Mclaren "Zor" Hafta Sonundan Çok Şey Öğrendi

yazar:

kategori:

Mclaren’in İngiliz pilotu Jenson Button yarışı ancak 13. sırada bitirirken, Sergio Perez lastiğinin patlamasının ardından yarışı bırakmam zorunda kalmıştı.

Takım patronu Martin Whitmarsh ise pilotlarının hafta sonu boyunca şanssız olduklarını söyledi.

“Perez cumartesi ve pazar kendisinden olmayan sebeplerle geriye düştü. O bu hafta sonu gerçekten talihsizdi. Checo (Perez) bütün bunlara rağmen hafta sonundan karakter anlamında olumlu düşüncelerle ayrılıyor. Bu hafta sonu gerçekten hızlıydı”

“Jenson da aynı şekilde talihsiz bir hafta sonu geçirdi. Biz onu son güvenlik aracı periyodunda içeri almamayı tercih ettik. Arkasında yeni lastiklere sahip olan pilotların onu zorlayacağını biliyorduk. Ama iyi bir sonuç elde edeceğimizi düşünüyorduk”

“Ancak aldığımız bu kararın yanlış olduğunu anladık. Lastikleri yeterli ısıya çıkarmayı başaramadı ve savunmaları daha güçsüz hale geldi. Bu yüzden gerilere düştük”

“Genel olarak bizim için zor bir hafta sonu oldu. Ancak çok şey öğrendiğimizi söyleyebilirim. Sıra bu bilgileri doğru şekilde kullanmaya geldi. Daha iyi bir sonuç almak zorunda olduğumuz Almanya’da bu bilgiler bizim işimize yarayacak”

 


Yorumlar

  1. Ne öğrendiniz Allah aşkına, geçen senenin en hızlı aracını çöpe attınız, bir sene için maceraya atıldınız, sonuç puan alamayan, Q3e giremeyen bir Mclaren… Mclaren'e yakışmıyorsunuz hiçbiriniz, yöneticiden pilota kadar; bu kadar büyük hatanın sonucunda tek şey yapılır, kelle alınır!

  2. Yarışın bitimine 7 tur varken araçları pite almayarak neyi planlıyorlardı çok merak ediyorum. Gerçekten çok merak ediyorum. Pit duvarına yoldan geçen birini koysak onun bile %50 şansı olurdu! Aklım almıyor. Tamam araç kötü olabilir, geçmişte de bunları yaşadık. 30-40 puanla bitirdiğimiz sezonlar oldu ama pit duvarı hiçbir dönemde bu kadar aciz olmamıştı. Ron mu dönecek, yoldan birini mi çevirecekler yoksa Martin mi devam edecek bilmiyorum ama garajı kendi haline bıraksak bundan kötüsü olamazdı. O kadar mühendis, o kadar bilgisayar programı ne …. yarıyor? Rezalet.

  3. heikki 1088 avatarı

    Çıkıp 13.lük büyük başarı deseydi daha bir sempati le bakardım sana. Ne de olsa gerçekten iyi bir sonuç için. Teşekkürler…

  4. öğrendikleri şey : ''yahu ne beceriksiz bir takımmışız biz''…

  5. Ağlamak istiyorum! Martin bi sus konuşma hala masal okuyosun taraftarlara.

  6. Yeni bir adım attığımız için umutluyum!

  7. Başka türkü bilmiyor mu bu adam yaa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir