Hamilton Frenleme Konusunda Sorumluluğu Üstleniyor

yazar:

kategori:

Mercedes pilotu kariyerinde ilk defa otomobilin frenleme karakteristiği konusunda gereken güveni kendisinde bulamadığını kabul etti. Hamilton, takım arkadaşının performansına yetişmek için bir şekilde bir çözüm bulunabileceğine inansa da bu konuda işin tamamen kendisine düştüğünün farkında.

“Daha önce hayatımda hiç frenleme sorunu yaşamamıştım. Beş yaşında ilk kez araç kullandığımda bile.”

“Frenlemede güven sorunu hiç yaşamamıştım. Bu ilk defa başıma geliyor ve kesinlikle sizi biraz savunmasız bırakıyor.”

Sorunun frenlere alışmakla mı yoksa, yoksa takımın kendisine daha uygun olması için değiştirmesiyle mi ilgili olduğu sorulduğunda ise Hamilton, “İstersem değiştirebilirim ya da alışmaya çalışırım. Sadece sorunu çözüp işime bakmak istiyorum. Biraz çalışmam gerek. Halledeceğim, hallettiğimi göreceksiniz.” diyor.

Hamilton, McLaren’da de frenleri istediği duruma getirmenin zaman aldığını ve kusursuza ulaşma evresinin karmaşık olduğunu belirtiyor.

“Frenleme yaparken her şey onu ayaklarınızla ve ayakkabınızla hissetmekten geçer. Pedallara uyguladığın kuvvetten ibarettir. Frene bastığınızda aracın reaksiyonu önemlidir.”

“Size frenlemede güven veren birçok farklı şey vardır. Daha önce (McLaren’da) da bunun üzerinde çok uzun süre çalışmış ve halletmiştik. Altı yıl boyunca aynıydı. Burada biraz farklı ve üzerinde çalışıyoruz.”

Hamilton frenleme sorununu kafasında hep düşündüğünü ama bunun performansını daha da kötü etkilemeyeceğini söylüyor.

Karamsar bir kişiliğim yoktur. Ben burada işimi yapmak için varım. İşleri mahvedemem. Ama etrafta mutlu bir şekilde de dolaşamam. Ben burada bu işi yapmak için varım. İşime odaklandım.”

 


Yorumlar

  1. Evet çok güzel ekledin…
    Bir tane de benden olsun hazır kanada yarışı varken (tarihi tam hatırlayamadım) 2011'di galiba, schumi 2.liğe kadar gelip muhteşem bir yarış çıakrtmıştı ancak pist kuruyunca mersedesin arabası yine balkabağına dönüşmüştü podyum kaçmıştı…

  2. Artı şu anki araçtan bile kötü bir araçla MONACO diyorum POL diyorum…

  3. Schumi'nin ne kadar büyük bir pilot olduğunu bir kez daha anlamış durumdayım. Adam hiç bir zaman şikayet etmedi çünkü eski tarz arabalardan yetişti, vitesli vs vs… Öyle pilotlar için direksiyondaki onlarca düğmeler de frenlerde, drs vs vs lerde hiç fark etmez. Sen çok yaşa efsanem…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir