Porsche Neel Jani'yi 2014 LMP1 Sürücü Kadrosuna Kattı

yazar:

kategori:

Eski Toro Rosso test sürücüsü 2009 Le Mans 24 Saat’ten beri Rebellion Racing takımında yarışıyor.

29 yaşındaki İsviçreli pilot Timo Bernhard ve Romain Dumas ile birlikte LMP1 aracını test edecek.

Porsche Jani’nin kontratının birkaç yılı içerdiğini belirtiyor.

Neel Jani: “Porsche ile birlikte WEC ve Le Mans 24 Saat’e katılmak benim için bir rüyanın gerçekleşmesi gibi.”

“Porsche spor otomobil yarışlarında diğer hiçbir markayla karşılaştırılamaz, ki Porsche ekibinin bir parçası olduğum için çok gurur duyuyorum.”

“Amacım Le Mans 24 Saat’te kazanmak ve Porsche ile WEC şampiyonu olmak. Porsche’nin başarılı tarihinin üzerine koymanın yanında yeni bir sayfa açmak istiyorum.”

1 Temmuz’dan itibaren bir Porsche sürücüsü olacak olmasına rağmen Jani Rebellion Racing ile ALMS ve WEC’de mücadele etmeye devam edecek.


Yorumlar

  1. Romain Dumas da zaten Audi'nin kemik kadrosundaydı… Bu sene Porsche'ler ile GTE Pro'da acayip yardırdılar. Abi ilk 2 sırayı GTE Pro'da kaptılar, GTE AM'da da lider oldular ne büyük başarı.

    Romain Dumas'ın yanında Marc Lieb vardı o da 2010 civarı Felbelmayr-Proton ile GT 2 sınıfı Porsche 911 GT3 RSR ile, GT1 sınıfı arabaların önünde bitirmişti 24 saati.

    Sağlam pilotlar var kadroda.

  2. Neel Jani iyi pilottur.Rebellion Racing LeMans ta en çok sevilen takımlardan biri.Marcel Fassler, Andre Lotterer ve Benoit Treluyer dolayısıyla 1 numaralı Audi sorun yaşayınca ve DTM ci ekibim bu sene ultra olarak katılmayınca bende bir mucize olmasını ve Rebellion'un kazanmasını istedim ama mantar oldular.

    Allen için denecek hiçbirşey yok.Daha yarışın başında üzdü herkesi…Son olur umarım.

  3. Her ne kadar losers kadrosuna sahip olsa da (Jani/Prost/Heidfeld) Rebellion Racing'i severim. Audi ile Toyotalar sorun yaşasın da kazansınlar istemiştim, bu kez Rebellion'lar mantar oldu.

    Jan Magnussen de kazanamadı, üzüldüm. Simonsen'e hiç girmeyelim 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir