Alonso: "Değişken Koşullar Bizi Yaraladı"

yazar:

kategori:

Cuma günü en hızlı isim olan Alonso, yağmur altında gerçekleştirilen sıralamalarda 6.lıktan öteye gidemedi.

Alonso “Bu sene Monaco’da ve burada geçiş lastikleri koşullarında ve soğukta çok rekabetçi olmadığımızı gördük. Lotus da öyle görünüyor.”

“Genel olarak sıralamalara bakarsak kolay geçmedi. O tür koşullarda hata yapmak çok kolaydı. Birinci seansta elenen süper hızlı araçlar vardı. Felipe’nin duvara vurduğunu gördük.”

“Yarışta yeteri kadar hızlı olursak her şey için mücadele verebiliriz.”

“Ancak yine de hayal kırıklığı yaşıyoruz çünkü aracın rekabetçi olduğunu hissetmiştik. Buna rağmen 6. başlayacağız. Yarışta doğru bir şekilde ilerleyip mümkün olduğu kadar fazla puan kazanmalı ve aracın potansiyelini göstermeliyiz.” dedi.

Alonso, Ferrari’nin aracının yarış içerisinde lastikleri daha uzun ömürlü kullanması üzerine hazırlandığını söyledi.

Alonso “Aracın felsefesi lastiklerin ısıtılması üzerine. Bazı araçlar lastiklerini çok hızlı ısıtabiliyorlar ancak yarışta zorlanıyorlar. Çünkü lastikleri yok ediyorlar. Lotus’la bizim için durum biraz tam tersi.”

“Nedenini anlamak güç ancak biz aracımızdan memnunuz.” dedi.

Alonso ayrıca sıralamalarda geride kalmalarında stratejik hatalar ve sürücü hatası olduğunu kabul etti.

Alonso “3. seansta mükemmel olan anda biz pitteydik. İkinci denememde yeni lastikleri taktığımda 10. virajda kilitledim ve çok zaman kaybettim.”

“Benim hatamdı ve 6. olduk.” dedi.


Yorumlar

“Alonso: "Değişken Koşullar Bizi Yaraladı"” için 22 yanıt

  1. Böyle yağışlı bir havada kuru zemin ayarı nedir?kimse soft yada mediumları denemedi bile.yarışa yönelik ayar ayrı şey.daha çok yarışa yoğunlaşırsın o zaman senin dediğin doğru olur.bu kadar ıslak bir zeminde kuru zemin ayarı ile bu tutuşu yakalamayazsın ayrıca su birikintisi ve kerblerin pist kirliliği yüzünden kullanılmak zorunda bırakılması bunu göçsteriyor.optimum bir ayar seçilmiştir.aksi taktirde kızaklıyan kağnı gibi giden bir ferrari olurdu ıslak zeminde.aşağıda oversteer söylemiş,bu sene araç karakteristiği farklı ve lastikleri öndekiler kadar ısıtamıyor

  2. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    gözüm görmesin 😀

  3. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    İlk paragraf ve ilk cümleni okudum ne kadar gereksiz bir yorum olduğunu anladım.gerisini de okumadım.Artık alonsonun gerilerde kalmasını da massaya bağlamaya başladınız ne diyeyim ki ben …

  4. Alonso'nun 6. olması tamamen Massa'nin suçudur. 10 Gün evvel yazdım bu adam yüksek G kuvvetini kaldıramaz yine kaza yapar kobayashi yarışsin diye ama kimsenin umrunda olmamış.

    Red Bull ve Mercedes iki pilotuyla Q3'e kaldı birbirlerine dryline alanı açtı. Massa olaydi Alonso en kötü ihtimal 3. olurdu.
    Felipe Massa tüm iyi niyetleri suistimal etmiş, kendini ve ferrari takımlar şampiyonluğunu zor bir dönemeçe sokmuştur. Massa taraftarları duygusal yorum yapmasın. Rekabet gücü doğurur. Massa Alonsoyu zorlayacakki ferrari takımı gelişsin. Geçen yarış sonuncu bu yarış 15. başlayan pilotun dikkatini ve konsantresini araca vermesini nasıl bekleyebiliriz? Olan Ferrari'nın puanlarına oluyor.

    Yağmurlu günde kaza yapan tek pilot olarak üstelik ferrari pilotu olarak utanç duymalı ve ferrari takımından özür dilemelidir.

    Sonra diyorlarki ferrari massaya 2. pilot muamelesi yapıyor. Kusura bakmada ferrari çok bile yapıyormuş. Ulan bir adam 3 yıl ve 3.5 sezondur aynı sebebe sığınırmı? Alonso 1. plandaymış. Tamam tamamda webberde 2. planda ama red bull'ü zirveye taşıyor üstelik takımla çok kötü ilişkisi olmasına rağmen.

    Massa tüm kredisini tüketmiştir. Yarım sezonluk tazminatını verip noktayı koyup, 2. yarı kobayashi ile yarışılmalıdır. Tek biz kobayasinin sponsorluk külfetini çekelimde yeterki Massa'nin sinir bozucu kazalarını İzlemeyelim. Marussia pilotları, caterham pilotları bile kötü araçlarla kaza yapmiyor bu herif ferrariye hurda muamelesi yaptırıyor.

    Geçen yarışki iki kazanında pilot hatası olduğu bu kazayla tescillendi. Morali bozulmasın diye herkes ağız birliği edip araç payı daha yüksek dedi ama yalanında bir sınırı var. Ferrariye yakışmıyorsun Massa. Alonso'ya gelince muhtemelen ilk 3'te olur ama yeri 1 mi olur 2 mi olur 3 mü belli değil.

  5. saçma sapan konuşuyosun ne biçim bir provakatörsün sen?tek hedefin var alonso.amacın üzüm yemek değil.ferrari lastikleri geç ısıtıyor o yüzden araç sıcak havayı seviyor.git kendi saçma pilotuna yorum yaz

  6. bu kadar değişkenin olduğu bir seansta bu yaptığın analiz tamamen zaman kaybı, pist koşulları her tur değişti, araçlar farklı, pilotlar farklı, hatta tur atarken kullandıkları lastiklerin durumu bile farklı, Alonso üzerine hata yaptığını belirtmiş durumda, Ferrari lastiklerini sıralamalarda yeterince zaten ısıtamıyor mercedes veya Red Bull kadar… Yağmur ayarıdır falandır filandır, ona gelene kadar çok daha farklı şeyler var kısacası…

    Alonso'nun yağmura göre ayar yaptığı ise tamamen saçmalık, yarışın kuru zeminde geçmesi için neredeyse adak adayacak olan iki takımdan biri Ferrari, yağmur ayarı yapan takım kuru zemin yarış niye umut etsin…

  7. ortada ferrari'nin kuru zemin ayarı yaptığı tezini güçlendiren en ufak bir kanıt yok. massa dışarıda kaldığı için yalnızca alonso'yu alıyorum, ve pole sahibi vettel ile karşılaştıralım.

    sektör geçiş noktalarındaki en yüksek süratler:
    1. sektör:
    vet-240
    alo-230

    2. sektör:
    vet-276
    alo-276

    finish çizgisi:
    vet-288
    alo:293

    sektör zamanlarına bakalım.
    1.sektör:
    vet-23,1
    alo-23,6

    2.sektör:
    vet-27,7
    alo-27,6

    3.sektör:
    vet-31,4
    alo:31,9

    öncelikle, "yağmur ayarı"nın yüksek DF, "kuru zemin ayarı"nın düşük DF gerektirdiğini hatırlayalım.

    şu durumda ve yukarıdaki veriler eşliğinde, sürat ve zamanlara bakarak illa ki bir ayardan bahsedeceksek, finiş çizgisini çok daha hızlı geçen ve upuzun düzlüklerin bulunduğu 3.sektörde ve nispeten virajın az olduğu 1. sektörde alonso'ya yarımşar saniye fark atan vettel'in "kuru zemin ayarı" yaptığını rahatlıkla düşünebiliriz.

    buna karşın, pistin en dolambaçlı olan bölümü 2.sektörde, diğer sektörlere nazaran fark yemeyip, üstüne vettel'den 0,1 saniye hızlı geçtiğine bakarsak, esasen alonso'nun "yağmura yönelik ayar" yaptığı rahatlıkla görülecektir yine.

    ama bence dünkü sıralamaları, kuru zemin ayarı, yağmur kumarı vs. gibi bahaneler ardına saklamaya hiç gerek yok. ferrari'nin bu seneki aracı, alonso'nun da dediği gibi lastik koruma üzerine tasarlanmış durumda. sıcak havalarda bu durum rakiplere karşı avantaj olurken, soğuk havada lastik ısınmadığından dolayı dezavantaj oluyor.

    ha, bu da ardına sığınılacak bir durum mu? değil. geçen seneki yağmurlu ve soğuk yarışlardaki başarılı sonuçlarının kerametini aracın lastikleri çabuk ısıtan yapısından olduğunu anlamak istemeyenler, o halde buyrun bu seneki soğuk yarışlarda lastik ısıtamamanın nedenini de araçtan beklemeyiniz.

  8. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Öncelikle hatasını kabullenmesi beni memnun etti ama arabası da çok rekabetçi değildi dün . Geçen sene ferrari yağmurda döktürüyordu bu sene sanki biraz o avantajı kaybetmişler gibi.kuru zemin olursa alonso galibiyeti bile zorlayabilir .

  9. Aras Tekiner avatarı

    Ferrari kumar oynadi ve pazar günü yagmur yagmaz diye kuru zemin ayari yapti hava tahminlerine göre yaris saatinde hava acik 25 derece eger yaris icinde yagmur yagmazsa Fernando söküp alir birinciligi ama eger yagmur yagarsa hasar azaltmaya calisiriz yine

  10. alonso dünyanın en iyi pilot,u 🙂

  11. birilerinde vettel ve schumi fobisi varsa siz ikiniz bunu dahada körüklüyosunuz.ortada bi durum yokken herkes medeni şekilde görüşlerini belirtirken siz ikiniz etrafınıza sürekli bişeyler sallıyosunuz.daha önce başka fanboylara tavsiye ettiğim gibi sizide belli bi süre F1 dünyasından uzak durmayı tavsiye ediyorum

  12. yani ferrari için 12 ay yaz olsun . o sözü alonso için söyleyeceksin ferrari için değil . alonso yokken ferrari yağmurda çoooook yarış kazandı . ferrari,nin üstündeki yeteneksizse ferrari ne yapsın . yaz kış olsada farketmez

  13. aracımızın soğuk havayı sevmediği ortada.inşallah bugun güneşli ve sıcak bir hava olur

  14. Redbulun direktörü m.günaydın konuşmuş sene sonu gizli şeyler açıklayacakmış.dağılalım

  15. alonso efendi kendi kendine piste çıkmadın değişik koşullar herkes için geçerli kıvırma . botas içinde geçerliydi ama 3,ncü oldu adam söylüyor hava koşulları yardım etti dedi . ben şöyleyim böyleyim demedi

  16. dostum bu millette bir schumi ve vettel fobisi var çözemedim . bunun sebebi ne olabilirki

  17. helal Mehmet gene döktürmüşsün

    fernando alonso isimli pilot önce monakoda sonra kanadada karizmayı hepten çizdirdi

    morelmen çöktü pisikoloji felan kalmadı bu sene 7 . sene olacak artık yarışmasın

    yerini gençlere bıraksın seneye daha kötü olacak………………………………………..Şalu

  18. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    1 alonso şampiyon olamaz 2 değişken koşullar yoktu dediğin yarışı tekrar izle 3 sene sonu V4ttel şampiyon olduğunda açıklayacağım gizli şeyler olucak.

  19. orda değişken koşul yoktu hep yağmur vardı.aynı koşullarda yukarı tırkanmak ile bu haberin ne alakası var?ayrıca sen kimsin sana mı soruyorlardı gerçek pilotlar nerde belli oluyor diye?laflara bakın ya baştan aşağı saçmalık… :)) eğer alonso bugün iyi bir iş çıkartır ve şampiyon olursa sen burda yazma tamam mı veya şampiyon olamazsa ama kariyerini noktalamazsa.çünkü cidden aptalca yorumların var bizde rahat ederiz

  20. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Gerçek pilotlar değişken koşullarda belli olur aynı Vettel'in Brazilyada son sıraya düşüp yine şampiyon olması gibi.Alonso psikolojik olarak bitmiş durumda bu sene şampiyon olamazsa kariyerini noktalayacaktır.

  21. Nedenini anlamak güç ancak biz aracımızdan memnunuz.

    acaba araç tesadüfen mi lastikleri koruyor? sanki aracı bilinçli olarak tasarlamamışlar da tasarlanan araç bu halde çıkmış gibi.

    bu arada hatayı kendinde bulması da hoşuma gitti.

  22. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Yarış kuru olursa.Podyuma çıkar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir