Parr: "Müşteri Araçları F1'in Sonu Olur"

yazar:

kategori:

Fikir üst sıradaki takımların küçük takımlara şasileri satmayı hedefliyor. Ferrari patronu Luca di Montezemolo bu sistemin sporu güçlendireceğine ve küçük takımların finansal baskılarını hafifleteceğine inanıyor.

Fikir gündeme geldiğinde sezon içi testlerinin dönüşü fikrinin aksine takımları desteğini kazanamadı.

Williams müşteri araçları ve üçüncü araç fikirlerine tamamen karşı. Takımın eski yöneticisi Adam Parr ise bu projenin sporun sonunu getireceğini düşünüyor.

Parr: “Nasıl konuşuldu bilemiyorum, ancak şunu biliyorum ki müşteri araçları FIA ve F1 hak sahiplerini ciddi sıkıntıya sokacak. Bu fikrin kabul edilmesi sporun sonunun başlangıcıdır.”

Mevcut kurallar hakkında konuşan Parr Pirelli ve DRS’in F1 fanları için kötü gibi görünse de sporun yararı için her ikisini de destekliyor.

Parr: “Pirelli’nin yaklaşımını ve DRS’i tamamen destekliyorum. DRS öndeki aracı takip ederken oluşan dezavantajı basitçe ortadan kaldırıyor.”

“F1 araçları NASCAR araçlarının tam tersi dinamiklere sahip. Orada öndekinin hava koridoruna girerken aynı zamanda öndeki araca dokunabiliyorsunuz da.”

“Lastikler herkes için aynı, yani adil olmayan bir şey yok.”

“2007’yi hatırlıyorum da, Monaco’da ilk virajın sonunda kimin kazanacağını bilebiliyordunuz. İnsanlar startı izleyip finişi gördüklerini defalarca söylediler. Şimdi öyle değil! Konsantre olamazsınız kaybedersiniz. Olması gereken de bu değil mi?”


Yorumlar

  1. Luca'nın bu fikir üzerinde bu kadar durmasını anlamıyorum.Bu kadar da ticari düşünmek gereksiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir