Berger: "Vettel Red Bull'da Kalarak Doğru Karar Verdi"

yazar:

kategori:

Alman pilotun önümüzdeki sezonlarda Ferrari ya da Mercedes’e geçebileceği konuşulurken, Red Bull takımı Vettel’in iki sezon daha kendileriyle yarışacağını duyurmuştu.

Vettel’in doğru kararı verip vermediği sorulduğunda Gerhard Berger, “Sebastian orada çok iyi bir çevreye ve otomobile sahip olduğunun farkında. Red Bull’da beş kere şampiyon olmak Ferrari ile bir kere bile olamamaktan bin kat daha iyidir. Belki gelecekte bir gün Ferrari’yi düşünebilir, kazanabilecek bir otomobile sahip olacağı zaman.” diyor.

Alman pilotun 2013 sezonundaki şampiyonlyk şansı sorulduğunda ise Berger, “Sezon başlamadan önce bile ben Sebastian’ı favori olarak görüyordum. Ama henüz şampiyonanın yarısına bile gelmedik ve lastikler de çok önemli bir rol oynuyor.” diye cevaplıyor.

Eski F1 pilotlarından Mikao Salo ise, “Sezonun önümüzdeki ayağı çok önemli. Eğer Vettel yarış kazanmaya devam ederse arayı açacak. Geçen sene Silverstone’da Webber kazanmıştı. bu yüzden Red Bull orada her türlü güçlü olacaktır. Umarım diğer takımlar da bir şeyler yapabilirler çünkü Vettel erkenden şampiyonluğunu ilan ederse pek ilgi çekici bir sezon olmayacak” diye konuşuyor.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir