Kubica: "Formula 1'de Mücadele Etmeyi Özledim"

yazar:

kategori:

Polonyalı pilot, 2011 sezonu öncesinde geçirdiği ralli kazasından bu yana spordan uzak ve henüz geri dönecek zindeliğe ulaşamadı.

Kanada GP öncesinde BBC’ye konuşan Kubica: “Evet, F1’de yarışmayı özlüyorum.”

“F1 pilotu olmak için her şeyi yapıyorsunuz ve birden bire her şey bitiyor; bu sadece can sıkıcı değil, aynı zamanda istediğiniz şey de değil.”

Bu sene rallide mücadele eden Kubica, bunun yanında Mercedes F1 takımının simülatöründe çalıştı.

Kubica, kolu ve parmağını hareket ettirebilme kabiliyetindeki yetersizlik nedeniyle F1’e dönüş yolunun hâlâ uzun olduğunu ekledi.

Kubica: “Ralli kazasında çok büyük hasarlar aldım. Ama yine de şanslıyım ki üst düzeyde sürüş yapabiliyorum; gerçi artık F1 değil ama.”

“F1’de sürmek, çok büyük bir sorun değil. Sorun, bütün pistlerde tam bir yarış çıkarabilmek olacaktır. Ama ne yazık ki şu anda bu mümkün değil.”

“F1’deki sorun, alan. Belki bir gün FIA, aracın 10-15 cm daha geniş olması gerektiğini söylerse, sürebilirim.”

“Benim için önemli olan, ilerleme görebiliyorum. Normal bir hayatta bile elimi kullanmakta sıkıntı yaşasam da, ralli aracını, simülatörü kullanırken ilerleme kaydettiğimi görüyorum”

“Soru şu ki, Ne kadar ileri gideceğim ve ne kadar daha zaman alacak? Dürüst olmak gerekirse, 1 ay, 1 sene veya 10 sene sürmesi önemli değil, belki de bir gün tekrar F1 aracı sürebileceğim”

2008 Kanada GP’yi kazanan, 2010’da Renault ile 8. olan Kubica, gridin en iyi pilotlarından biri olarak gösteriliyordu. Polonyalı pilot, geçen iki senenin zor olduğunu kabul etti.

Motor sporlarına olan aşkının devam edip etmediği sorusuna Kubica: “Sanırım daha fazla. F1’de yer aldığım için çok şanslı olduğumu düşünüyordum her zaman.”

“Kazadan sonra aylar boyunca zor bir dönem geçirdim. Belki de 2 sene bile sürdü diyebilirim. Sadece ameliyat, ağrılar, iyileşme sürecinden de değil. (Kaza) sonrasında hastanede yatıyorsunuz ve özlemeye başlıyorsunuz.”

“Bir hatanın bedelini çok ağır ödedim ama daha fazlasını da ödeyebilirdim; bunda şüphe yok”

“Ne yazık ki bu, sporun kabul etmeniz gereken bir parçası. Direksiyonda iseniz, bunu düşünmüyorsunuz. Kabul etmezseniz zaten bunu yapmazsınız.”

Kubica, F1’e dönüş için uğraştığını ama bunun için acele etmediğini dile getirdi.

Kubica: “Şunu öğrendim ki, durumum yüzünden çok fazla ileriye bakamıyorum. Hafta-hafta bakmalıyım; gün-gün. En önemli şey bu”


Yorumlar

  1. fotoğrafta kubica nın sağ eline dikkat ettiniz mi? sanki protez gibi..

  2. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Son zamanlarda yazım hataları artmaya başladı haberlerde.
    Yöneticilerden ricam bu konu da daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim(Yazım yanlış anlaşılmasın sadece iyi yönde bir eleştiri).

  3. bizde seni çok ozledik f1 pistlerin de gormeyi

  4. Çok güzel bir söyleşi olmuş. Keşke fıa araçları 15 santim büyütsede kubica yı yeniden f1de görebilsek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir