Formula E: Bluebird Yeni Tasarımını Duyurdu, Formula E Birden Çok Üreticiye Kapılarını Açabilir

yazar:

kategori:

Formula E’nin tek bir üreticiye sahip olması beklenirken Bluebird firmasının FIA’dan gelişim izni almasıyla birlikte bu durum sorgulanmaya başlandı.

Kara ve su hız rekorları kırmak için tasarlanmış araçlarıyla bilinen Bluebird FIA tarafından Formula E şasisi geliştirme iznini aldı.

Şimdiye kadar araçların hepsinin Dallara tarafından geliştirilip üretileceği düşünülüyordu.

Bluebird kendi takımını yarıştırırken aynı zamanda diğer takımlara 16 adede kadar araç tedarik etmek istiyor.

Firmanın hali hazırda iki takımla görüşmeler içerisinde olduğu belirtiliyor.

Bluebird tasarım ve gelişim aşamasında GP3 ve WTCC serilerinde mücadele eden Bamboo Engineering ile birlikte çalışacak.

Formula E serisi cadde yarışlarından oluşacak 10 yarışlık bir takvimde koşulacak.

Araçların içten yanmalı yarış motorları kadar ses çıkarmaması seriyi cadde yarışlarına çok uygun hale getiriyor.


Yorumlar

  1. Sahi nasıl girdik nasıl bitirdik 🙂 güler insan kendisine.

  2. 2020'de belki biraz daha önce bu resimdekine benzer tasarım teması görebiliriz F1'de tabi kapalı kokpit ile. F1'de amerikan serileri gibi tekerlek tekerleğe mücadele olsa çokdan geçmişlerdi bu tasarıma. Güçlerin düşmesi ile tek alternatif aerodinami kalması ile birlikte radikal değişiklikler görebiliriz birkaç sene sonra. 2014 sonrası 2007 vs gibi yine tipsiz araçlar ortaya çıkabilir.
    Malum göze alışkanlık, güzel görünmek aerodynamic başarım demek değildir.

    Yeni bir seri de birden fazla şasi olması umut vaad edicidir. F-e den umutluyuz önemli bir görev göreceğini düşünüyorum. Aslında F1'i küçültmektense kandırma vaadlerini çok daha önceden başlayarak böyle bir seri ile giderebilir F1'i high machines boyutunda devam ettirebilirlerdi. Open Whell kulvarda en büyük eksiklik F3000 gibi bir serinin olmaması. Mevcutlar F1'in alt serisi pozisyonunu doğru yürütemiyorlar F1'in arkasında da geçmişte ki gibi F2, 3000 gibi bir seri olmadığından çok rahat takılıyorlar downsizing düşünebiliyorlar. Bu dünyada yer almak isteyen büyük bütçeli şirketler için F1'in alternatifi yok neredeyse.
    Kapalı seriler çok iyi gidiyordu ta ki birkaç sene öncesine kadar. Orada da dev seriler, high machine'ler devam edemiyor. Arkalarından koşturan, zorlayan seriler yok ve artık herşey çok daha pahalı. Kimse büyük GT aracı hazırlamak istemiyor.
    Düşünsene Zonda R'lar, FXX'ler, LaFerrari gibi araçları yarıştırmadıktan sonra devamlı araç nereden bulacaksın. Gallardo'ları, Aston Martin'leri up etme ile olmuyor bu işler.

  3. Rekabeti yüksek lastik zırvanası olmayan GP 2 hızında ya da ona yakın bir hızda olursa kesinlikle takip edeceğim bir seri

  4. Daha çok IndyCar aracına benziyor, Le Mans'da açık tekerli araç yok.

  5. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    Le Mans'daki araçlara benziyor.:/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir