Raikkonen, Lastikler Nedeniyle Kötü Bir Sıralama Geçirmekten Endişe Ediyor

yazar:

kategori:

Birçok takım, soğuk hava şartlarında lastiklerden performans almakta zorlandı ve Fin pilot, Cumartesi günü de durum değişmezse, zayıf bir sıralama sonucu alınabileceğinden endişe ediyor.

Raikkonen: “Açıkçası tur derecesi en hızlı değildi ama herkes birbirine çok yakındı. Yani daha hızlı olursanız, birçok sıra birden kazanabilirsiniz.”

“Araç pek fena değil ama lastikleri çalıştırmada bazı meseleler oldu. Lastikleri çalıştırabilirsek, herhangi bir küçük ayar değişikliğinden çok daha büyük bir fark yaratır”

“Monaco’daki ile aynı durum. Oldukça iyiydik ama sıralamada, lastiklerin çalışmaması nedeniyle yeteri kadar hızlı olamadık”

“Lastikleri çalıştırabilirsek, büyük bir fark yaratır”

Lotus pilotu ayrıca lastik meselesinin, araçla ilgili bir sorundan kaynaklanmadığını ifade etti.

 


Yorumlar

  1. Kimi başkaları gibi aglamıyıpta gizli gizli test yada lastikleri değişitirsinler diye sızlamıyo.bence sen iyice oku anlamadıysan tekrar oku.lotusun soguk havalarda yavaş oldugu bir sır değil zaten.

  2. vayy ne olduda herkes lastiklerden şikayet etmeye başladı . vettel,e sallayanlar şimdi kendilerini yalanlar oldular

  3. Kimi_ in_Rai avatarı

    hayır lotus'da her şey var diyemem.Yagmurlu havada çok zayıfız(berbat yani) ve hızlı deyiliz v12 motor olsa bile yine durum ayni

  4. Kimi_ in_Rai avatarı

    Doru söze ne deyelim.iyi de ki pit-stop avatajimiz var,olmasa tabiki şu an Raikkonen 2 sirada olmazdı.Ben bir az daha lotus'un hızlı olmasını diyorum

  5. Lotusta da çok büyük bir eksik pti stop avantajı var. Podyuma cıktıgınız her yarış eksik pit sayesinde cıktınız. Yarış içinde kafadan 25 saniye fark ediyoru bu durum. Dİğer pilotlarla yeni lastiklerle cok hızlı gelmeye başlasa bile bildiğiniz gibi 5-6 tur sonra lastiklerden dolayı onlarda yavaşlamak zorunda kalıyor.

    Bu avantajı küçümsemeyin bence. Raikkonen de pilotluğunu konusturuyor tabi…. (takım arkadaşına kıyasla)

  6. lotus'da hepsi var. şu araçtan bile şikayet ediliyorsa daha ne diyelim. v12 mi istiyorsunuz?

  7. Kimi_ in_Rai avatarı

    şu lotus var ya….bir takim düzde hizli,bir takim yanlarda hızlı,bir takimda pit-stopda…. /lotus'da bunların hiç biri yok

  8. biri artık şu lotus'a q3'de farklı bir strateji uygulaması gerektiğini söylesin. 6 yarış oldu bu altı yarışın tamamının lk stintlerinde trafikde kalan bir kimi gördük.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir