Sutil, İstikrarsız Cezaları Eleştirdi

yazar:

kategori:

Sutil, ikinci sıra için mücadele eden sürücüler arkasında geldiği esnada mavi bayrakları ihlal ettiği gerekçesiyle pitten geçme cezası aldı.

Sutil “Bunu anlayamıyorum ve kabul etmiyorum.”

“Onların bir tur içerisinde geçmesine izin verdim. Belki bir saniye kaybetmişlerdir ancak bu da gayet normal.”

Bu konuyu bir çok kez pilotlar toplantısında dile getirdim. Bir çok kez Marussia ya da Caterham’lar gibi yavaş araçların arkasında takılı kaldım ve onlar yol vermediler. Onları virajda geçmek zorunda kaldım. Ceza almadılar.”

“Lewis’in onu tuttuğum için pozisyon kaybettiğini düşünmüyorum. Hepsi bir kaç tur sonra oldu.”

“Bu gerçekten utançverici. Sekizinciydim ve pozisyonumu korumak için sıkı mücadele veriyordum. Ancak bu şekilde elimden aldılar.”

“Sadece gerçekten açık bir açıklama istiyorum. Öndeyken ve birisi size tur bindirirken ne yapmalıyız? Kaç viraj içerisinde onların geçmesine izin vermeliyiz.” dedi.


Yorumlar

  1. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Allah aşkına kafanıza göre kural icad etmeyin kardeşim, mavi bayrağı gördün mü yol vereceksin, bunun bir tur sonrası iki tur sonrası yok

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hakemler mahkeme olayına istinaden bu ikilinin mücadelelerini biraz daha dikkatli inceleyeceklerdir.Hamiltonun zeytin dalına karşılık Sutilin bu işi daha fazla uzatmamasını sağlayıcı yönde bir karardan ibaret olduğunu düşünüyorum.Alonso perezin arkasında ne kadar kaldıysa , Hamilton da sutilin arkasında o kadar kaldı.

  3. Adam sonuna kadar haklı, yol verilmesine gerek yok, zaten tur bindiriyorsan epey hızlısındır ondan, ayrıca bu kural çok saçma.. sanki tur yiyenler yarışın bir piyonu.. sıkıysa geç tur yedir.. kimse ağlamasın sutil'e helal olsun hamilto'nu o kadar arkasında tuttu 😉

  4. Mahkemenin intikamını aldım desin de inanalım. Yoksa yol verse de Alonso yine geçecekti evet ama bunu söyleyerek kendini aklamaya çalışmanın hiçbir anlamı yok.

  5. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Bu adam çok güzel sürüyor,ama dün hamiltona yol vermedi ,gıcık oldum.Hemen aklıma bunların mahkeme olayı geldi.

  6. Hamilton bir saniye kaybetti.Aranız bozuk olabilir ama yaptığının cezasız kalmaması gerekirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir