İlk 7 Yarışta En Çok Geçişi Ferrari ve Lotus Yaptı

yazar:

kategori:

Sezonun ilk 7 yarışında geçmiş senelere göre bir rekor kırıldı ve toplam 308 geçiş hamlesi geride kaldı. Lastikler, DRS ve KERS gibi bir çok faktörle geçişlerin sayısı artarken Lotus ile Ferrari takımları ön plana çıktı. Lotus 46 geçiş ile ilk sırada yer alırken onu tek bir geçiş eksiğiyle Ferrari takip etti.

Ancak Ferrari, yarışlarda en fazla pozisyon kazanma konusunda ilk sırada yer alıyor. Alonso ve Massa toplam 34 sıra kazanırken Raikkonen ve Grosjean bir sıra eksikle ikinci sırada kaldılar.

Monaco dışında Ferrari sürücüleri (Alonso için Malezya hariç) tüm yarışlarda sıralama pozisyonlarına göre yükselmeyi başardılar. Ferrari sürücülerinin yarışlarda yükselmelerinde araçlarının maksimum hızı ve lastik kullanımı etkili oldu.

Pilotlar arasında ise 26 geçiş ile Kimi Raikkonen ilk sırada. Onu bir geçiş eksikle Massa takip ederken sadece Kanada’da 8 geçiş yapan ve toplamda 20 geçişe sahip olan Alonso 3. sırada.

Ferrari ayrıca ilk turdaki geçişlerde ilk sırada yer alıyor.  Şu ana kadar birinci virajdan sonraki bölümde Ferrari 12 sıra kazanırken onu 2 az sıra ile Mclaren ve Caterham takip ediyor. Alonso’nun 7, Perez’in ise 8 sıra kazandığı görülüyor.

Ferrari pilotları geçilme listesinde ise sonlarda yer alıyorlar. En az geçilen isim 4 geçiş ile Sebastian Vettel. Fernando Alonso 5, Felipe Massa ise 6 defa geçilmiş. Takım olarak ise Ferrari ve Red Bull en az geçilme listesinde sonda yer alıyorlar.


Yorumlar

“İlk 7 Yarışta En Çok Geçişi Ferrari ve Lotus Yaptı” için 36 yanıt

  1. 2007 monza siralama oncesi kazayi falanda arastir bi

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Evet dönemin yağmurda en hızlı aracı şüphesiz McLaren'di. Kovalainen'i, baz almamak gerek. O her alanda geri kalıyordu.
    Yanlışın var! O dönemlerde lastikleri ısıtma sıkıntısı yaşanıyordu. Sandığın gibi; bütün takımlar lastikleri aynı şekilde kullanmıyordu. Lastikleri çok çabuk ısıtan bir McLaren vardı. Buda tek tur ve yağmurlu sürüşlerde büyük avantaj sağlıyordu.
    2007 Monza'da Raikkonen tek pitstop yaptı, Hamilton iki. Lastik faktörünü kastetmem de ki sebep bu. Raikkonen çok uzun süre kullanılmış lastiklerle ilerken, Hamilton yep yeni lastiklerle pitten yeni çıkmış, Kimi'nin peşine takılmıştı.
    2009 İstanbul'da; Hamilton'ın, Raikkonen'e atağı var ve sadece önünde ki Raikkonen'i değil, bir kaç sürücüyü daha geçti.
    Sen 2009 ve öncesi yaşanmış mücadeleleri dile getirmişsin, bende kısa bir anekdot yazdım.

  3. sınan matias avatarı
    sınan matias

    raikkonen f1 in şu an alonsoyla en iyi geçiş yapan pilotudur.hamilton bu sıralamayı biraz zorlarsa ilk 5 e ancak girebilir.hamilton bu kadar yıllık kariyerinde rakibiyle aynı hızda araçla mücadele edip de kimi geçmiş? sürekli hızlı bir mclarenla tur bindirir gibi geçti milleti.eğer kaliteli geçişleri buysa raikkonenin mclaren kariyeri öyle geçişlerle dolu.öbür taraftan raikkonen ve alonsoya bakıyoruz yavaş araca sahip olsalar bile o kadar teknik geçişler yapıyorlarki hamiltonun bu geçişleri yapabilmesi için bir kaç fırın ekmek tüketmesi gerek.ayrıca raikkonen döner dönmez adeta resital yaşattı.geçen yılın en iyi geçişlerine imza attı.hamiltona aslında raikkonenin geçişlerini ders diye okutmak gerek o zaman bir şeyler kapabilir.

  4. devasa fark? kimi'ye yaklaşamadı değil yarış boyunca fark hep 1 saniye civarıydı. bu mu devasa fark? DRS ve kers de olmayınca öndeki o kadar hızlı aracı yakından takip edince df kaybı olur. kolay değil. devasa dediğin en az 5-7 saniye olur. yağmur yağınca hamilton yetişti ve geçti. kovalainen 2. olmuş derken hangi yarıştan bahsediyorsun?

  5. Hamilton spin atmış ondan geçmiş hahaha.Ondan mı hamilton sonra kimiye yaklaşamadı ? Ondan mı kimi devasa fark yarattı.Yağmurun geldiği son 3 turda da kimi hata yaptı ki hamilton devasa farkı kapadı royal.Ayrıca o zaman sondan bir önceki tur kimi hata yapmasa yarışı kazanmıştı ha ne dersin ?
    http://www.youtube.com/watch?v=dOtVK7IcEPY buradan kimi nin hamiltonu çin'de geçtiğini de görebilirsin.Ayrıca Yağmurda hami gibi arabayı süremiyor dediğin kovalainen de 2.olmuş :)))))

  6. vay arkadaş yahu bana neler lazımmış da haberim yokmuş 🙂 pist üstünde geçiş ile strateji ile geçişi aynı şey sanıyorsan o kitapları önce bir kendin oku. örnek: gp2 gibi pitstop vesaire şeylerin olmadığı bir yerde strateji mtrateji hiçbir işe yaramaz. önündeki aracı geçemezsen puan alamazsın bitti. pist üstünde önündeki aracı geçmek yetenek ister, öyle düz pistteki gibi durağan değil dinamik koşullar vardır. her zaman kullandığın çizgiler değil farklı çizgiler ister. yetenekli olanlar bunu başarır. ha sen kitapçıklarını yine de getir, bakalım ne var ne yok, değerlendirelim.

  7. yanlış anladın nico derken hulkenbergi kastetmiştim. kısa olsun diye nico yazdım. zaten bahsettiğimiz konu raikkonen in monaco daki son turda yaptığı ataklar. burda kalkıpta rosberg ten bahsetmem değişik bişey olur dimi.
    neden anti koyacakmışım ki nickimin başına. ben raikkonen taraftarıyım ve her yarışı kazanmasını isteyen de biriyim. ama kalkıpta gerçekleri görmeden gereksizce polyannacılık oynayacak değilim. armuta armut diyorum işte ne var. olanı olduğu gibi değerlendirince neden anti olunur onu da anlamış değilim.

  8. Rosberg'den 5 saniye demişsın yok 20 sn hızlıydi.Şimdi benim sizde takıntı yaptığım olay fanı olduğunuz, öyle söylediğiniz, sandığınız, yanıldığınız pilotun özelliklerini tüm dünya kabul etmişken(F1 camiası desek daha doğru olur) sizin muhalif bir kimlikle sürekli karşı cephede savaşmanızı anlamıyorum.Nickinin başına anti yazarsan olayları izahta fazla zorlanmazsın çabuk kabul görürsün.Ben fanatik değilim sadece zevk almaya çalışıyorum ama renginizi belli edin, Kimi babamın oğlu değil.

  9. Arkadaşım sana formula 1 yada pist yapısı ve yarış kuralları aynı olan diğer serilerde yarışların nasıl yapıldığını anlatan bir kitapçık gerekiyor. Yada ben sana birazcık anlatayım.
    Bir pistin ucu açık ise yani bir nokta da başlayıp bir diğer noktada son buluyor ise ve bu ara mesafede araçlar birbirlerini geçip ilk finişe varanın kazandığı bir sistem de dediğin herşeye katılırım.Ama bu bahsettiğimiz durum F1 de yoktur.Yani kısacası f1; pist yapısına göre (tur bindirmenin mümkün olduğu pist) önde ki ile arkada ki araçların YER DEĞİŞTİRMELERİ sonucu ilk finişe varanın kazandığı bir sisteme dayanır. Bu durum f1 de ancak,araçların birbirlerini pist üstünde yada pitstoplarla GEÇmeleri (yada yerdeğiştirmeleri)ile gerçekleşir.Ha sen raikkonenin hamiltonun önünde bitirdiği yarışlarda;pist üstünde değil de pitstoplarla geçiş yaptığını söylüyorsan sana o zaman ikinci bir kitapçık gerekiyor.O da "STRATEJİ NEDİR?" i anlatan kitapçık.

  10. a evet bi an hatırlayamadım. doğru söylüyorsun.

  11. dostum bu konunun gönül gözüyle bakmanın ne alakası var allasen. sana monako daki son iki tur yetebilir fakat ordaki geçişlerin niteliği çok önemli.
    bana göre ise estaban ile nico ya oranla beş saniye daha hızlı olduğun bi zamanda yapılan geçişin pek büyütülmemesini düşünmekteyim.
    benim sadece parmak bastığım nokta raikkonenin haberde bahsedilen kadar geçiş yapmamış olduğu.

  12. evet bu geçişi yaptıktan 3-5 sn önce hamilton spin atmıştı. o sayede yetişebildi.

  13. dönemin yağmurda en hızlı aracı mclaren ise kovalainen neden yağmurda geride kalıyordu? o dönemlerde lastikleri genelde tüm takımlar aynı şekilde kullanıyordu yani yok yağmurda şu hızlı sıralamada bu hızlı gibi kavramlar yoktu. 2007 monza nasıl lastik faktörü oldu onu da bir açıklar mısın? ilk turlarda hamilton'un lastiğinde sorun oluşmuştu ondan mı bahsediyorsun? 2009 istanbuldan da ne kastettiğini anlamadım. aracı aşırı kötüydü.

  14. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    İstedikleri kadar geçsinler.

    F1 i mahvetti KERS,DRS,Pirelli üçlüsü

    Ataklar çocuk oyuncağı…

  15. arkadaş bunu söylemiş heralde. benim de hatırladığım başka geçişi yok.

    http://www.youtube.com/watch?v=3VX6Mk-PodY

  16. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bravo Royal, maziyi iyi hatırlıyorsun.
    Peki Hamilton, Raikkonen'i hangi şartlar altında geçti?

    2007 Monza: Lastik faktörü
    2008 Spa ve Monza: Dönemin yağmurda en hızlı aracı McLaren…
    2009 İstanbul Gp: Hamilton'ın sadece önünde ki Raikkonen'i değil, bir çok kişiyi geçtiği yarış!

  17. Arkadaşım görebilmen için ilk önce gönül gözün açık olacak, yoksa görsende gözüme çöp kaçtı göremedim der durursun.Döner döner aynı yere gelirsin.Otur yarışları izle, ben görmek istiyorum monako son 2 tur bile benim için yeterli geçiş hamlesi olarak.Sen patladı atladı zorladı, diyorsan o geçişler gp2 de ve alt serilerde çokça mevcut.

  18. evet haklısın geçiş değil de yükseliş çok daha doğru olur bu durumda.
    ayrıca bu istatistikte raikkonen sıralama turlarındaki kötü performansının da etkisi büyük.

  19. 2012 sezonun nun gecilerini izleyebilirin bak bakalim kim yapmis ahim sahim gecisleri

  20. 2010 sonrasından örnekler vermesen iyi olurdu. kimi hiç geçiş yapamıyor demedim, öyle ahım şahım bir geçiş yapabilen pilot değil dedim. güzel geçişleri onun da oluyordu elbet. ama çok nadir.

  21. bence de geçiş değil de sezon içinde en çok ''yükseliş'' olmalı. geçiş yapmıyorsun ki yer değiştiriyorsun sadece. bu arada aşağıdaki arkadaş kimi ile ben aynı kişi değiliz. objektif bakıp mantık çerçevesinde yorum yapabilen herkes royalhunt oluyor nedense. bir ara Kimi Raikkonen adlı üyeye de öyle diyordunuz.

  22. 2008 spa'da hamilton spin attı 1sn öndeyken, kimi o şekilde geçti. 2007 çinde pite girerken kum havuzuna çakıldı. bunları mı saydın geçiş?

  23. hayır royalhunt değilim. sadece ortada olan şeyleri söylüyorum. ayrıca royalhuntun söylediği çoğu şeyde haklı. ister raikkonen fanı olsun isterse hamilton.

    ayrıca sen bana kalkıpta bu sene raikkonen in şampiyonluk savaşını etkileyecek bir güzel geçiş yaptığını söyleyebilir misin. kazandığı yarışta bile kimseyi geçmeden kazandı. bir hamilton u geçti o da mercedesin lastik olayı malum.

  24. royalhunt mısın sende.Kimi'nin lastik koruması ile ilgili bir konu değil bence.

  25. 2007 cin 2008 spa ilk aklima gelenler

  26. Fazla söze gerek yok. 2008

  27. benim farkına varamadığım nokta şurası. mesela raikkonen bahreyn de lastik koruması sayesinde sekizinci sıradan (yanlış hatırlıyor olabilirim) ikinci sıraya kadar yükseldi. bu noktada raikkonen altı kişiyi geçmiş sayılmışsa bence çok saçma olmuş. yanılmıyorsam pist üzerinde sadece di restayı geçti. burda ki geçiş istatistiği 1 mi yoksa 5 mi?

    ayrıca raikkonen böyle lastik koruyarak isterse 50 kişiyi geçmiş olsun. gözümde hiçbir önemi yok bu tip geçişlerin.

  28. öncelikle rosberg 3-4 pol arka arkaya aldı diye gelmiş geçmiş hiçbirşey olamaz. sonrasında; dediğim de zaten bu. bu lastiklerle geçiş manevraları yok, dolayısıyla geçişler de önemsiz.

    ahım şahım geçiş şudur: ben raikkonen'in hamilton'u 2009 ve öncesinde pist üstünde geçtiğini hatırlamıyorum. biliyorsan şurda geçti de göster. o zaman da sonuca geliyoruz: 2013'de en çok geçiş yapan pilot nasıl 2009 ve öncesinde 3 sene boyunca hamilton'u hiç geçememiş? neden: kurallar ve lastikler.

    kendin cevabı vermişsin zaten:

    .Yoksa diğer araçların sıralama performansları daha iyi olduğundan mı?

    lotus'un da lastik koruma avantajı çok iyi, öndekilerle yarışta yer değiştiriyor. yani geçiş değil. yer değiştirme.

  29. Sıralamalarda hak ettiği yer derken neyi kast ediyorsun? Pilot aracın hakkını vermiyor mu? Eğer pilot aracın hakkını vermiyorsa senin deyişinle Rosberg gelmiş geçmiş en iyi sıralama pilotu olur.Yoksa diğer araçların sıralama performansları daha iyi olduğundan mı? Geçişlerin bir çoğun da lastiklerin belirleyici olduğu konusun da hak veriyorum.Ama önün de ki arabayı geçeyim diye bir o yana bir bu yana agresifçe davranıp " bakın nasıl da hamleler yapıyor" tarzın da geçişlerden bahsediyorsan,Kiminin taraftarı olmana rağmen böyle bir sürüş sitiline sahip olmadığını bilmen gerekirdi. Raikkonenin ahım şahım geçiş yapa bilmesi için önünde ki aracın üstünden parende mi atmasını bekliyorsun? Ahım şahım geçişin nasıl bir şey olduğunu videolardan değil de senin altına bir f1 aracı verip izlemeyi çok isterdim.

  30. Son turda fisichellayı nasıl geçtiğine bir bak istersen, belki bir fikir edinirsin.Suzuka dedin ya ondan söyledim.Fikir sahibi olmak için bilgi sahibi olmak gerekir ancak senin fikirlerin bilgi ile oluşmuyor anladığım kadarı ile.

  31. bunu kaldırabilirsiniz 2 tane atmışım.

  32. raikkonen öyle ahım şahım geçiş yapabilen biri değil. sıralamada genelde araç hakettiği yerden daha geride kalkıyor. yarışta da önündeki lastik bitenleri geçiyor. hatta 2005 suzuka'da bile pist üstünde çok fazla geçtiği adam yoktu. belki 5 tanedir. hep pit aralarında falan hızlı turlarla önde çıkıyordu. bu lastiklerle geçiş performansını pilotlara bağlamak çok saçma, geçiş 2009 ve öncesinde vardı. artık pek kalmadı.

    geçiş yapmak da mühim bir işti. şuan biraz daha hızlı olan DRS yardımıyla çat diye geçiyor. yer değişimi yapıyorlar yani.

  33. raikkonen öyle ahım şahım geçiş yapabilen biri değil. sıralamada genelde araç hakettiği yerden daha geride kalkıyor. yarışta da önündeki lastik bitenleri geçiyor. hatta 2005 suzuka'da bile pist üstünde çok fazla geçtiği adam yoktu. belki 5 tanedir. hep pit aralarında falan hızlı turlarla önde çıkıyordu. bu lastiklerle geçiş performansını pilotlara bağlamak çok saçma, geçiş 2009 ve öncesinde vardı. artık pek kalmadı.

    geçiş yapmak da mühim bir işti. şuan biraz daha hızlı olan DRS yardımıyla çat diye geçiyor. yer değişimi yapıyorlar yani.

  34. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    hala son 2 yarışta lotusun çok kötü performansı yüzünden rai ye suç atan varmı ?

  35. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Raikkonen farkını yine ortaya koymuş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir