Mercedes Lastik Skandalında Kimlerin Kafası Koparılacak?

yazar:

kategori:

İspanya GP’nin ardından Pirelli ile gizli lastik testi yapan Mercedes’in testlerde 2013 aracını kullanması nedeniyle konu mahkemeye taşındı ve bu perşembe günü konuyla ilgili karara varılacak.

Mevcut kurallara göre içerisinde bulunduğumuz senenin aracıyla test yapmak yasak. Mercedes ise FIA ile yaptığı görüşmeler sonucunda aracını kullandığını savunuyor.

Yapılacak olan mahkemede Mercedes ya da FIA’dan önemli isimlerin görevini kaybetmesi ve önemli cezaların çıkması bekleniyor.

Christian Danner “Ağır bir ceza çıkmasını bekliyorum. Kuralları uygulamadan Formula 1 gibi bir spor ayakta kalamaz.”

“Mercedes ya da FIA’da hatayı yapanın kafası uçurulacaktır.” dedi.

Haberlere göre Mercedes’ten Ross Brawn ve FIA’dan Charlie Whiting skandalın tepesinde yer alıyor. Haberlere göre Brawn’ın elinde, Charlie Whiting’in bu seneki araçla test yapabileceklerine dair izin verdiğini belirten mektup bulunuyor.

Toto Wolff “Saklayacak bir şey yok. Tüm dökümanlarımızı hazırladık ve perşembe günü karar verilecek. Bakalım o kararla yaşayabilecek miyiz?”

“Beklediğimiz bir karar yok. Biz, yanlış bir şey yapmadığımıza inanıyoruz.” dedi.

FIA’nın Mercedes’e ağır bir ceza vermesi halinde Mercedes’in takım olarak spordaki geleceğinin risk altına girmesi bekleniyor.


Yorumlar

“Mercedes Lastik Skandalında Kimlerin Kafası Koparılacak?” için 9 yanıt

  1. Renault değil miydi bizim motorumuz güçsüz diye ağlayıp üç kez motor geliştirme izni alan.
    Mclaren engellemeseydi Red Bull Mercedes motor kullanıyor olacaktı.Şimdi motor gelişimi açık cidden bir varlık gösterebileceğinizi sanmıyorum.

  2. duyan da adamı norbert haug sanacak 🙂

  3. Bu sene de 3 takıma motor veriyorsunuz ama sonuçta çoğu yarış Redbull RENAULT mercedes motorlu araçlardan önde oluyor… 2014 te Kimin ne kadar iyi motor üreteceği bilinmezken bence boş bir düşünce…

  4. 4 yıldır lastik aşınması sorununu hertürlü imkana rağmen çözemeyen bir takımın en sonunda illegal bir şekilde veya başka bahanelere sığınarak bu sorunu çözmeye çalışması kulağını tersten göstermektir.
    Masum nurmaraları yapmaya gerek yok. Bence mercedes bu spordan ayrılırsa bu spor birşey kaybetmez. Mercedesde marka olarak bir şey kaybetmez.
    Ama bu sporun taraftarları kazanır.
    özellikle Schumi hayranlarının yüreğine su serpilmiş olur.

  5. Auto Motor Und Sport Mercedes Red Bull savaşından bahsediyor. F1'de gerçekler izafidir.Tamamen legal uygulamalarınız yasaklanır.Ya da tam tersi olur.Uzun bir liste yapabilirim.Ama zaten biliyorsunuz.

  6. Mercedes geçen sene zırvalayıp duruyordu iş ahlakı üzerine. Neymiş, adı yolsuzluğa ve skandal karışmış iş ortaklarıyla derhal anlaşmalarını feshederlermiş, bu onların şirket politikasıymışmış.

    Sessizce bekliyorum.

  7. Şuradan bile başka takımlara pay çıkartıp sataşıyorsunuz ya tebrik ediyorum büyük yetenek… Sanki yapılan doğruymuş gibi pişkin pişkin yorumlar yapıyorsunuz…

  8. Red Bull'u şimdiden 2014'ün korkusu sarmış durumda.Seneye dört takıma motor veriyoruz.İlk ona zor girerler gibime geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir