Webber: "Yeni Yarış Tipi Eskisi Kadar Heyecanlı Değil"

yazar:

kategori:

Lastiklrin ön plana çıktığı son dönemde sürücüler yarış içerisinde zorlamaktan ziyade lastiklerini kontrol altında tutmak zorunda kalıyorlar.

Webber “100 yarışın üstünde deneyime sahip olan grup, bugüne göre geçmişte farklı yarışlar gördüler.”

“Bazı mücadelelerle baş etmek bizim yeteneklerimize bağlı. Burada V10, V8, yakıt ikmali, tek tur sıralama gibi bir çok mücadeleler oldu.”

“Bu tür senaryoların hepsini gördüm ve önemli olan değişik mücadelelerle baş etmek.”

“Ancak Monaco’da gördünüz, 3. viraja geldiğimde lastiklerimi korumaya başlamam gerekti. Nico Rosberg’in bunu çok iyi yaptığını gördük.”

“Bu tür yarış çok farklı. Monaco performans açısından olağanüstü bir durumdu. GP2 hızına yakındık ve bu çok olağanüstü bir durum.” 

“Bunun yanında pit duvarı için oldukça stratejik bir dönemdeyiz.” dedi.

Webber, ancak yarışın sonlarına doğru sürücülerin araçlarını zorlayabildiklerini söyledi.

Webber “Lewis gibi sürücülerin yarıştıklarını görüyorsunuz. Bahreyn’de 3 – 4 tur bunu yaptım. O şekilde 7. turda yarışamazsınız çünkü kendi bileklerinizi kesersiniz. Lastiklerinizi öldürür lastik değişimini fazlalaştırırsınız.”

“Ancak yarışın bitmesine 3 – 4 tur varken pozisyonunuzda tamamlamaya çalışırsınız.”

“Bu gerçekten farklı bir yarış türü. Bu konuda şüphe yok. Araçta yine de güzel anlarınız oluyor ancak memnuniyet seviyesi çok az. Sadece farklı.” dedi.

Webber, yarışların farklı olduğunu düşünmesine rağmen güçlü rakiplerden dolayı önde tamamlamanın her zamanki kadar önemli olduğunu söyledi.

Webber “Başarılı olmak ve bu seviyede kazanırken onlar size sonucu direkt sunmazlar. F1’de her zaman olduğu gibi bazı iyi isimleri yenmeniz gerekiyor.”

“Aynı şekilde sadece sürücüleri değil, diğer takımları da yenmeniz gerekiyor. Bu işinizin en keyif veren şeyi. Podyumun en üst basamağında yer aldığınızda genellikle gurur duyarsınız.” dedi.


Yorumlar

“Webber: "Yeni Yarış Tipi Eskisi Kadar Heyecanlı Değil"” için 9 yanıt

  1. Formula 1 DRS,KERS ve PİRELLİDEN SONRA BİTTİ …

  2. Yarış izlemek eskidendi.Şimdi sadece lastikleri izliyoruz. Pilotların savaşı sadece elimizdeki eski kayıtlarda kaldı. O yüzden sadece boş vaktim yada yapacak işim olmaz ise pc de oyun oynamıyosam o zaman izliyorum ama çok nadir. eskiden yarış gününü ve saatini iple çekerdim. YARIŞ SAATİNE VAKİT AYIRIYORDUM,
    ŞİMDİ İSE BOŞ VAKTİM OLUR İSE BAKIYORUM. Fark bu.

  3. işte vebber . demek vettel,de iş varmış

  4. evet vettel de de var aynı antpatiklik. ama alonso baya aşmış zamanında 🙂

  5. Şimdiki Vettel gibi işte 🙂

  6. biraz konu dışı olacak ama. video da alonso nun neden sevilmediğinin küçük bir kanıtı var. adam bir tur boyunca parmaklarıyla üç işareti yaparak dolaştı pistte. seyircilere, kameraya, görevlilere, arabasına, kendisine, asfalta, yere göğe herkese gösterdi yahu 🙂

  7. Geçen sene de durum pek farklı değildi.2011de sadece egemen bir takım vardı kimse yarışları zevk alarak izlemiyordu.Red Bull herkese tur bindirirken bunları neden söylemedi?Ferrari,Red Bull ve Mclaren gibi takımlar bir dönem dominasyon kurdular ve şampiyonlukları parsellediler buna Williamsı da katıyorum 90ların başı ve ortasına kadar.Sürekli aynı pilot aynı takım ezici üstünlükler görülmemesi için hem f1in patronu pişmaniye kafa hem takımlar bunu istiyor.Pirelli tek taraflı suçlanamaz.

    Aynı insanlar çok net hatırlıyorum Bridgestone için çok tur atılıyor hiç pite girilmiyor lastik 20-30tur gidiyor diye şikayet ediyordu.Herşeyi f1in ruhuna göre yapmaya kalksalar işin içinden çıkamazlar.Rekabet için rekabete aykırı kurallar alınması gerekti son bir kaç yılda

  8. Lewis gibi sürücülerin yarıştıklarını görüyorsunuz. Bahreyn'de 3 – 4 tur bunu yaptım. O şekilde 7. turda yarışamazsınız çünkü kendi bileklerinizi kesersiniz. Lastiklerinizi öldürür lastik değişimini fazlalaştırırsınız.

    Kilit nokta.

    Bu arada, bu lafı Vettel söyleyince tepki gelir, Webber söyleyince haaaa doğruuuuu! Webber sözüne en çok güvenilecek pilottur orası ayrı tabi.

  9. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Ben de o "geçiş olacak mı?" diye dört gözle izlediğim yarışları özledim… Artık yarışları Facebook bilumum oyalanmanın yanında izliyorum sadece bir kaç pilotla ilgili bir durum olduğunda eskisi gibi pür dikkat yarışı izliyorum. Bu da yarışın 3/1'i ediyor anca…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir