Hamilton'dan Vettel'e Övgüler

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz günlerde Vettel, Hamilton ile Alonso’nun sürekli birbirlerini överken kenisinin sadece otomobilinin övülmesine önem vermediğini belirtmişti.

Bu tarz eleştirilerin nedeni sorulduğunda Hamilton, medyanın bazen adil olmadığını düşündüğnü söylüyor.

“Onu eleştirdiğimizi ve (Vettel’in) Fernando ile benim yer aldığım gruba ait olmadığını yazmak hiç adil değil. Elbette kendisi o gruba ait bir pilot.”

“(Vettel) kesinlikle harika bir pilot ancak gerçekten de inanılmaz bir otomobili var.”

“Bana kalırsa farklı pilotlarla birlikte yarışsaydı daha zor zamanlar geçirebilirdi.”

“Ben yorumlarımı onunla yarışa çıkıp lastik lastiğe geldiğim zamanki fikirlerime göre yapıyorum.”

“Eminim her pilot kafasından ‘acaba o aracın içinde olsaydım nasıl olurdu’ diye geçiriyordur.”

 

 


Yorumlar

  1. Senna nın 65 pole ü var 🙂 7 şampiyonluk falan yaşaması gerekiyordu senin hesabına göre 🙂

  2. yanlış söylemişim o zaman 2009'da açık ara en iyi değildi. ama brawnla beraber en iyi 2 araçtılar. sezonun 3. yarışı olan çinde de sıralamalar kuru geçtiği için ilk 2 yi almaları hızlarının iyi olduğunu gösterir.

    2012 spa'da 1.5 saniye fark edecek kanadı büyük bir fark olmaz diyorsa takım suçludur sürücü değil. dayanıklılık demem tüm sorunlar dayanıklılık yüzünden de değil. 100+ puan şanssızlıktan gitti işte anla. abu dhabi, brezilya, ispanya, spa, singapur bunların hepsi kazanacağı yarışlardı. 5×25 hesapla 125 puan ediyor. maldonado'nun çarpması var, pitlerdeki sorunlar var, lastiğinin patlaması var. bu kadar sorunu schumi bile yaşamadı o sezon.

    tekrar söylüyorum hamilton'un 2008'den sonra şampiyonluk kazanabilecek bir aracı olmadı. vettel'İn ise 2008'den sonraki tüm araçları şampiyonluk kazanabilecek seviyedeydi.

  3. 2009da nereye açık ara en iyi araç oluyor ? 3. yarışta duble yapmış redbull . ne de güzel yazmışsın. yagmurlu bir yarış oldugunun bir önemi yok dogru diyorsun. ilk 7 yarışın 6sını kazanan bi Brawn oldugu sezon di mi o ? 2010a gelirsek bahreynde kazanacagı yarışta 4. sırada bitirmek zorunda kalmıştı.araçta sorun vardı tam hatırlayamadım yakıttı galiba. aust lastik problemi DNF bi de korede motor patlatmıştı. dayanıklık konusunu abartmışım , saçma sapan puan kaybettigi yarışlar vardı şimdi geriye dönerken onlara rastladım kazalar hariç tabi.Sonuç olarak Hamilton'ın eline şampiyon olabilecegi bi aralık geldi ve o degerlendiremedi. Demek istedigim bu. 2011de en iyi araç oldugunu kabul ediyorum. şampiyon başkası olamazdı bence de tabii hamilton'ın iyi olmadıgını da kabul etmek lazım. 2012'ye en iyi araç redbull demek zor. dedigim gibi sezon başındaki Redbull u hatırlıyorum hatırlıyorum. sezon başındaki ve sonundaki mclarenin redbulldan iyi oldgunu da . Britanyada berbat bi araçları oldugunu da hatırlıyorum.avrupa bitiminde 4 tane yarış kazandı RedBull.Ki o seriyi başlatan Hamilton'ın aracındaki arızaydı. Orayı da Mclaren kazanacak gibiydi aslında. Singapur ve Abudabide kazanacakken Mclaren ihanet etti. bu 2sinden başka dayanıklılık yok.İspanya ve Brezilya'da da yapabilecegi bir şey yoktu. Almanya'da lastşk patlatma olayında şansızlık bence. Yagmur yüzünden geri düşmüştü. Ama valenciadaki kazası ve belçikadaki kanat olayında Hamilton'ın suçu yok demek iyimserlik olur bence. Sonuca baglarsak öne çıkan bi araç yoktu derim ben 2012'de.Neyse çok karıştırmak zorunda kaldım geçmiş yarışları. hafıza da tutamıyorum malum herşeyi. Bu tartışmaları yapmamın sebebi senin Hamilton'a toz kondurmamandır. Bi de Vettel'in hakkını vermemen. Kimin daha iyi oldugunu da bilmiyorum iddia da etmiyorum.

  4. sen istersen vettel iyi pilot değil del ne değişir . vettel,in nasıl bir pilot olduğuna söyleyecek konumda değilsin sen hamilton

  5. evet sıralamadan feragat etmek bugünkü kadar yoktu çünkü lastik korumak o kadar önemli değildi.

    2012'de en hızlı araç demedim, en iyi araç dedim bu bir.
    2009'da brawn gp'yi de saydım 8-8 pole aldılar dedim. hamilton'u sorgulayacağına mesela sorabilirsin neden vettel 2009'da şampiyon olamadı diye. aracı da hızlıydı. daha 3. yarışta duble yapmışlardı.

    2010'da ben vettel'in 2 kez yarış dışı kaldığını hatırlıyorum 1 kez de webbere çarpmıştı. dayanıklık problemi nedir merak ediyorsan 2005 kimi ve 2012 hamilton'u izle.

    pol demeyeyim madem istemiyorsun, takımlar şampiyonu diyeyim; son 3 senenin şampiyonu redbull, bu senenin de muhtemelen redbull olacak, 2009'da da 2. olmuşlardı sadece 20 puan farkla.

    2011'i geç sen kendi söylediğin şeyi inanmadan söylüyorsun. 2012'yi de geç, yarış bitiremeyen araçla nereye şampiyonluk kazanıyorsun, 2010'da 19 yarışın 15'inde pole alabilen bir araca karşı, 1 pole alabilen bir araç var. hem de webber'in bile 5-6 pole aldığı bir sezon. DRS de yoktu hatırladığım kadarıyla, yani geçiş de zordu. mesela schumi'nin 2006'da şampiyon olması şimdiki sürücülerin redbull'u yenmesinden çok ama çok daha kolaydı. onu da sorgula bir ara.

    kısacası geç bu işleri. 2009 2010 2011 2012 sezonlarında redbull açık ara daha iyi araçtı. ve diğer pilotların şampiyon olma ihtimali çok çok düşüktü.

  6. 2010 2011de yarış temposundan feragat etmek yoktu da ne demek. o zamanlar Q3'teki ayarla çıkmıyor muydun piste ? RedBull sezon sonuna dogru yarışları domine ediyor genelde ona lafım yok. sezon başındaki yarışlara bakarsan öyle uzayıp gitme muhabbetleri yok. İnsanların da aklında son şeyler kaldıgından sanki aracı tüm sezon en hızlıymış gibi bir durum ortaya çıkıyor. 2012'deki en hızlı araca RedBull demen gibi mesela. 2009'daki Brawn da unutulmuş. 2010daki dayanıklılık sorunları pas geçilmiş. Sen hala pole de. 2011'de Hamilton daha iyi iş çıkarsa puan durumunda kopmasa Button'dan kötü iş çıkardıgı yarışlar olmasa belki baskı altına falan alabilirdi mesela ama zor iş kabul.

    Çogul konuşmana da anlam veremedim. Digerlerinin görüşleri beni bağlamaz.Lütfen beni bi kaç yeni yetme ile karıştırma. Yeteneksiz adledilmeye çalışılan genelde Vettel oluyor. Hamilton'I küçümsedigim falan da yok ayrıca.

  7. 2011'de o kadar kazaya karışmasa vettel'le mücadele edebilir miydi 😀 redbull'dan bıkmıştık her yarış fırlıyordu 20 tur sonra 10 saniye fark oluyordu neden bahsediyorsun sen? hiç mi mantığın yok.

    2010'da 15 polü redbull almış, 2 sini ferrari 1'ini mclaren almış. 2010'da 2011'de yarış temposundan feragat etmek falan yoktu. lastik koruma bugünkü kadar ileri seviyede değildi. 2013' sezonunda polün pek de önemli olmadığını söyledim zaten.

    ne adamlarsınız yahu :)) son 5 senenin en hızlı aracı, son 3 senein takımlar şampiyonu, geldiler kendilerince mclaren'i daha hızlı, hamilton'u yeteneksiz, vettel'i süper yapacaklar 🙂

  8. senin bu pole hesabına bakarsak bu yıl Hamilton veya Rosberg şampiyonluk mücadelesi vermek zorunda gibi duruyor. Şu anki durumlarına bakarsak rezalet bi sezon geçiriyor olması lazım ikisinin de. Bu kadar çok degişkenin oldugu bi sporda nasıl tek bir değişkene bakarak güç kıyaslaması yapıyorsun hayret bişey. Hade geçmiş yıllara baksak belki pole pozisyonu almak güçlü bi veri olabilirdi ama uzun zamandır takımlar yarış ayarları yapmak için sıralama turundan feragat ediyorlar. Hangi takımın güçlü olduguna dair veri istiyosan git yarış tempolarına bak, o daha yararlı olur. Hamilton'ın 2010'da şampiyonluk kazanacak bi durumda oldugunu hepimiz biliyoruz. Singapur ve İtalya'da o kazaları yapmayacaktı. 2011'de ise o kadar çok kazaya karışmasa Vettel ile baş edebilirdi. Mazaret üretmeye gerek yok.

  9. bazılarının hiç işi gücü yok sanırsam

  10. son olarak hamilton'u yereceğim diye vettel'i savunuyor kerizler, ondan bile haberleri yok. ferrari'de hızlıydı 3 senedir. neden alonso şampiyon olamadı? poller de önemli değil madem, vettel alonso'dan üstün sonucu mu çıkıyor? insan andaval olmasın.

  11. bu arada skor 15-3 de değil, 15 redbull, 1 mclaren, 2 pol de ferrari almış 2010 sezonunda. 15-1 ve 18-1 lik sıralama sonuçlarıyla birinden şampiyon olmasını bekliyorsan aracının da hızlı olduğunu söylüyorsan, sen çok şey bekliyorsun.

  12. 15'e 3 lük bir skor verdim, 9'a 3lük bir skor vermişsin hem de 40 sene öncesinden. illa yazacağım diye çok zorlamışsın ama belli ki 15-3 lük bir hezimete uğramasına rağmen şampiyon olabilen birini bulamamışsın. 6 pole nereye gitti?

    dikkat edersen 09-10-11-de pole hesabı yaptım ve 2012'de ise 9-8 i detaylıca açıkladım. iki aracın da dayanıklılığı aşağı yukarı eşitse pollere bakarak hangisinin üstün olduğunu anlamakta problem yok.

  13. DreamOfWinD  avatarı

    Puanlama sistemi biraz farklıydı ama gene de http://oi43.tinypic.com/33c5f14.jpg

  14. fangio döneminden örnek verseydin daha gerçekçi olurdu bence 🙂

  15. TifoAlo HRT avatarı

    Yıl 1973
    Tyrell Ford pilotu Jackie Steward aldığı pol 3.
    Aynı yıl yarışan Lotus Ford pilotu Peterson Roonie aldığı pol 9
    Toplam yarış 15
    Tyrell Ford toplam yıl içindeki takım pol sayısı:3
    Lotus Ford toplam pol sayısı:10

    Şampiyon:Jackie Steward

    Kaynak:http://www.formula1.com/

  16. TifoAlo HRT avatarı

    Haklısın.

  17. bana bir aracın sezon içinde 2-3 pol alarak şampiyon olduğu bir yıl göster. ama 4-5 takımın 3-4 pol aldığı bir yıl değil, bir takım 15 pole alacak, diğeri ise 3-4 pole ve bu şekilde şampiyon olacak. pole 2013'de önemsiz oldu. 2012 ve öncesinde önemliydi. 2011'de daha da önemliydi. senin gibi 'he de' ciler anlamaz. he dediğin için zaten cahil kalmışsın.

  18. TifoAlo HRT avatarı

    Hızı pol üzerinden değerlendirenle zaten tartışılacak birşey yok boşver kardeş haklısın de geç.

  19. şu mclaren'in sene içinde en hızlı araç olduğu yıllar neymiş bir yazıver merak ettim. şu mclaren en hızlı dedik falan derken kimlerden bahsediyorsun? kendin ve diğer hesabın falan mı? redbull'un 5 senedir en iyi araç olduğunu vettele sorsan söyler.

    2007'de mi hızlıydı? mclaren ferrari poller eşit.
    2008'de mi en hızlıydı? ferrari'nin sanırım 1-2 pol fazla.
    2009? redbull 8 – brawn 8 pol almış.
    2010? redbull 19 yarıştan 15 pol almış
    2011? redbull 19 yarıştan 18 pole. 1 pole hamilton alabilmiş.

    2012? 9 pole mclaren 8 pole redbull, 4 zafer lider giderken dayanıklılıktan gitti ve 100 üzeri puan sürücü hatası olmayan sebeplerle kaybedildi, sezonun en şanssız sürücüsüydü bunu yerli yabancı tüm F1 camiası bilir.

    hangi sezon en iyi araçmış bir söylesene? 2008 sonrasında şampiyon olabilecek bir aracı olmadı. 2012 fena değildi, ancak dayanıksızdı.

    senin gibi gideyim ben de: 2005de raikkonen niye şampiyonluk alamadı? dayanıklık falan problem demesin en hızlı araç onundu.

  20. Ancak Hamilton şunu da bilmeli ki kimsenin ilk takımı McLaren gibi efsane bir takım olmadı,Vettel Torro Rosso gibi bir takımdan yarış kazanmış olarak ve tırnaklarıyla kazıyarak Redbull a geçti,ve Redbull da da hakkını verdi,gelişimin pek tabi parçası oldu,araç bu kadar mükemmel ise bunda Vettel ve Webber in katkısı yadsınamaz, ama Hamilton çok iyi bir McLaren da ilk iki sezon dışında sürekli bir çalkalanma içindeydi,bunu kabul etmesi lazım,düşüş devam etti ve ilişkileri koptu,kaç sene burada hep beraber yazdık en hızlı araba McLaren ama şampiyon redbull diye,hiç dayanıklılığa falan da çamur atmasın, McLaren Hamiltonun altına pistin hakkını veren araçlar verdi kaç senedir,ancak çeşitli sebeplerle istikrarsızlık yaşadı ve şampiyonluklar başka pilotlara gitti,en azından Alonso gibi ortak olamadı sonuna kadar şampiyonluğa,Ferrari Mclaren dan daha kötü sezon başlangıçları yapmış olmasına rağmen Alonso sene sonunda adı hep şampiyonlukla anılan vettelden sonraki ikinci pilot konumundaydı… Bunları düşünmeli,hatta bilinmez belki ama kariyerinde bir daha lider takımlarda yer bulamadan Villeneuve gibi tek şampiyonlukla silinip gidebilme tehlikesi var,mercedes garanti bir takım değil ki,mclarenla da arası bozuk,sadece redbull ve ferrari kaldı…
    Zamanında schumiye ve ferrariye atılan çamurlar vettel e de atılacak ve Redbull yerle bir edilmeye çalışılacaktır,ama kurallarla ama lastiklerle ama v.s.
    O zaman kimse nasıl ferrariyi 96 da olduğu noktadan alıp zirveye taşıyan schumiyi ve ekibini görmediği gibi bugün de Redbull da vettel ve webberin katkısı görülmemeye ve zaferler sadece araca yorulmaya devam edilecek…

  21. Alonso'da Hamilton'da son basın toplantısında Vettel'i övdüler, övülmeyecek gibi değil zaten. Ama aracı işini kolaylaştırdı geçtiğimiz senelerde, bu rakipleri için çokta iyi bir şey değil tabi

  22. Hamilton'ın Red Bull yolu açıldı 🙂 Seneye Hamilton – Vettel mücadelesini izlemek çok güzel olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir