Lotus Pirelli'ye Kızgın

yazar:

kategori:

Pirelli firması Silverstone, Nurburgring ve Hungaroring’te kullanılacak lastikleri şu şekilde açıklamıştı. 

Permane konu ile ilgili olarak BBC’ye yaptığı açıklamada, “Macaristan’a Bahreyn ve Silverstone’da kullanılan lastikleri getirmek alışılmadık bir olay. Geçen sene bu lastikleri kullanmamıştık. Orta sert ve yumuşak lastikler vardı. Yani bu durumun gerçekten bir mantığı yok. Lastikler bu pist için fazla sert” diye konuştu.

Ayrıca Permane, Pirelli’nin bu fazla muhafazakar tavrıyla kendi hedefleriyle çeliştiğini ve bir şekilde şampiyonaya etki ettiğini düşündüğünü ekledi.

“Daha fazla pit stop yapılmasını sağlamak için yumuşak lastikleri tercih ediyorlar. Eğer her yere farklı sert lastikler götüreceklerse, yumuşakları tercih etmenin hiçbir anlamı yok. Geçen senenin son birkaç yarışında da tam olarak bunu yapmışlardı. Daha sert lastikler getirdiler ve bizler de sadece bir pit stop yaptık.”

“Geçen sene, şampiyonanın gidişatına müdahale etmek istemediklerini söylediler ama lastikler konusunda muhafazakar olmaya devam ettiler. Ben bunun ne anlama geldiğini gerçekten çözemedim.”

 

 


Yorumlar

  1. Fernando Schumacher avatarı
    Fernando Schumacher

    99 yılından beri formula 1i takip ediyorum.Macaristan'da sert lastik kullanıldığına ilk defa şahit olucam. Pirelli yumuşak lastiklerden verim alamayan redbull için nasıl kıyak yapacağını şaşırmış durumda.raikkonenin dediği gibi geçen sezonun sonundada böyle saçma lastik seçimleri yapmışlardı.

  2. Birazda siz şikayet edin lastiklerden.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir