Horner: "Renault Turbo Motorunun Sesi İyi Ama Boyutu Çok Büyük"

yazar:

kategori:

“Fazlasıyla büyük. Önümüzdeki sene motorlar turbo ve elektrik üniteleriyle daha etkili olacaklar.”

Red Bull takım patronu asıl mücadelenin yakıt ekonomisinde olduğunu belirtiyor.

“Yarış başına 100 kg yakıtımız olacak. Şimdi içinde olduğumuza göre çok farklı bir mücadele olacak. Kendimizi damalı bayrağı görebilecek kadar hızlı olmaya yönlendirmek zorunda kalacağız. Singapur gibi yüksek yakıt tüketimine neden olan pistlerde bu çok daha fazla ön planda olacak. Zor olacak ama yarışmayı çok fazla değiştireceğini düşünmüyorum.”

Motorun tanıtımı sırasında verilen ses kaydının Singapur’daki Marina Bay pistindeki bir simülasyon turundan alındığı belirtiliyor.

“Neyse ki sesi çok iyi.”


Yorumlar

“Horner: "Renault Turbo Motorunun Sesi İyi Ama Boyutu Çok Büyük"” için 12 yanıt

  1. Hornere katılmamak elde değil Motorun sesinin bende gayet iyi olduğunu düşünüyorum 14 saniyelik ses kaydına rağmen. Motoru 15000 Rpm de dinleyemedik motoru vites düşürürken dinleyemedik seri hızlanmada dinleyemedik bunları dinlemeden umutsuzluğa kapılmıyorum Turbo motorlar için. Motorun sesinden mühendisler anlayacaklarını anlıyorlar Renault'da mecburen motor sesini pek gün yüzüne çıkarmadı. 2012 Avustralya da Mercedes Mühendisleri Renault motorunun sesini kaydedip Fia'ya kadar gitmişti bunları unutmadık.

  2. çıldırıyor motorlar resmen. Hey gidi günler. Eski motorlar denilince aklıma Hakkinen'in spa turları aklıma geliyor hep. O sesi o gücü yaşayabildim en azından. Şimdiki yeni izleyiciler çok şey kaçırdı 🙂

  3. Bu ses kaydını paylaşmak şart oldu…

  4. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ses dediği gibi similasyonun sesi kimse gelip motorun çıplak sesini ortaya çıkarmaz şimdiden turbo dönemine damga vurmaya geliyoruz

  5. ses fantastik…………………………………Şalu

  6. Eray Parlak avatarı

    O motorun sesini çekiceğime ajdarı dinlerim daha iyi..

  7. sesi çok mu iyi. Neysin kafasıdır bu. Yer gök inleten motorları geçtik bunlar iyice sivrisineğe döndü.

  8. Ses guzel mi … )))

  9. Yani motoru ilk defa tanıtımda mı gördün?Buna inanmamızı beklemeyin.Şimdiye kadar 2014 aracının tasarımını tamamlamış olmanız gerekiyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir