Takımlar Genç Sürücü Testleri Yerine Lastik Testleri İstiyor

yazar:

kategori:

Britanya GP’sinde lastiklerde yaşanan sorunların tekrar yaşanmaması adına fikir birliğine varan takımlar FIA’ya genç sürücü testlerinin ertelenmesi yönünde baskı yapıyor.

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali; “Formula 1 dünyası olarak sorunu çözmek için konunun üzerinde çalışmalıyız.” diyor.

Domenicali, önümüzdeki günlerde Silverstone’da gerçekleştirlecek genç sürücüler testini Pirelli’nin sorunları çözmesine ayırarak geçirebileceklerini ve bu konunun tartışılması gerektiğini, kendilerinin bir çözüm bulunması konusunda farklı görüşlere açık olduklarını söylüyor.

Red Bull takım patronu Christian Horner da Domenicali ile aynı fikirde. Genç pilotların piste çıkması yerine yarış pilotlarının piste çıkarak, Pirelli’ye gerekli verileri sağlayıp sorunun çözümünde fayda sağlayabileceklerini belirtiyor.

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh ise bu değişiklik için artık çok geç olduğu düşüncesinde.

F1 Yarış Direktörü Charlie Whiting ise böyle bir durumun ihtimal dahilinde olabileceğini belirtti.

 


Yorumlar

  1. Formula ! o hale geldi ki, takımlar geleceklerinin altyapısı olan genç sürücüleri yetiştirmekten bile vazgeçebiliyorlar, günü kurtarabilmek adına. Bu durum bence Formula 1 serisinin hem izlenirlik, hem de takımlaşma adına sonunu, 1.6 turbo motorlarla birlikte hazırlayan bir durum. Britanya GP, hareketlilik adına görsel ve görece olarak panayır havasında bir yarış izletse de, bu izlediğimiz trajikomik keşmekeşi Formula 1 ruhu ile kıyaslayabilmek mümkün değil. Kerblerin üstünden geçilmemesi için, lastiklerin korunması için verilen telsiz mesajları/emirleri, bu spor adına "strateji" olarak değil, "utanç kaynağı" olarak açıklanabilir ancak.

    Yazık. İzlediğim bir tek Formula 1 yarışları vardı, onlar da buradaki birçok insanın yaptığı yorumlarda söylediği gibi, "uyku bastırması" ile geçiyor, "heyecan bastırması" yerine.

  2. F1 pirellinin sayesinde artik bir Motor sporu olmaktan cikip Lastik savasina dönüstü iyiki bugün lastik patlamalari ucuz atlatildi. 2-3 senedir pirelli sagolsun yarislardan sogudum. Takimlar ve pilotlar bu tekerleklerle basa cikamiyorlar. Her yaris Lastik stratejisine odaklaniyor buda F1 in tadini kaciriyor bence.

  3. PurposeLess  avatarı

    FİA'nın Mercedes'e verdiği cezaya bakarsak izin istemelerine gerek bile yok

  4. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Redbull değişmeli derken herkes ağlamayın diyordu şimdi ne oldu ?

  5. Herkes ölü sevici olmuş.

  6. Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene avatarı
    Honda F1 Massa(NeMutluTürkümDiyene

    "McLaren takım patronu Martin Whitmarsh ise bu değişiklik için artık çok geç olduğu düşüncesinde."

    Whitmarsh haklı galiba.Bence de bu değişim için gecikildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir