Mercedes Lastik Davasında Detaylardan Ziyade Kurallar Ön Planda Olacak

yazar:

kategori:

Monaco GP sabahında Mercedes’in Barcelona’da 2013 aracıyla 1000 km’lik lastik testi yaptığının ortaya çıkmasının ardından tartışmalar sürekli gündemde kaldı.

Yarın yapılacak olan duruşmada Mercedes’in takım patronu Ross Brawn ile Pirelli’nin Motor Sporları Patronu Paul Hambery sorgulanacaklar ve kimin nerede hata yaptığı bulunacak.

Kurallara göre takım mevcut aracıyla sezon içerisinde test yapamıyor. Ancak Mercedes, FIA’nın Pirelli’ye bu izni verdiği için testlere 2013 aracını getirdiğini savunuyor. FIA ise Pirelli’ye tüm takımlara fırsat vermesi halinde bu senenin aracıyla teste izin verdiğini belirtiyor.

Sportif Kuralların 22.1 maddesi, mevcut kurallara ve seneye ait aracın düzlük testleri dışında sezon içerisinde, sezonun ilk yarışından 10 gün öncesi ve 31 Aralık tarihleri arasında test yapılmasını engelliyor.

Mercedes’in 2013 aracı ile test yapması direkt olarak kural ihlali olsa da Pirelli’nin FIA’dan izin aldığını belirtmesi durumu karıştırıyor.

Pirelli’nin FIA ile olan anlaşmasına göre takımlardan temsili bir araç ile 1000 km’lik test izni bulunuyor.

Mercedes’in Pirelli iznine bakıp FIA’dan izin almadan mevcut araçla test yapacak kadar cesur davrandığı düşünülmüyor. 

FIA Uluslararası Hakim Kürsüsü, konuyla ilgili savunmaları Mercedes, FIA ve Mercedes’ten yazılı olarak aldı. Yarınki duruşmada yine taraflar dinlenecek ve süreç içerisinde taraflar arasındaki yazışmalara da bakılarak sonuca varılacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir