Webber Vettel'i Schumacher'e Benzetti

yazar:

kategori:

Bu sezonun başında Malezya GP’de yaşanan olaylarda ikilinin arasının iyice açıldığı tahmin ediliyor. Aslında iki pilot arasındaki ezeli rekabet 2010 yılında Türkiye GP’sinde yaşanan kazaya kadar gidiyor.

Bu hafta sonu Silverstone’da Vettel’in vites kutusu sorunu yaşadıktan sonra aracını pistte bırakması ve sonrasında güvenlik aracının piste ıkmasına neden olması takım arkadaşı tarafından pek hoş karşılanmamışa benziyor.

Podyuma çıkan pilotlar seramoniden önce kısa bir sohbet gerçekleştirdikleri sırada Webber’in, “Michael’in (daha önce) durduğu yerde durup güvenlik aracının çıkmasına neden olarak iyi iş çıkardılar.” dediği duyuldu.

Avustralyalı pilotun bu sözüyle yaşadığı sorunun ardından 1996 Britanya GP’sinde aracını pist üzerinde bırakan Michael Schumacher’i kast ettiği düşünülüyor.

Sebastian Vettel ve Michael schumacher’in iyi arkadaş olduğu biliniyor.

 


Yorumlar

“Webber Vettel'i Schumacher'e Benzetti” için 16 yanıt

  1. Valla ben o yarışta aracı hidrolik problemle garaja çekti diye hatırlıyorum, kenara bırakmamıştı. Kemal'in dediği gibi 3. tur olabilir, ilk turlar olduğu kesin.

  2. Bir efsane gidiyor havası vermek gibi bir amacım yok, zaten bir efsane ayrılıyor. benim yaptığım yorumlar bir şeyi değiştirmez. Webber'in geçişlerini sorgulamanı doğal karşılıyorum zira Massa'nın sıvadığı sezonlarda muhtemelen utancından F1'i takip edemediğin için yaptığı geçişleri göremedin. Rekabetçi bir aracı olduğu 2009 yılından bu yana en çok atak yapan pilotlardan birisidir Webber. Hani hiçbir şey bilmiyorsan aç bir Çin Gp'yi, daha da yakına giderek son Silverstone Gp'yi izleyerek bir yerden başlayabilirsin.Maşalığa gelince tek tek cevaplayayım dediklerini;

    Alonso Ferrari'ye katıldığında zaman otomatikmen Massa'ya Alonso'ya yol açması için maşa görevi biçilmişti zaten. Nitekim Massa kariyeri boyunca takım arkadaşlarına üstünlük sağlayamamış bir pilot.Kariyerinin en başından beri looser.
    Massa takımı kendisini sattığında ezik olarak Ferrari'de yarışmak için boynunu bükmüş bir pilot.
    Ne güzel demişsin ne zaman takım arkadaşının başarısını kıskandı diye 🙂 Eğer bir pilot takım arkadaşı kendisini geçtiği halde bunu kıskanmıyorsa, öfkelenmiyorsa, arzuyla yeni sezona daha sıkı sıkı yapışmıyorsa o pilot takım arkadaşının kendinden daha üstün biri olduğunu kabul etmiş, savaşmaktan kaçan, takımda kalmak için 1.pilot yalamalığı yapan bir pilot olmuştur demektir 🙂
    Ben senin gibi Massa başarılı olduğunda (ki bu nadiren oluyor) ortaya çıkan, başarısız olduğunda da 2 sene ortadan kaybolan biri olmadım. Düştüğünde de kalktığında da buradaydım.

    Nitekim Macaristan'da duvara kafa attığından beri Massa'nın şuuru yerine gelemedi, anlaşılan o duvarda şuurunu yitiren sadece massa değilmiş 🙂

  3. gidişine sevindiğimi söylemem ne kadar rahatsız etmiş seni..

    halbuki o gün (webber'in emekliliğini açıkladığı gün) millete "bir efsane gidiyor" havası yaratıp ordan burdan geçiş videoları koyarak webber'i yüceltmekle uğraşıyordun.

    webber'in önündekini geçmek için nasıl bir kasap olduğunu, arkasındakine geçilmemek için nasıl çirkeflikler yaptığını hatırlatan birinin çıkması, senin süslü videolarının üzerine soğuk su döktü galiba. sinirini anlıyorum, sıkma canını..

    maşalıktan kastın nedir?
    massa, ne zaman başka bir pilot için takım arkadaşına sırtını döndü?
    ne zaman başka bir pilot için takımını sattı?
    ne zaman başka bir pilota yaranmak için takım arkadaşını sabote etmeye uğraştı?
    ne zaman takım arkadaşının başarısını kıskandı?
    ne zaman takım arkadaşının galibiyetinin fotosunda hazımsızlık yapıp otele kaçtı?
    ne zaman takım arkadaşı ile ilgili sorunlarının ardından liseli kızlar gibi triplere girip rakip pilotla kolkola yemek resmi çektirdi?

    massa ikinci pilotluk rolünü oynuyor. ama isteyerek, ama istemeyerek. ki karşılığında parasını da alıyor. yeri geldiğinde "paspaslık" yaptığı pilotlardan birine yerini vererek şampiyonluğunda pay sahibi oldu. aynı pilotun yardımıyla neredeyse şampiyon olacaktı. gördüğün gibi, takım içerisinde, takım arkadaşları ile. rakip pilotlarla değil.

    en azından hem ikinci pilot değilim diye cart curt kesip, hem de tıpış tıpış takımında devam etmiyor. hem ağlarım hem giderim havasında hiç değil. neyse o.
    amma, delikanlı webber'in havası anca dilinde olmuş olacak ki, koltuğundan kalkması 4 seneyi buldu.

    ben o iyi arkadaş tanımını şöyle yapayım da haberle iyice bir alakası olsun.
    takım arkadaşının başarısı karşısında ezilip, medeti en büyük rakibinde arayan, aklınca kendi takımını ve takım arkadaşını bu yolla sabote etmeye çalışan, eğer yapabilirse iyi arkadaşının kapacağı pastadan kendi yaranma payının hesabını yapan silik, art niyetli bir insan. hepsi bu..

    massa'nın devam etmesinde etkili olan… demişsin.
    schumi'yi tuttuğum yıllarda massa belki de daha okula gidiyordu.
    webber ise şehir içi otobüse kart basıyordu sanırım.
    hesabın yanlış.
    art niyetlisin, tuttuğun pilot gibi.

  4. Kendisi acaba aynı sorunu yaşasaydı ne yapacaktı çok merak ediyorum.Sırtına alıp garaja götürecekti galiba.Bir takım şeylerden dolayı takıma ve Vettel'e kızgın olabilirsin de bu kızgınlığından dolayı gider ayak olur olmaza sallamasan biraz ayıp oluyor.Hani sen böyle bir durumda ben arabayı nereye çeksemde yarıştaki pilotlara en iyi zemini oluştursam kaygısıyla yanıp tutuşacak olsan (ki umrunda bile olmaz,aklına bile gelmez böyle hesaplar, gelmese de kimse yadırgamaz) sana az da olsa hak vereceğim ama öyle bir şey yapmayacağın aşikarken başkasından beklemen bi o kadar yersiz.

  5. Her konuda salyalarını saçarak Webber'e laf sallamayı bırakıp önce kendi pilotuna bak. Utanmadan bir de maşa yakıştırması yapmış.Desteklediğin Massa yıllardır Ferrari'de paspas görevi görüyor, Schumacher-Raikkonen-Alonso hepsinin paspaslığı görevini yaptı.

    Ayrıca Webber'e Schumi döneminde niye midesine ağrı girmiş olsun ki ? Webber Schumi'nin etkin yıllarında onla rekabet edecek bir araca hiçbir zaman sahip olmadı. Olduğunda ise Msc eski Msc değil idi. Massa'nın önünü açmanın emekliliğinde etkili olduğunu söylediği Msc şakşakcılığı yapmanı anlıyorum ama efsanenin senin gibi yancılara hiçbir zaman ihtiyacı olmadı.

    Ha bu arada Webber kimle iyi arkadaş demişsin. Ben söyleyeyim; hani şu Ferrari takımında her fırsatta ezilen Massa'nın üzerindeki isim var ya, hani Massa'nın sesini çıkarmaya dahi cesaret etemediği pilot. Kendisi bir İspanyol, çıkarabildin mi ?

  6. "Sebastian Vettel ve Michael schumacher'in iyi arkadaş olduğu biliniyor."

    webber, kimin "iyi arkadaşı" acaba?
    ne zaman "maşa" olmaktan çıkacak yaşa gelecek ki?
    aha geldi, aha gidiyor.

    "iyi arkadaşı"na yaranmak için, vettel'le uğraştığı kadarının yarısını, kendi özürlü startlarını geliştirmek için harcasa, belki şampiyon bile olurdu.

    bu arada bir taşla iki kuş vuruyor aklınca abimiz.
    arada schumi'ye de dokundurayım diyor.
    belki ağrıyan mideme iyi gelir diyor.

    trulli, DC, wurz, montoya..
    her fırsatta "schumi'yi asalım" diye el çırpan ağızları sulanmış zevat..
    schumi döneminde midelerine giren ağrıyı senelerce dindiremeden ayrılıp giden isimler..
    şimdi de webber..

    bunlara da yazık tabi.. anlayışla karşılamak gerek.

  7. bile bile yanlış yapan o kadar cok insan var ki bu hayatta:)

  8. Kimi söylerse cool,olduğu gibi adam Webber söylerse ona düşman çekemiyor.Neyini çekemiyor arkadaş bilen varsa söylesin.Adam sene sonu emekli olacak zaten umrunda mı artık Vettelin başarısı.Bambaşka bir seride yarışacak.Takımda az haksızlığa uğramadı haliyle sevmemesi için sebebi var.Belki kenara güvenli bir yere çekmesini bekledi.Olan olaya bakış açısı sonuçta hepimiz burda yorum yazıyoruz.Az çok anladığımız kadar.Eee eleman f1de yarışıyor neyin ne olduğunu sanıırım yorum yapanlardan daha iyi biliyordur.

  9. bu webber de vettele karşı olmak için saçma sapan hareketlere girmeye başladı. sonra da herkes webberi açık sözlülükle nitelendiriyor. bu mu açık sözlülük.
    alonso güvenlik aracından yararlanıp kendisiyle puan farkını daha da azaltsın diye ondan orada kenara çekti aracını.

  10. Hasetinizden çatlıyosunuz, hepiniz onun başarılarını kıskanıyorsunuz, hepiniz Schumi gibi ucundanda olsa bir iz bırakmak istiyorsunuz ama nafile.
    Vettele el verdi diye ona karşıda gereksiz bir kin içindesiniz.
    Weber bu sporun en silik karakterlerinden birisin. Hayatın boyunca 2010 yılında şampiyonluk şansını ilkkez yakaladın onuda eline yüzüne bulaştırdın. Vasıfsızsınız.
    Schumi bugün bisiklet yarışına çıksa hepimiz izleriz. Acaba sen bu sene sonunda gidince boşluğunu hisseden yolacakmı dersin?

  11. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    15 sene üst üste şampiyon ol yine zevkle izlerim bu taraftarların çıldırması ruhumu okşuyor i love you vettel

  12. çok doğru artık vettel tiksinilen bir karakter olmaya başladı.ksr bakma ama her şeyin ilki ve orjinali güzeldir.sen olsan olsan çin malı schumi olursun.1 şampiyonluk daha bu sporu izlenmez eder.hiç sevmediğim alonso yada sevdiğim kimi kazansın yada lewis.ne bilim chilton bile olsunda bu egosu doyumsuz aç olmasın.

    not: tam pit girişinin önünde buna birşey olmaz dedim o anda vites gitti.size tavsiyem lığla diyin.

  13. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Vites kutusu arızasıyla 3. turda kenara çekmişti bir nevi aynı şey 🙂

  14. 96 da schumi ne yapmıştı ve niçin yapmıştı ayrıntılı bilgi verecek varmı aramızda zahmet olmazsa? bulamadım internette 😀

  15. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Vettel gene sana kıyak yaptı be Webber yoksa 4.olacaktın

  16. Webberin bu söylediği Vettel için ancak bi şereftir. Webber kendi derdine yansın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir