2014'te Sezon İçi Testleri Geri Dönüyor

yazar:

kategori:

Böylece Formula 1 takımları yeni otomobillerini önceki senelere göre daha erken test etme olanağı bulacaklar. Bu düzenlemede otomobillerde önümüzdeki sezon yeni V6 motorlarının kullanılacak olmasının etkili olduğu düşünülüyor.

Ayrıca FIA’dan yapılan açıklamada sezon içi testlerin de geri döndüğü belirtildi.

Mevcut düzenlemelere göre üç günlük genç sürücü testleri ve sekiz kez bir günlük promosyon günleri yapılabiliyordu. Yeni düzenlemelere göre promosyon günlerinin yerine takımlar dört kez iki günlük test gerçekleştirme şansı bulacaklar. Testler maliyetlerin olağandan fazla arttırılmaması amacıyla yarışların ardından salı ve çarşamba günlerinde Avrupa’daki pistlerde gerçekleştirilebilecek. 

Buna göre sezon içi testlerin İspanya, Britanya, Macaristan ve İtalya’da düzenlenebileceği ancak nihai kararın takvim açıklandığında belli olacağı söyleniyor.

Ayrıca testlerle artan maliyetler nedeniyle FIA’nın fabrikadaki rüzgar tüneli, CFD çalışmaları gibi bazı çalışmalara kısıtlama getireceği belirtiliyor.

 


Yorumlar

  1. Ayrıca testlerle artan maliyetler nedeniyle FIA'nın fabrikadaki rüzgar tüneli, CFD çalışmaları gibi bazı çalışmalara kısıtlama getireceği belirtiliyor.

    Rüzgar tüneline kısıtlama getiriyorsanız hiç test yaptırmayın daha iyi.

  2. Schumi geri döner mi 😀 😀 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir