Brawn: "Olgular Ortaya Çıkınca İnsanlar Daha İyi Yargıda Bulunacak"

yazar:

kategori:

Alman marka, İspanya’daki lastik testine 2013 aracıyla çıktığı için F1 kurallarına aykırı davranmış olabileceği gerekçesi ile FIA Uluslararası Hakimler Kürsüsü’ne çağırıldı.

Bununla birlikte zatan uzun zamandır takımdaki yeri ile ilgili birçok söylenti varken, böyle bir tartışmanın bu söylentileri daha da alevlendirdiği görülüyor.

Ama Cuma günü FIA basın toplantısında konuşan Brawn, bu haberleri önemsemedi.

Brawn: “Bu mesele ortaya çıkmadan da bazı söylentiler vardı.”

“Test benim kararımdı; gerçek bu. Hakimler Kürsü’sünde neler olacak bakalım.”

İngiliz teknik adam, testte kural ihlâli olmadığı konusunda kendilerine neden bu kadar güvendikleri üzerine bir ayrıntı vermedi ama kürsüde detayların görüleceğini ifade etti.

Brawn: “Şu andaki meselenin memnun edici olduğunu söyleyemem. Ama rahatız ve kendimize güveniyoruz. Gerçekler ortaya çıktığında insanlar daha iyi bir yargıda bulunabilecek.”

“Pirelli testini yapamayacağımıza inansaydık, Pirelli testini yapmazdık. Kürsüye gittiğimizde cevaplarınızı alacaksınız”

Mercedes patronu, testin takımlara bildirilmemesi ve meselenin FIA ile Pilotlar Birliği toplantısında ortaya çıkmasına rağmen Pirelli testinin “gizli” olarak nitelenmesini doğru bulmuyor.

Brawn: “Bunun gizli olduğu yönünde talihsiz bir tanımlama var ama bu özel bir testti.”

“Barcelona’da 1000km’lik 3 gün süren test yapmak ve insanların bunun farkına varmayacaklarını düşünmek safça olur. O, özel bir testt, gizli değil”

“Bizim için, Mercedes için sportif centilmenlik önemli. Gerçekler ortaya çıktığında insanlar durumla ilgili daha iyi bir yargılama yapabilecek.”


Yorumlar

  1. Mercedes'de bir gerilim seziliyor. Rosberg dünkü açıklamayı nasıl yaptı bilmiyorum ama işler ilginçleşiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir