Perez: 'McLaren'i Mucizeler Bile Kurtaramaz'

yazar:

kategori:

2012 yılında Sauber’de kendini göstererek McLaren’e katılan 23 yaşındaki Meksikalı, takımın 2012 sonundaki baskın performansının ardından ilk sezonunda şampiyonluk için yarışabileceğini söylemişti.

Ancak MP4-28’in performansı defalarca güncellenmesine rağmen geliştirilemeyince Perez’in bu hedefi gerçekleşebilmekten çok uzak kaldı.

Perez: “Bizi hiçbir şey kurtaramaz; ne yağmur, ne de bir mucize. Aracın çok fazla sorunu var ve tek bir sorun olmadığı için bir soruna odaklanamıyoruz.”

2012 sezonunda bu dönemde Perez, Sauber aracıyla 22 puan toplamış ve bir podyum elde etmişti. Bu sezon ise ancak 12 puan kazanabildi.

Perez: “Beklediğim bu değildi. Geçen sene Sauber’le daha fazla puan toplamıştım. Şimdi ise bir podyumu aklımızın ucundan bile geçiremeyiz.”


Yorumlar

“Perez: 'McLaren'i Mucizeler Bile Kurtaramaz'” için 27 yanıt

  1. Bir sene için geçen senenin 7 yarış kazanan aracını çöpe atıp bu radikal değişime karar verip şimdi Force India ile yarışanlar kimse almadan kelleyi masaya koymalıdır… Bu radikal değişimin de sebebi açıktır, bu pilotlarla şampiyon olunamaz, kumar oynayıp agresif değişikliklerle ya tutarsa taktiği…Belki herkesten 1 sn. daha hızlı çift katmanlı birşeyler buluruz hesabı…

  2. nazar var nazar polatcan.

  3. Mc laren bundan kısa bi zaman öncesine kadar her zaman yarış kazanan diğer takımların korkulu rüyasıydı 2010 da sene başında 1 saniye gerideyken sene ortasında red bullu yakaladılar

    tek fark var o da hamilton

    buttonla perezle bu iş olamazzz

    iddaa ediyorum bu ikisi bu takımda asla şampiyonluk yaşayamazz

    paraya kıyıp çok daha hızlı bi pilot almaları gerek kanaitimce………………………………………………………………………Şalu

  4. ekmek yedigin kaba mıcma be perez . sole de bole de ,belki gelisiriz de.

  5. Doğru söylüyorsun…

  6. GGreat job 🙂

  7. "TifosiTR" nickli arkadaşa cevaben yazmıştım ama sanırım bir problem olmuş cevap ver butonuna basmakta 🙂

  8. Talihsiz bir yorum olmuş arkadaşım. 2007 olayları ile ilgili uzun zamandır çevirmek istediğim bir makale var, finallerim bittikten sonra başlamayı düşünüyorum. Çünkü site içindeki bilmeyen arkadaşların olayı "mclaren kitabı çaldı herşeyi kopyaladı" sanrısını gidermek istemekteyim

  9. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    bazen yorum yapmak için biraz cerebrum lazım. takım patronunuz belgelerin çıktı dediği tarih sezonun başlarına denk geliyordu, o tarihte pistlerde hızlı ve yarış kazanan bir McLaren vardı.1-2 haftada araç üretemezsiniz. zaten aracın fia incelemeside de hiçbişe çıkmamıştır. ferrarinin ağırlık dağılımı ve fren dengesi bilgilerini mailine alan ve simülatörde kullanan adamda alonsodur. şimdi ait olduğu yerde 🙂 tesadüf değil mi? ona o bilgileri verme konusunda yardım edende ferraride buda tesadüf. fia'ya bu bilgileri kullandım diyerek takıma ceza verdirirp teflon tava gibi üzerine bişe yapışmadan sıyrılanda yine odur. hepsini geçtim yıllar sonra sapık mosley gerçekleri zaten açıklamış, aslında cezanın Ron Dennis'e olan şahsi kinden kaynaklandığını ititraf etmiştir. casusluk skandalı dediğiniz şey kendi baş mühendisinizin bilgileri paylaşması ile çıkmıştır. kimse maranelloya böcek yerleştirmiş değil 😀

  10. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Yeri değil belki ama şu videoyu kesin beğeneceksiniz..özelliklede Ferrariciler :))

  11. dediklerine katılıyorum dostum, ferrariye özendiler ancak onlarda bu pullroddan birkaç senede verim alabildiler, hemen olacak şey değil…

  12. ya da yine bi casusluk hiç fena olmazdı ha ne dersin?

  13. McLaren bence önde pullRod ve yüksek buruna geçmekle büyük hata yaptı. geçen seneki aracı geliştirmeye devam etseler daha iyi olurdu, ya da direk 2014 aracına çalışsalardı.

  14. ready to die (spa2000) avatarı
    ready to die (spa2000)

    1000 turluk test > Mucize

    ——————————————————
    Pirelli'nin 2019 lastiklerini test etmek için bir test programı fena olmaz.

  15. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Lewis tam zamanında kaçmış mclarenden 😀

  16. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    F1 araçlarının bu denge esas alınarak üretildiğini bilmiyorsun sanırım. Dayanıklılık sorunları varsa tasarımı ve ayarları limite çıkarmazsın, çok dayanıklı olduğunu düşünüyorsan risk alırsın. Bir motorun 3 yarış kullanılması gerekiyorsa, 4 yarış kullanılabilecek şekilde ayarlanan motor boş yere daha zayıf ayarlanmış demektir.

    Anlatabildim umarım. Burada saçma olan bir şey yok.

  17. Aferim Checo ya. Martin gibi hızı olmayan araçtan umut dagıtmamış taraftarlara.Sezon biran önce bitsede bizde kurtulsak bu eziyetten.

  18. dayanıklılıkla performans arasında böyle saçma bir bağlantıyı nasıl kurabildin?

  19. Perez süper bir araca konacağını düşünerek geldi takıma. Eminim ciddi hayal kırıklığı yaşıyordur. Takım arkadaşına yenilse bu kadar koymaz, eminim. Sezon sonuna doğru Button'dan çok daha iyi olacak gibi.

  20. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Sergio 'Checo' Perez büyük umutlarla gelmişti McLarene. Tek bildiği şuydu: McLaren'de bir çaylak her zaman bir dünya şampiyonunu alt edebilir. Jenson 'DDD' Button'u kolayca yenebileceğini biliyordu.

    Perez'in bilmediği ise şuydu, McLaren 2012 sonunda en hızlı araç değildi, şampiyonluk kokusu alınca dayanıklılık pahasına performans kazanmayı seçenlerin aracıydı. Dayanıklılık gelince, performans gitti.

    Şimdi ise takımının hızlı bir araç üretmesini umacak…

  21. heikki 1088 avatarı

    Mantık sınırlarını zorlayan, çok ince bir soru sormuşsun. Perez de benim gibi bunu okusaydı donup kalırdı.

  22. madem mucizeler bile kurtaramaz. orada işin ne ?

  23. kullandığı aracı kötülemek moda oldu . bence araçları kötülüyeceğinize araçtan en iyi randımanı alsanız . aracın gelişiminde yardımcı olsanız . ve kendinizi geliştirseniz

  24. Mclarenci arkadaşlar kızmasın ama geçen sene Ferrari bu durumdan çıkmayı iyi bildi.Şans gibi faktörlerde yardımcı oldu ve Ferrari kullanmasını bildi.Aracı anlama,gelişim+şans ile beraber Alonsonun pilotajı birleşti.

  25. tasarımcı lowe gittikten sonra o yılların en hızlı gelişen takımı hiç gelişemez oldu.aslında button çok kötü bir pilot değil.yoksa onca galibiyeti nasıl alırdı üstelik hamilton gibi birine karşı.bence burada sorun tasarımda.hatta ilk yarıştan itibaren araç düzlükte bile repçiler gibi zıplıyor aynı bir kasisten geçer gibi önü ve arkası ayrı zıplıyor.çinmiydi malezyamıydı bir yarışta bu zıplama yoktu ve bir anda hılı bir mclaren oldu.bana kalırsa o yeni sünspansiyon aracın dengesini mahvetti ki bunu bu işten biraz anlıyan sorunu bulur.ama önümüzdeki sezonlarda mercedes ile çok ezici bir üstünlük ortaya koyacaktır.hatta en iyisi olabilir honda motoru ile.

  26. Hele şükür birisi gerçeği söyledi. Whitmarsh efendi hala 2013'ten umudu kesmedik diyor. Sezon sonunda Whitmarsh ve Button'dan kurtulmak umuduyla.

  27. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şampiyon olmak için en iyi takıma geldim diyordun sezon başlamadan önce.. Al sana en iyi takım. Mühendiz Button ile dehşet işlere imza atarsınız bundan sonra.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir