Lotus Yeni Lastiklerle Bu Sezon Yarışılmasına Hâlâ Karşı

yazar:

kategori:

Gelen eleştirilerin ardından Pirelli, lastiklerde sınırlı bir düzenlemeye gitti ve bu hafta sonu Kanada’da deneme kararı aldı. Aslında Montreal’de bu lastiklerle yarışılması da düşünülüyordu ama öncelikle bütün takımların denemesine karar verildi. Yeni plana göre onay alacak lastikler, Silverstone’daki yarışta kullanılacaktı.

Ama Boullier, bu planları bozacak ifadeler kullandı.

Kanada’da RMC Sport’a konuşan Boullier: “Yeni lastikler İngiltere’de olmayacak.”

“Pirelli lastikleri denedi ama kuralları değiştirmek için takımların tamamından onay almak zorundalar; en azından lastik tiplerini dğeiştirmek için. Ve bugün, bunu yakalayamadılar.”

Lotus patronu, Mercedes ve Red Bull’u ima ederek şu anda bazı takımların lobi çalışmaları yürüttüğünü ama bunun fark yaratmayacağını belirtti.

Boullier: “Kurallar herkes için aynı. (2013 lastikleri) geçen sezon Brezilya’da test edildi. Bu senenin sportif ve teknik açıdan büyük bir parçası. Bu yüzden sezon içinde bir değişiklik için bir neden göremiyorum”

 


Yorumlar

  1. Bildiğim kadarıyla Pirelli hamurlarda değişiklik yapamadı zaten. Sadece parçalanma sorununu düzeltmek için çelik bandı kevlar olanla değiştirdiler. Burada yanlışım varsa düzeltin.

    Yapılan değişiklik hamurları kapsamıyor ve sadece güvenlik amacıyla yapılıyorsa eğer, hiçbir takım bundan şikayetçi olmamalı.

  2. Böyle kararlı olmaya devam et reyiz. Her sene Redbullun istediği kurallar lastikler olmasından bıktık.

  3. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    adamsın boulier sonuna kadar arkandayız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir