2014 Aptal Sezonu Başladı: Rosberg Ferrari'ye, Maldonado Lotus'a, Raikkonen Red Bull'a

yazar:

kategori:

Marca gazetesinin haberine göre Felipe Massa Ferrari’de devam etmeyi umuyor ancak Bild gazetesinin haberine göre Ferrari Sebastian Vettel ya da Nico Rosberg’den birisini takıma dahil etmek istiyor.

Stefano Domenicali, Rosberg için “O çoktan değerlendirdiğimiz sürücülerden birisi. Mercedes’te Lewis Hamilton’dan daha hızlı olmasına şaşırmadım. O her zaman hızlı oldu ancak şimdi daha da olgunlaştığını kanıtladı.” dedi.

Marca’nın bir diğer iddiası ise Lotus’ta Kimi Raikkonen’in Red Bull’a geçmesi halinde yerine Pastor Maldonado gelecek.

Marco Canseco “PDVSA’nın takıma sponsor olması tabi ki Gerard Lopez tarafından hoş karşılanır.” dedi.


Yorumlar

  1. Jody Scheckter

    Önemli olan kaç şampiyonluğunun olması değil. Hele hele daha dün donunun bağını çekerken bugün F1 izleyicisi olmuş kitlenin bunu bilip bilmemesi hiçbir anlam ifade etmez.

    Önemli olan Jody Scheckter'ın Güney Afrika asıllı olup da Formula 1 şampiyonluğuna ulaşmış olmasıdır. Ama bunu bilmeni ya da araştırmanı zaten beklemiyorduk.

    Keşke biraz araştırsanız da cehaletten arınsanız; kültürünüz neyim artsa…

  2. Raikkonen'siz lotus avare takım olur. sınıf düşer. hızlı bir araçla bile şampiyon olamazlar. Alonso-Rosberg ikilisi de kağıt üzerinde gayet uyumlu çalışır gibi görünse de ben Rosberg'in ne Schumacher ne de Hamilton'a pist üstünde prim tanımadığını düşünüyorum. Ferrari'deki tavrı ne olur bilemem. RedBull ise Raikkonen'i Vettel ile eşlerse çok zevkli yarışlar izleriz ve Newey gidene kadar kırılmadık rekor bırakmazlar gibi.

  3. sınan matias avatarı
    sınan matias

    her yarış en az 5 araç eksik başlar bir o kadarı da bitiremez:)

  4. burada schumi,nin pilotajını tartışan ve onu alonso raikonen hamilton button gibi orta sınıf pilotlarla kıyaslayan bir millet ancak türk milleti olur . bunu başka ülkelerde göremezsiniz . geçmişte 1 veye 2 kere şampiyon olmuş pilotları kim hatırlıyor kimse hatırlamaz . 79 yılında ferrari ile şampiyon olan pilot kim adı ne bilen varmı hiç kimse hatırlamaz belkide . bundan 20 sene sonra raikoneni,ni hamilton,u alonsoy,u kim hatırlar kimse hatırlamaz . aynı 79 yılında şampiyon olan ferrari pilotu gibi

  5. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Peki Schumacher 3 yılın ardından eski kurallarla hiçbir alakası olmayan Formula 1 e geri döndüğünde biz senin gibi konuşurken niye bunlara bahane diyordun ? Hani diyorsun y kurallar değişti ondan Butto'naa geçildi, bu Hamilton'un yavaş olduğunu mu gösterir ? Senin açından bakıyorum eğer o kişi Hamilton'sa Hamilton kurallar yüzünden geçildi, Alonso Yada Schumacher geçilimce Schumacher ve Alonso yavaş ondan geçildi.. Ben en yukarda be yazdım Schumacher e karşı kendini kanıtladı ben kabul ediyorum, ama sen hibe zaman pilotunun kötü bir tarafını kabul etmiyorsun..

    Şimdi aynı şeyler Hamilton'un başına geliyor..Allahım bu kadar büyük işte gün gelir devran döner. O zaman ettiğin laflar artık bir bir başına geliyor. Benim hamiltonla bir alıp veremediğim birşey yok yanlış anlaşılmasın. Arkadaşın tuttuğu pilotlar alakalı tamamiyle yerinde Alonso olsa vettel olsa yine aynı eleştiriyi yapardım.. Mesaj yazmıyım diyorum ama ..

  6. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Ne Rosberg'i,ne Vettel'i?

    Kamui yarışır seneye.

  7. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Özür diliyorum yanlış yere attım yorumu. 🙂

  8. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Ne Rosberg'i,ne Vettel'i?

    Kamui yarışır seneye.

  9. Lotus yedek pilot olarak da Petrov ve Sato'yu alsın kadro tamamlansın. Saka bir yana mal-gro ikilisi Lotus'ta is yapar gibi. Ayrıca on taraflara renk getirip fazlasıyla temkinli bazı pilotları bir durtecekleri kesin.

  10. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    ferrari de 2 üst düzey pilot yarıştırılmaz yarışsada birisi seçilir aynen redbull dada birisi seçilir daha sezonun bitmesine var 2, 2.5 ay sonra sezon sonuna doğru şekillenme olur ,birde yeni motorlar olucak gene 4.5 büyük takım harici dominant bir araç çıkmaz gibi,çıksada çabuk yakalar büyük takımlar hep böyle olmuş ve oluyor tabi iyi paketli araç yapanda tur başı sadise değilde saniyeler ile fark açabilir buda bizim için berbat seyir zevkidir

  11. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Son Paragrafa Güldüm Bayağı 😀

  12. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Rosberg'e ne yakılşı kırmızı tulum eminim çok başarılı olacaktır Ferrari'de..Alonso'ya taş çıkartacaktır hatta Alonso'yu geçecektir bence gerçekten iyi bir pilot Nico Rosberg

  13. söylediğim herhangibir lafı getir arkasında dururum. eğer yanlış bişey söylemişsem de yanlış biliyormuşum derim daha basit bir açıklaması yok. objektif bakmak hamilton'un fark attığını görmüşken yenildi demek değildir. 2009'da kurallar değişmişken 3 senedir sürüyor aynı aracı demek değildir.

  14. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Çünkü sen eski söylediğin hiçbir lafın arkasında durmuyorsun, o söylediğin sözler şimdi senin karşına geliyor ama sen lafının arkasında değilsin benim söylediğim anlatmak istediğim konu bu..

  15. senin derdin schumi'yi iyi göstermek. hamilton 3 sezonun 2sini kazandığı halde button'a yenildi dedin. 2009'da kurallar değişti, hamilton 3 senedir sürüyordu demiştin. o ne oldu? cevap yok tabii.

  16. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Aynı sözleri Schumacher için söylediğimizde böyle demiyordun ? Fanatiklik senin gözlerini kör etmiş açıkcası, kendi pilotunu savunmaktan doğruları göremiyorsun.

    bu site kimin troll olduğunu gayet iyi biliyor, Raikkonen taraftarı altından Hamilton'u tutmanı herkes gayet iyi biliyor, Ben en azından tek bir pilotu tutuyorum ve her yazımda veya mesajımda belirttiğim gibi herşeye objektif bakıyorum. Yorumlarımıda buna göre yapıyorum, senide biraz objektifliğe ve Gerçekleri görmeye davet ediyorum.

    Şimdi dersin Schumacher öyle Schumacher böyle.. Ama kendi pilotuna geldiğinde gerçekleri göremezsin, çünkü sen hiçbir lafının arkasında durmayan bir insansın.

    Ayrıca ben lafımı senin gibi bir o yana bir bu yana çeviremem ben neysem oyum o yüzden artık mesajlarına cevap vermiyorum, bu son yorumumdur konuya.

  17. 2009'da kurallar değişti. button geldiğinde hamilton aynı aracı sadece 1 sene fazla sürmüştü. 2008 ile 2009 aracına aynı diyemezsin. zaten button'a yenildiği sezon birsürü kazaya karışmıştı. 3 sene boyunca button'dan çok daha fazla şanssızlık yaşadı. sadece 2012'de kendi hatası olmayan sebeplerden 100 üzeri puan kaybetti.

    yeterince açık sanırım kimin kime mağlup olduğu? trollük yapmaya gerek yok. mclaren'in halini görüyorsun şuan, yıllardır hamiltonsuz ilk seneleri galibiyetsiz ilk seneleri olacak.

  18. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Kesinlikle Rosberg Ferrari'de birçok sürücüden daha iyi iş yapacaktır.

    Raikkonen Redbull ile uçacaktır, ama bu şans ile hiç sorun yaşamayan Redbull o geçince son turda süspansiyonu kırılır, mekanik arıza yaşar 🙂 Umarım olmaz, olmazsa Raikkonen'in şampiyonluk sayısı 3-4'ü bulabilir.

    Maldonado Lotus'a geçerse Grosjean-Maldonado ikilisiyle takımların korkulu rüyası olurlar ve takım 1 seneye kalmaz batabilir 🙂

  19. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    7 Senedir mclarende galibiyetler kazanmış şampiyonluk kazanmış Hamilton'a karşı durumu 3-3 yapmak bana kalırsa büyük başarı. Ayrı olarak senin Mantığınla bakarsam Hamilton 3 senedir sürdüğü araçla button'a mağlup oldu yada eşit şartlarda bitirdi..

  20. hamilton'un 6. yarışı, hamilton'dan üstün olduğu 3 yarış var. durum 3-3, nereye neyi kanıtlamış? 3.5 senedir sürdüğü araçla bir zahmet en azından yarım sezon hızlı olsun.

  21. Maldonado'nun sponsoru Grosjean'ın sponsorundan daha zenginse Genii'nin bunu daha önceden fark etmemesi ilginçti zaten. Takımın tüm derdi para.

  22. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Bence Domenicali en mantıklı şeyi yapıyor. Hem Schumacher'e hemde şuana kadar Hamilton'a karşı kendini kanıtlamış Mercedes'in son iki senede galibiyetlerini alan ismi takıma katmaya çalışmak bence gayet mantıklı. Hem Alonso ile sorun yaşayan Hamilton'u takıma alarak risk almak istemeyeceklerdir.

  23. Takım arkadaşının kim olduğu Raikkonen için farketmez. Büyük değişikliklerin olacağı önümüzdeki yılda Lotus'un hala hangi motoru kullanacağı bile belli değil. Tasarımcılarını kaybettiler, büyük zarar açıkladılar. Açıkçası önümüzdeki yıl Lotus'un durumu hiç açıcı değil. Bu şartlardan sonra Raikkonen kalmaz gibi geliyor bu takımda. Redbull transferi olası gözüküyor.

  24. len domenicali sen varya sen ne üçkağıtçı adamsın 🙂 rosberg hamilton'dan gerçekten hızlı olsa, alır mıydın sen rosberg'i takıma? çok hızlı sürücü arıyordun hamilton'ı alabilirdin 2012 sonunda. rakibe oynuyor.

    vettel'i de almazlar alonso varken.

    lotus maldonadoyu alır grosjeanla devam ederse senenin 20 yarışında da bir aracı tamir ederler. bir mal'ınkini bir de gro'nunkini.

    kimi redbull'a gitmez gibi geliyor. sanmam vettelin yanına gideceğini. ama giderse bizim için iyi olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir