Hamilton: "Red Bull ve Ferrari'nin Gerisindeyiz"

yazar:

kategori:

İngiliz pilot takımının son birkaç yarışta özellikle uzun sürüşlerde elde ettiği gelişimden memnun olsa da, kendi evindeki taraftarlarını Silverstone şansları konusunda çok fazla heyecanlanmamaları için uyardı. 

Hamilton, Red Bull ve Ferrari’nin Kanada’daki hızlarının, kendilerinin ne kadar gelişime ihtiyaç duyduklarının göstergesi olduğunu belirtti.

“Köşenin ardında ne olduğunu bilemezsiniz ama Ferrari ve Red Bull araçlarına ne yaptılar bilemiyorum. Ama bir nedenden ötürü Kanda’da inanılmaz hızlılardı. Bu nedenle nasıl gelişeceğimizi bulmamız gerekiyor ve biz de bunun üzerinde çalışıyoruz.”

Britanya GP’sinden beklentileri sorulduğunda Hamilton, “Lastik aşınması! Uzun sürüşler zorlu olacak çünkü burada çok fazla yüksek hızlı viraj var ve bu nedenle lastiklerfazla ısınıp aşınacaktır.”

“Ama son iki yarışta uzun sürüşlerde tempomuz harikaydı. Red Bull ve Ferrari kadar hızlı değildik ama bizim için gerçekten iyiydi.”

“Bu konuda gelişmeye devam etmeliyiz ama umarım yüksek hızlı bir piste çıktığımızda Kanada’daki performansımızı ortaya koyabiliriz.” diye cevapladı.

Hamilton, Britanya’da olası bir pol pozisyonunun kendini mutlu edeceğini söylüyor.

“Elbette taraftarlarıma iyi bir sonuç armağan etmek istiyorum. Silverstone benim içi daima özeldir. Kazanmayı yürekten istiyorum.”

“Mümkün olabildiğince iyi bir yerde olmaya çalışacağım. Orada podyuma çıkabilmek önemli.”

“Pol pozisyonu da inanılmaz olurdu. 2007’nin bir tekrarı gibi. Oraya bunu başarmak için gdiyorum.”

 


Yorumlar

  1. bu sene monoco hariç gro hangi hatasıyla yarış dışı kaldı.hatalıysam lütfen düzeltin

  2. Kimi_ in_Rai avatarı

    Soğuk ve yağmurlu havada Lotus zaten çok zayıf(berbat yani).Sanmıyorum Mercedes ilk 3-ye girsin(bu sezon yani).Bakalım neler olacak

  3. tamamda son söylediğin mercedes yarış temposu lotusdan zayıf (sıcak hava ve sıcak pistlerde geçerli) ama bahsettiğim pistlerde yani hava ve pist sıcaklığının düşük olduğu pistlerde mercedesin yarış performansı lotusdan çok güçlü söylemek istediğim o.ve kalan 12 yarışın 6 sı öğlen saattlerinde değil.sabah yada akşam ayrıca pist ve hava sıcaklığının yüksek olduğu öğle sattlerinde yapılan yarışlardada yağmur yağmayacağının ve havanın serin olmayacağının garantisi yok.velhasıl mercedes 3.lük için avantajlı

  4. Kimi_ in_Rai avatarı

    Grosjeannin hataları olmasaydı tabikide bu gün Lotus'un daha fazla puanı olacakdı.Umarım gelecek yarışlarda iyi olacak nasılsa Lotus'a çok puan kayb etdirdi.Mercedes'le ilgili onların mahkeme işi hayla var.. işleri karışık.Onların yariş performansı Lotus'dan zayıf ama tek turda hızlılar(lastiki söylemiyorum) .Çok önemli olan yarış

  5. lotusun serin pistlerde (sabah ve akşam yapılan yarşlarda) mercedesin gerisinde olduğunu düşünürsek ki öyle görünüyor.uzak doğu ve amerika kıtasındaki yarışlarda mercedesin avantajı var.ayrıca mercedesin avantajı şu anda 2 pilotlada iddialı olması.lotusda malum grosjean sefilleri oynadı şu ana dek düzelmezse !

  6. Kimi_ in_Rai avatarı

    Mercedes'in Takımlar Klasmanında ilk 3-ye girmesi zor

  7. "Köşenin ardında ne olduğunu bilemezsiniz ama Ferrari ve Red Bull araçlarına ne yaptılar bilemiyorum. Ama bir nedenden ötürü Kanda'da inanılmaz hızlılardı. Bu nedenle nasıl gelişeceğimizi bulmamız gerekiyor ve biz de bunun üzerinde çalışıyoruz."

    Bunları Monaco yarışına bakıp söylemiyor herhalde! Orada tempoyu düşük tutup polü de alarak yarışı Mercedes'in alacagı büyük ihtimaldi zaten. İspanya'ya bakarsak asıl Mercedes'in bu kadar önlerde kalabilmesine şaşırması lazım. İspanya'da zaten Ferrari gücünü göstermişti. Lastik aşınması çok az oldugu için Redbull'un da güçlü performans gösterebildi. Zaten Mercedes'ten hızlı idi yani bu takımlar. İngiltere'de muhtemelen Lotus'a da geçilecektir Mercedes lastiklerini düzgünce koruyamayacakları için. Tabii testler işe yaradıysa onu bilemeyecegim.

  8. Çözülmüş birşey yok bence, tabiki gelişmiş olabilirler ancak bu lastik sorunu arabanın genel yapısından karakteristiğinden kaynaklanıyor, olan sadece 2 tane lastikleri hiç zorlamayan pistlerdeki başarı.Silverstoneda bence ıspanyaki senaryonun aynısını yaşayacağız.Bu sorunu sene içerisinde çözeceklerini sanmıyorum.Keza Redbullun da.

  9. TifoAlo HRT avatarı

    Üzülme evlat bir tane daha gizli test yaparsınız olur biter.

  10. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    20 hazirandan sonra görücem sizi o zamanda iyikide yaptık iyikide galibiyet kazandık diyebilince mi acaba tabi fia nın gerekeni yapacagından şüphem yok.

  11. Mercedes- Lewis-Hamilton avatarı
    Mercedes- Lewis-Hamilton

    Varoll babaa 🙂 Şu forumda yorumlarını okudugum sayılı kişilerdensin 😀

  12. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Ohh iyi oldu iyikide çözdük..yarışıda kazandık.podyumada çıktık..

  13. Yarış temposundada Lotusun gerisindesiniz aslındada bu lastik skandalından sonra onuda cözdünüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir