Nissan Elektrikli Le Mans Garage 56 Aracını Tanıttı

yazar:

kategori:

ZEOD RC adı verilen araç DeltaWing’in de tasarımcısı Ben Bowly tarafından tasarlandı.

Araç Nissan’ın Leaf adlı yol aracında kullanılan lityum batarya teknolojisini kullanacak ve 2014 sezonunun Garage 56 adı verilen deneysel araçlar kategorisinde yarışacak.

Nissan tamamen elektrikli olmayan bu araçtan öğrenecekleriyle gelecekte kullanmak istediği tam elektrikli LMP1 otomobilini geliştirecek.

Michelin lastiklerini kullanacak aracın testine bu yazın ilerleyen dönemlerinde başlanması planlanıyor.

Testlerde çok çeşitli güç ünitesi kombinasyonları denenecek.


Yorumlar

  1. xtrabit, adamlar elinden geldiğince birçok dalda olmaya çalışıyorlar. Yakın gelecek için yatırım yapmaya çalışıyorlar ve uzun saat yarışları diğer herşeyden çok daha verimli bu konuda. Yakıt, aero, enerji dönüşüm sistemlerinin test, gelişimleri en güzel buralarda sağlanıyor. Geliştirmede 2 yol var ya yarışarak, diğer ekiplerden görerek de tespitlerin üzerine çalışırsın yada insanları kapatırsın fabrikaya geliştirmelerini beklersin. Mesela örnekle BMW gelecek yatırımını böyle yapıyor basit örnekle Nissan da bu şekilde. Bu projeler Nissan'ın değildi aslında gelecek gördüler ve bünyelerine kattılar. Devasa iş yapmıyorlar yani ama bazı fikirlerin üzerine çalışılması önemli.
    Motorlarda da Nissan bir önceki dönemin ekmeğini yiyor versiyonlar ile ünitelerini güçlendirdi. Pazar rekabetinin azalması ile de satış başarısı geldi tahminen çok iyi kazanıyorlardır. Birkaç bin binek satmaya değer.:P

  2. Nissan bu aralar cidden Le Mans'a çok yatırım yapıyor. LMP2'deki motorların nerdeyse hepsi Nissan. deltawingi denediler, bunu yapıyorlar filan. Bir şeyler çıkacak Nissan'dan.

    Ah nakajima ahh 🙂

  3. Demek DeltaWing'i terk etmelerinin nedeni buymuş.

  4. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Astranomik.

  5. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Deltawing in üstünü kapatmışlar 😀

  6. İğrenç bir tasarım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir