele de hizli denmedigi gibi. Hala da diyen yok da neyse.

  7. buttonun yavaş görünmesinin nedeni hamlton değil buttonun ta kendisidir. burayı açıklığa kavuşturalım. button hiçbir zaman çok hızlı ya da çok iyi bir pilot konumunda olmadı ki hamiltonun yanına geldiğinde yavaş görünsün. şampiyon olduğu yıl bile kimse çıkıpta uçan bir button var pistte demiyordu. aynı şekilde hamiltonun yanında yarıştığı zamanda berbat bir yavaşlıkta button olmadığı gibi.

  8. bu arada ''button gibi'' falan diyenler büyük bir çelişki içinde. o pilota ''button gibi yavaş'' demenin sebebi zaten hamilton. daha bunun bile farkında değilsin..

  9. biraz susup işini yapmaya devam etse çok iyi olacak ama medya soru sorunca o da duramıyor işte. kesinlikle en iyi olduğuna kesin bir şekilde inanıyor ve yenildiği zaman illa bir neden olmalıdır diyor. 🙂 bunları kendine saklayıp aynen devam etse sene sonuna doğru rosberg'in adını bile duymayız. bu rekabetten hamilton'un yenilerek çıkacağını sananlarında hevesleri kursaklarında kalacak.

    bir örnek: monaco'da yarış sıralamalarda kazanıldı, o yüzden olayı sıralama odaklı açıklayabiliriz; frenleme ile tam anlamıyla bütünleşemeyen hamilton ilk sektörde 0.250 saniye yavaş kalmasına rağmen turu sadece 0.090 saniye geride bitirdi. hatta button'da ilk geldiğinde 2010'da mclaren'in ilk 2 yarışını kazanmıştı. hepimiz 'noluyor?' derken hamilton toparlamıştı.

    aynısı olacak, şu hamilton'a püskürenlerde azalarak bitecektir 🙂

  10. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bırak bu ayakları dahada hızlı olmasını bekleme araçtan maximumu çıkartıyorsunuz ikinizde..sen bu sene alışacaksın eminim 2 yarışa hamiltonda kendini çok daha iyi hissedecektir.

  11. O kadar da değil 🙂 İki pilot da bir birine çok yakın. İkisi aynı turları atmayacağına göre illaki biri önde olacak. Birkaç yarış daha Hamilton Rosbergden geri kalırsa medya ve eski pilotlar Schumiye yaptığını Hamiltona yapacaklar.

  12. Gün gelecek bunları da görecekmişiz:)Bir an Hamilton'da Rosberg'i görür gibi oldum çünkü o da gönderme yapmaya,giydirme yapmaya pek bir meyilli huyu kuruyasıca:)Bakalım rekabet çenelerini ne kadar düşürecek?Monaco gibi bir pistte elde edilen neticeler sonunda bir şeyleri basitleştirme çabalarının,psikolojik politikiların ne alemi var ki?Ama haklı. Rosberg o kadar da hızlı değildi Hamilton'a Monaco'da en azından tur bindirmeliydi.Ah Rosberg ahhh seni de bu psikolojik,politik göndermelerinden dolayı eleştirdim şimdi aynı lüzumsuz davranışla sen karşı karşıyasın.Çeneyle antipatik olan adamlara saygı da duyulmuyor malesef…

  13. Şaka gibi Schumacher in Hamilton dan 16 (Onaltı) yıl büyük hali bu hamilton kadar iş çıkarttı son yılında:)

  14. Hamilton bu işte sadece hız bir anlam ifade etseydi juan pablo montoya en iyi f1 pilotu olurdu.Büyük şampiyon olabilmek için birden fazla özelliğe sahip olmak gerekiyor bir özelliğin 10 da 9 olması hiç bir sey ifade etmez ortalama 10 da 8 bir pilotsanız bu sizi büyükler kategorisine koyar.Ama hamilton da bu kapasite yok.

  15. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Hamilton'un böyle söylemesi psikolojik üstünlüğün bizde olduğunu gösterir.

  16. Eray Parlak avatarı

    Hamilton 2 yarış daha rosbergin gölgesinde kalırsa psikolojik olarak çökecek gibi duruyor..

  17. Kanada Hamiltonun çok iyi olduğu bir pist. Eğer burada Rosberg onu geçerse psikolojik avantajı elde eder.

  18. 2013: A McLaren  Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Hamilton ne zaman potansiyelinin %100'ünü gerçeğe çevirecek.
    2007-2008 dahil hala tam kapasite Hamilton'ı görmedik.

    Ne zaman sorusunun az malum cevabı, gangsta-rap yıldızı olma ihtimalini beyninden siler ve %100 bir f1 pilotu olur, işte o zaman tüm fanlar arasında takım farkı ortadan kalkar ve herkes çılgınlığa ortak olur.

    Yarışan en iyi pilot. Biliyoruz ama göremiyoruz.

  19. herhalde arkadaş button gibi biri bekliyordu karşısında . ama rosberg iyi bir pilot,tur bunu zaten kanıtladı . eğer rosberg bir iki yarış daha kazanırsa hamilton sezon sonu her türlü süprize açık olsun

  20. alışır elbette.meydan boş değilki istediğn gibi at koşturasın !.ummadığın taş baş yarar !

  21. Hamilton daha yavaş kalacağını düşünmüştür, Rosberg'in uçmasını değil elbette 🙂

  22. bana öyle geliyorki.zırvalamaya başladın.adam yarışı kazandı daha ne yapsın.süper hızlı olsada normal hızdada gitsede yarıı kazanacak ne yapacak roketmi takacak arkasına ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir