Red Bull Kendi Pirelli Testini İstiyor

yazar:

kategori:

Şampiyon takım Mercedes’in testini ağır şekilde eleştirmişti.

FIA gerekli kurallara uyulduğu takdirde bu tür testlere izin verebileceğini belirtiyor.

Red Bull’ın Charlie Whiting’e detaylı bir mektup yazarak tam olarak hangi şartlar altında test yapabileceğini sorduğu söyleniyor.

Ancak Red Bull patronu Christian Horner böyle bir isteği reddediyor: “Bu iyi bir fikir değil, kurul sonlandı ve bundan sonra önümüze bakacağız.”

 


Yorumlar

“Red Bull Kendi Pirelli Testini İstiyor” için 14 yanıt

  1. evet aynı sorunu ilk yarışlarda vettel de yaşıyordu. sene sonunda vettel taraftarları çıkıp, aynı sorunları bizde yaşadık artı olarak hamiltonun aldığı pollere de bakarsak en hızlı araç mercedes olmasına rağmen vettel şampiyon oldu diyebilirler.

  2. lastik sorununu göstermek çok ucuzca değil tam yerinde olur. aracın gücünü lastiği koruyacağım diye kullanamıyorsa bundan daha açık bir sebep olamaz. yarışta geriye düşmelerinin tek nedeni lastik. pilotlar değil.

  3. sınan matias avatarı
    sınan matias

    hayır arkadaş bazı çokbilmişler hala mercedes avantaj sağlamadı diye konuşuyorya bana en çok bu dokunuyor.''mercedese hamilton geldiği için bu kadar gelişmiş'' bu şahıslara göre.tabi canım öyledir her sabah güneşin doğmasının sebebi de horozların ötmesi zaten.

  4. en hızlı aracın olmasına rağmen kaybedilenleri sadece lastik sorununa bağlamak çok ucuzca olur.
    aslında biraz da şunu söylemek istedim, yarışlara sadece sonuç odaklı yaklaşmamak gerek. öyle olunca çok farklı noktaya çekiliyor yarışlar. tıpkı 08 de massa-kimi olayı, lewis-alonso
    yada 11 yılındaki button-lewis olaylarında yaşananlar gibi.

    mesela lewis böyle pol almaya devam edip şampiyonluğu son yarışta vettele kaybetse yine birkaç yarış yaşadığı lastik sorunu mu gösterilecek şampiyonlupun kaybedilmesinde. (mercedesin lastiklerini çalıştırdığını varsaydım burda)

    (evet ayrıca katılıyorum sana. şayet bu yarışta hamilton lastik aşınma sorunu yaşamazsa şampiyonluk yarışında kesinlikle olacaktır. bence raikkonenden bile daha büyük bir tehdit vettel için.)

  5. yani düşün 2012'de defans yapabiliyordun. bu sene yeni bir kavram çıktı lastik korumak için defans yapmamak, bu seviyeye geldi.

  6. bu yıl lastikler geçenkilerden çok daha yumuşak. adamlar pole alıyorlar 3 tur lider gidemiyorlar. 2012'de mesela merc yine sıralamalarda iyiydi yarışta düşüyordu ama bu seneki kadar bir düşüş yine de yoktu.

    bence şampiyonluk şansları az da değil. bu lastik problemi sene sonuna kadar devam etmeyecek, araçları da gayet iyi. bence kazanabilirler. ama pole almanın 2012 veya 2011 yada 2010 gibi önemli olmadığı gayet açık. 2010'da DRS olmadığı için pol daha da önemliydi. hele de mercedes aracıyla pole almanın neredeyse hiç önemi yok. dikkat edersen pole almalarına rağmen herkes mercedes'i gözden çıkarıyor. kimse ciddiye almıyor. bana sorarsan bence bu yarış pek problem yaşamayıp kazanacaklar.

  7. F1'i sizlerden ögrenecek degiliz. Biz biliriz F1'i biz !! :))

  8. Konuşulan mevzulara bakın Allah aşkına.Ne hale getirdiniz F1'i.

  9. royal merhaba. konu dışı olacak ama bişey sormak istiyorum.
    şimdi mercedes bu pollere devam ederse (ki edecek gibi gözüküyor) ve sene sonunda şampiyonluk çıkaramazsa ne düşüneceksin. yüz yıl öncesinden önüne örnek de konulmayacak, bu yıl gösterilecek. sadece lastiklerin bu yıl çok daha önemli olduğunu da söyleme. şüphesiz en hızlı araç var ortada. lastiklerden caterham bile şikayet etmezken(mercedese oranla) mercedesin bu sorunun üstesinden gelemeyerek şampiyon olamamaları. ayrıca lastik tercihleri de sertleşmeye başladı. bide 1000 kmlik test var tabi. hepsinin de birleşmesiyle şampiyon olamamak çok değişik bişey olur heralde. bunları sormamda ki sebep bir iki gün öncesinde yaşadığın pol muhabbeti.
    çıkıntılık yapmak için değil, sadece merak ve sohbet amaçlı soruyorum.

  10. bu işin önünü alamazlar artık . ya mercedes ve pirelli,ye adam akıllı ceza vereceklerdi . yada şimdi tüm takımların isteklerini yerine getirmek zorundalar .

  11. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    ya bıktım şu olaydan. artık olan oldu biten bitti, mercedes kınama cezası aldı ayrıca genç sürürcü testine katılamayacak, bence az mı ceza? AZ. Neyse bunun tartışması çokça yapıldı ama diğer takımlardan bir istek olmadı halde hemen çıkıp böyle bir söylenti atılması sadece red bull'dan beklenir…

  12. tüm takımlara versin pirelli şu testi de, ağlamayı bıraksınlar. genç sürücü testleri cezaları da aktif kalsın. gizli yaptıkları için. her yarış sonu bakın 1000kmlik test mercedes gelişti diyenleri görmekten bıktım.

  13. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Resmi olarak istedi sandım ama söylentiymiş 😀 Hakkıdır isteyebilir.Mercedes hariç 10 takım da 1000km'lik test yapsın genç sürücü testleri bu sene yapılmasın o zaman.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir